Murat Kurum: İmamoğlu’nun 5 yıl da başlayıp da bitirdiği tek şey var, o da İstanbul!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Güngören Diyarbakırlı Hemşehri Buluşması Programı’na katıldı.

Murat Kurum: İmamoğlu’nun 5 yıl da başlayıp da bitirdiği tek şey var, o da İstanbul!
Murat Kurum: İmamoğlu’nun 5 yıl da başlayıp da bitirdiği tek şey var, o da İstanbul!
GİRİŞ 17.02.2024 21:22 GÜNCELLEME 17.02.2024 21:23
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Mevcut İBB yönetiminin 10 vaadinden sadece 1’ini yerine getirdiğini söyleyen Kurum, "CHP belediyeciliği temelsiz belediyeciliktir." dedi. İstanbul’da kentsel dönüşüm adına, deprem dönüşümü adına tek bir çivi dahi çakılmadığının altını çizen Kurum, "Ekrem İmamoğlu’nun 5 yıl da başlayıp da bitirdiği tek şey var, o da İstanbul." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Güngören Diyarbakırlılar buluşmasına katıldı. Konuşmasına "Bugün tarihi surlar içerisinde yükselen şehrimiz, güzeller güzeli Can Diyarbakır’ımızın sıcak, samimi insanlarıyla, sizlerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum." sözleriyle başlayan Kurum, "Geçtiğimiz haftalarda İstanbul’da uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden ve Diyarbakır Ulu Camii ile özdeşleşen, her zaman her yerde hakikati haykıran Diyarbakır’ın has evladı, modern çağın dervişi Ramazan Pişkin Hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Kendisi Diyarbakır’a has bilgeliğiyle, hikmetli duruşuyla her zaman teröre ve şiddete karşı durmuştur." şeklinde konuştu.

"DİYARBAKIR'I, ÇINAR'I, KAYAPINAR'I, BİSMİL'İ ASLA KADERİNE TERK ETMEDİK"

Dicle Nehri ve Ulu Cami  ile anılan Diyarbakır’ı, gelecek nesillerin emaneti, ecdadın bıraktığı paha biçilemez bir miras olarak nitelendiren Kurum, "Tarihin taşlarla yazıldığı Diyarbakır’ımız, yüzyıllardır geleceğe akan medeniyet pınarımızdır. Diyarbakır nice peygamberleri, nice sahabeleri, nice evliyaları bağrına basmıştır. Öyle ki Diyarbakır, tüm gazalarda galip olan büyük komutan Halid Bin Velid’in oğlu Süleyman Hazretlerinin şehit düştüğü topraklardır. Ancak böylesine kutlu bu topraklar nice acılar çekmiş, nice gözyaşları dökmüştür. Güzel Diyarbakır’ımız, aziz Diyarbakır’ımız 6 Şubat’ta gözyaşı döktü, hüzne boğuldu. O gün devletimiz, aziz milletimiz ve Diyarbakır’ımız el ele verdi. Diyarbakırlı kardeşlerimiz, bizim en büyük dert ortağımız oldu, yoldaşımız oldu." dedi.

Diyarbakır’ı asla yalnız bırakmadıklarını söyleyen Kurum, "Diyarbakır’ı, Çınar’ı, Kayapınar’ı, Bismil’i asla kaderine terk etmedik. Tıpkı 21 yıldır olduğu gibi afet zamanında da Diyarbakır’ın, Diyarbakır’da zarar gören tüm ilçelerin, Diyarbakırlı kardeşlerimizin yanında olduk. İşte geçtiğimiz hafta deprem bölgesinde yapımını tamamladığımız 46 bin konutumuzdan 1.500’ünü Diyarbakırlı depremzede kardeşlerimize teslim ettik." sözleriyle asrın felaketinde Diyarbakırlı ve diğer tüm afetzedeleri yeni evlerine kavuşturana, tüm yaraları sarana dek çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

"GÜNGÖREN'İN DÖRT BİR YANINDA 13 BİN KONUTUMUZU KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINA ALDIK"

Bakanlığı döneminde Güngören’de yaptıkları yatırımlara ve kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen Kurum, "Güngören Millet Bahçesi ve Güneştepe Millet Bahçemizi sizlere armağan ettik. Sizlerin güvenli ve sağlıklı bir yuvada yaşama hakkını en güzel şekilde tesis etmek için Gençosman Mahallemizde kentsel dönüşüm kapsamında 300 konut ve 10 iş yeri inşa ettik. Yine Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projemizle 1.200 yeni sağlıklı yuvayı sizlere kazandırdık. Güngören’in dört bir yanında 13 bin konutumuzu kentsel dönüşüm kapsamına aldık. Ve Güngörenli kardeşlerimize 170 milyon liralık kira yardımında bulunduk." dedi.

"BİZ HEP AŞK İLE ÇALIŞTIK, ÇALIŞIYORUZ"

31 Mart’tan sonra Merter Transfer Merkezi ve Meydan Projesini Güngören’e kazandıracaklarını söyleyen Kurum, "Kale Center yanı Güngören Meydan Düzenlemesi Projemizi hızlıca hayata geçireceğiz. Güngören Haznedar başta olmak üzere ilçemizin birçok yerine otoparklar inşa edeceğiz. Altı otopark, üstü park olacak. O parklarda gençlerimiz, kadınlarımız, mahalleli kardeşlerimiz vakit geçirecekler. Köyiçi yol düzenlemesi ile Güngören Sanayi Alanı düzenlemesini yapacağız. Biz hep aşk ile çalıştık, çalışıyoruz. Çünkü aşk ile nefes alan, düşünen, hayal eden, koşturan kişi yorulmaz, bıkmaz, usanmaz." diyerek Güngören’e hizmet etmeye, çalışmaya, eser üretmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

"CHP BELEDİYECİLİĞİ TEMELSİZ BELEDİYECİLİKTİR"

Mevcut İBB yönetimini eleştiren Kurum, "CHP’li yönetim ne yapıyor? Temel atmama töreni yapıyor. Tabii biliyor ki, bir yerde bir temel atsa, o işin sonunu getiremeyecek. Bu CHP belediyeciliği temelsiz belediyeciliktir. Şu son beş yıla bakın, İstanbul için, Güngören için ne yapmışlar? Bunların temel atmaması, esasen, sorumluluğu üzerinden atmaktan başka bir şey değil. Bu şehri imar etmenin sorumluluğunu da, depremin sorumluluğunu da, İstanbul’un sorumluluğunu da üzerlerinden atmak istiyorlar. Bu kadar sorumsuzluk, bu kadar ciddiyetsizlik olamaz. Tam 5 yıl boyunca, İstanbul’u ve İstanbullu kardeşlerimizi kandırdılar. 10 vaatlerinden sadece 1’ini yerine getirmişler. 10 vaadin 9’u laf olsun, torba dolsun diye verilmiş. Yerine getirmek, gerçekleştirmek için değil, İstanbullunun kulağına hoş gelir diye söylenmiş. Ama maalesef İstanbul boş verilmiş." dedi.

"EKREM İMAMOĞLU'NUN 5 YIL DA BAŞLAYIP DA BİTİRDİĞİ TEK ŞEY VAR, O DA İSTANBUL"

Seçimde, İstanbulluların mevcut CHP belediyeciliğini boş geçerek; gerçek, sosyal ve hizmet belediyeciliği diyeceklerini ifade eden Kurum, "Bunlar İstanbul’da kentsel dönüşüm adına, deprem dönüşümü adına tek bir çivi dahi çakmadılar. Aynı deprem seferberlik planını tam 3 kez yayınlayarak, İstanbulluların aklıyla alay ettiler, yavrularımızın geleceğine ihanet ettiler. Annelerimize, kadınlarımıza yalan söylediler. ‘Deprem seferberliği ilan ediyoruz’ dediler, ortada tek bir eserleri yok. ‘İstanbul’u 5 yılda depreme hazırlayacağız’ dediler ama tek bir hazırlıkları yok.’ Her yıl 20 bin, 5 yılda 100 bin konut dönüştüreceğiz’ dediler, ortada eser yok. ‘15 bin sosyal konutu süratle bitireceğiz’ dediler, dedikleri gibi kaldılar." şeklinde konuştu.

Murat Kurum, "Bu hantal, bu ihmalkâr anlayıştan, İstanbul’umuzu hep birlikte kurtaracağız. Bunun için hep beraber çalışacağız." diyerek; mevcut İBB yönetimini, "Ekrem İmamoğlu’nun 5 yıl da başlayıp da bitirdiği tek şey var, o da İstanbul." sözleri ile eleştirdi.

"TÜRKÜYLE, KÜRDÜYLE, LAZIYLA, ÇERKEZİYLE HEP BİRLİKTE İSTANBUL DİYECEĞİZ"

Birlik ve beraberlik içinde, kimseyi ötekileştirmeden İstanbul için çalışacaklarını ifade eden Murat Kurum, “’Dini, dili, ırkı, inancı, mezhebi ne olursa olsun; Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle hep birlikte İstanbul diyeceğiz. Tüm medeniyetlerimizi, tüm inançlarımızı hep birlikte yeniden kazanacağız. Dillerimiz farklı olabilir, inançlarımız farklı olabilir, tuttuğumuz takımın rengi de farklı olabilir ama üzüntümüz aynı, sevincimiz aynı, ortak kederimiz aynı ve biz hep birlikte Türkiye'yiz. Hep birlikte İstanbul'uz. 31 Mart gecesi görevi devraldığımızda, bir Nisan sabahı bu anlayışla çalışacağız. Bu anlayışla şehrimizin 39 ilçesi için 964 Mahallesi için koşturacağız. Çabalayacağız ve milletimizle el ele vereceğiz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda sırasıyla; Ak Parti Güngören İlçe Başkanı Devran Yalçınkaya, Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, İstanbul Milletvekili Mustafa Demir ve Ak Parti Teşkilat Başkanı Halis Dalkılıç kürsüye çıkarak, konuşmalarında İstanbul Belediye Başkan Adayı Kurum’a desteklerini ifade ettiler.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Doğru söze ne denir???
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    sayın başkanım o istanbulu bitirdimi bitirmedimi bilmem ama biz onu nasıl bitiricez başda kendi herkes görecek .başarılar sayın kurum
    Cevapla
  • sait dbakır 2 ay önce Şikayet Et
    allah yolunu açık etsin sayın murat başkan rabim yar ve yardımcın olsun
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 2 ay önce Şikayet Et
    Mükemmel bir tespit. İstanbul ekremin değil Fatih Sultan Mehmet'in şehridir. İhanet edenlerinin iki yakası bir araya gelmez.
    Cevapla
  • X Day 2 ay önce Şikayet Et
    Yerinde tesbit derim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi