İYİ Parti'den CHP'ye 'yapay zeka' göndermesi: 'Keşke 14 Mayıs'tan önce de kullansalardı'

CHP'nin bazı belediye başkan adaylarının belirlenmesinde yapay zekadan faydalandığına dair açıklamasına göndermede bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Keşke bu anlayışı, 14 Mayıs'tan önce yapmış olsalardı" dedi.

GİRİŞ 19.02.2024 17:36 GÜNCELLEME 19.02.2024 18:15
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

“KEŞKE YAPAY ZEKAYI 

Zorlu, CHP'nin bazı belediye başkan adaylarının belirlenmesinde yapay zekadan faydalanmasına ilişkin şunları söyledi;

"Bunu ben de takip ettim. Böyle teknolojilerin siyasete uyarlanması faydalı bir şey ama keşke bu anlayışı, 14 Mayıs'tan önce, İYİ Parti bu kaygılarını ortaya koyduğunda, Sayın Meral Akşener; o masada bu iddiasını, bu teklifini getirdiğinde de yapmış olsalardı bugün belki çok farklı bir Türkiye'ye uyanmış olacaktık" 

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ayşen Kurt'un adının karıştığı suikast iddialarına da cevap veren Zorlu, "Bunu biz de takip ediyoruz. Yargıya intikal etmiş bir konu. Soruşturma büyük bir özenle devam ettiriliyor. Bunun şahsi bir mesele olduğu kanaatindeyiz. Önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak somut delillere göre, yeniden bir açıklama yapmayı planlarız" dedi.

KAYNAK: DHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 4
  • fakirullah 2 ay önce Şikayet Et
    kendi zeka larının yapamadığını yapay zekayamı yaptıracak lar
    Cevapla
  • benkemal gelim 2 ay önce Şikayet Et
    doğal zekalı olmayanlar yapay zeka kullanabilir... hesap uzmanına sorun...
    Cevapla
  • ümmet 2 ay önce Şikayet Et
    Doğal zekada sıkıntı olunca yapay zeka kullanmak kaçınılmaz oluyor haliyle
    Cevapla
  • hakan 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiye en iyi olanın seçimi kazandığı hüne uyandık. Göklere çıkardığınız adamı şimdi yerin dibine sokmaya çalışıyorsuz. Allah korudu ya kazansaydınız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi! Yeni GİK'te ilginç detay! Akşener iddiası
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!