İYİ Parti’nin Hatay ve Muğla adayları belli oldu

İYİ Parti’nin Hatay ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayları belli oldu.

GİRİŞ 14.02.2024 10:49 GÜNCELLEME 14.02.2024 11:39
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İYİ Parti'nin Hatay ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayları belli oldu. Hatay adayı Nusret Cömert olurken, Muğla için İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  Prof. Dr. Metin Ergun'u grup toplantısında açıkladı. 

İyi Parti’nin Muğla’da yerel seçim mesaisi sürüyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İyi Parti grup toplantısında Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Prof. Dr. Metin Ergun’u ilan etti.  Akşener, aktif olarak milletvekilliği görevini sürdüren Metin Ergun’u kürsüye çağırarak söz hakkı verdi. 

Muğla’da aktif politika yapan en tecrübeli isim olduğunu vurgulayan Metin Ergun, şunları söyledi; 

 “Sayın Genel başkanım 25 yıldır Muğla’da aktif politika yapıyorum. Muğla’nın şu anda aktif politika yapan en tecrübeli kişisiyim, bu süreç içerisinde Muğla‘da ziyaret etmediğim hiçbir belde hiçbir köy hiçbir mahalle hiçbir dağ hiçbir vadi hiçbir çukur hiçbir ova kalmadı.

Bütün sorunları masa başında değil gözlemleyerek bizzat şahit oldum Cenabı Allah nasip ederse inşallah bu sorunları şimdi çözme zamanı diyorum hepinize saygılarımı sunuyorum”

HATAY ADAYI DA NUSRET CÖMERT OLDU

İYİ Parti, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak da Nusret Cömert'i açıkladı.

NUSRET CÖMERT KİMDİR?

Damnus Enerji ve Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Cömert, 1984 – 2014 yılları arasında 30 yıl Royal Dutch Shell’de görev yaptı. 12 yıl boyunca Türkiye’de petrol ürünleri konusunda faaliyet göstermiş, bu dönemde Shell Türkiye’nin, akaryakıt sektörünün liberasyon sürecinde transformasyonunu gerçekleştirmiştir. 

Peşinden Royal Dutch Shell’in Londra’daki merkezinde iki yılı aşkın bir süre, içerisinde Türkiye’nin de yer aldığı Doğu Akdeniz Bölgesi İş Geliştirme Müdürü olarak atanmıştır. 

Türkiye’deki doğal gaz ve enerji şirketini kurmuş, Genel Müdürlüğünü yürütmüştür. 2002 – 2014 yılları arasında Türkiye’de arama ve üretim ile doğal gaz ve enerji faaliyetlerinin Murahhas Azası ile kurucusu olduğu Shell Enerji A.Ş.’nin (SEAŞ) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmüştür. 

Türkiye’de doğal gaz sektörünün liberasyonu sürecinin öncülüğünü yapmış, SEAŞ’ı Türkiye’de ilk özel doğal gaz ithalat ve toptan satış şirketi olarak faaliyete başlatmıştır. Shell’in Türkiye’de Akdeniz ile Batı Karadeniz’de offshore petrol ve doğal gaz arama, Güney Doğu Anadolu Bölgesinde ise kaya petrolü arama faaliyetlerine başlamasını gerçekleştirmiş, petrol ve doğal gaz arama alanında Ortadoğu ve Kuzey Afrika Liderlik Ekibi, doğal gaz ve enerji alanında Avrupa Liderlik Ekibi Üyeliklerini yapmıştır. 

Dört yıl Akfen Holding A.Ş.’nin Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğini yapmış olup halen Borusan Mannesman Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesidir.

Cömert Makina Mühendisi olup MBA eğitimi almıştır. Harvard Üniversitesi İleri Liderlik Kıdemli Akademi Üyesi ve IMD Business School Alumnisidir. 

Trinidad ve Tobago Cumhuriyeti Türkiye Fahri Başkonsolosu, İstanbul Konsoloslar Heyeti (ICC) Yönetim Kurulu Üyesi, Harvard Mezunlar Derneği Başkan Yardımcısı, TÜSİAD’ın 15 yıl üyesi, DEİK Türkiye-Orta Amerika ve Karayipler İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi, Kadir Has Üniversitesi Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu Üyesi, Harvard Club of New York City ve Galatasaray Kulübü üyesidir.

NUSRET CÖMERT KİMDİR?

23 Şubat 1963'te Muğla ili Milas ilçesi Kargıcak köyünde doğdu. Babasının adı Tevfik, annesinin adı Nazife'dir.

Öğretim Üyesi; Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek Lisansını Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde, Doktorasını Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamladı.

Erzurum Atatürk ve Konya Selçuk Üniversiteleri Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde Öğretim Üyesi olarak ders verdi. 1996'da doçent, 2006'da profesör unvanını aldı. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi'nde Öğretim Üyeliği görevinde bulundu.

21. ve 23. Dönem Muğla Milletvekili ve İYİ Parti kurucu üyesi olup, İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı olarak görev yapmaktadır.

İyi düzeyde İngilizce, Rusça ve Farsça bilen Ergun, evli ve 2 çocuk babasıdır.

KAYNAK: İHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 8
  • Zafer 2 ay önce Şikayet Et
    Siyasetçilere örnek bir yetenek Hatay adayı. Cv harika inş milli ve maneviyatçıdır. Tek ɓaşına ilim yeterli değil.
    Cevapla
  • ahmet altun 2 ay önce Şikayet Et
    Bu özgeçmişe Hatay dan aday ediliyorsa büyükşehirleri birdaha gözden geçirmeli.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Sizin Adamiı iyi hırpalamislar Angarada sesin çıkmıyor Meral Abla
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Yapmadığı iş kalmamış ta niye belediye başkanı olmak istiyor bir anlam veremedim.
    Cevapla
  • Murat 2 ay önce Şikayet Et
    Bukadar kariyeri. Var ne işin var belediye başkanı olmanda ve olmayacağını bildiğin bir iş için kariyerin boşa gitti siyasete girince kariyer biter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!
100 senede 2. defa oyun bozuluyor: Kalkınma Yolu neden bu kadar önemli?