BBP'den Fatih Erbakan açıklaması: Nezaketsizlik, saygısızlık! Özür çağrısı

BBP, gazeteci Murat Yetkin'e verdiği mülakatta BBP ile ilgili sarf ettiği sözler nedeniyle Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'a tepki göstererek özür dilemeye davet etti.

GİRİŞ 21.02.2024 01:14 GÜNCELLEME 21.02.2024 09:46
Bu Habere 264 Yorum Yapılmış

Son dakika Büyük Birlik Partisi haberleri: Türkiye'de 31 Mart yerel seçimlerine geri sayım başlarken, siyasette gerilim tırmanmaya devam ediyor.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Fehmi Güney, gazeteci Murat Yetkin'e verdiği mülakatta BBP'yi hedef alan Fatih Erbakan'a tepki gösterdi.

BBP'den Fatih Erbakan açıklaması: Nezaketsizlik, saygısızlık! Özür çağrısı

'PARTİMİZE YÖNELİK YAPTIĞI EN HAFİF TABİRİYLE NEZAKETSİZLİK, SAYGISIZLIK'

Güney, 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde ise büyükşehirlerde ve terör örgütünün uzantısı partilerin belediyeleri kazanma riski olan seçim çevrelerinde aday göstermeyerek Cumhur İttifakı adaylarını desteklediklerini kaydederek, şunları söyledi:

"Türkiye genelinde, seçim çevrelerinin dörtte birinde yani sadece 350 belediye başkanlığında aday göstermiş olmamıza rağmen yüzde 2, yaklaşık 1 milyon oy aldık. Büyük Birlik Partisi kurulduğundan bugüne, terörle iltisakı olmayan tüm siyasi partilerle ve kuruluşlarla ilişkilerini saygı ve nezaket çerçevesinde sürdürmüş ve yine aynı hassasiyetiyle ülkemize ve milletimize hizmet etme mücadelesine devam etmektedir.

BBP'den Fatih Erbakan açıklaması: Nezaketsizlik, saygısızlık! Özür çağrısı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Sayın Fatih Erbakan'ın, Gazeteci Murat Yetkin'e verdiği mülakatta partisinin AK Partiyle yaptığı görüşmelerle ilgili, meramını anlatmaya çalışırken, partimize ve mensuplarımıza yönelik yaptığı ve en hafifiyle nezaketsizlik, saygısızlık olarak değerlendirilebilecek sözlerinden dolayısıyla camia olarak üzüntü duyduk.

'FATİH ERBAKAN'I ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUZ'

Kendilerinin yaptığı müzakereler, pazarlıklar ve çıkar hesapları bizi ilgilendirmiyor. Konunun bizi ilgilendiren tarafı söyleyecek söz bulmakta zorlananların Partimizi kılıf olarak kullanmaya çalışmasıdır. Kardeşlerimizin partisi olarak gördüğümüz Yenide Refah Partisi Genel Başkanı Sayın Fatih Erbakan'ı partimiz ve mensuplarından özür dilemeye davet ediyoruz."

BBP'den Fatih Erbakan açıklaması: Nezaketsizlik, saygısızlık! Özür çağrısı

Güney, "Büyük Birlik Partisi, öncelikli olarak, ülkemizin maruz kaldığı dış müdahaleler ve yine dış destekli terör örgütlerinin ülkemizi hedef alan saldırılarına karşı taşıdığı hassasiyet nedeniyle Cumhur İttifakı içinde yer almış ve Cumhur İttifakı'nın bileşeni olmaya devam etmektedir" diye konuştu.

FATİH ERBAKAN: BBP'NİN OYU BİNDE 6-7 CİVARINDA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, gazeteci Yetkin'e verdiği mülakatta BBP'yi hedef alarak, "Bize il ve ilçe adaylıkları yerine 2-3 Belediye Meclisi üyeliği teklif ettiler. Anketlerde binde 6-7 civarında oyu görünen BBP’ye teklif ettikleriyle aynı. 14 Mayıs’ta Türkiye genelindeki yüzde 3 oyu da, kendileriyle işbirliğinin “yüzü suyu hürmetine” aldığımızı söylediler bize. Bunu kabul edemezdik." demişti.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 264
  • Fatih 2 ay önce Şikayet Et
    Şu anda yeniden refah partisinin reklamını TV ve gazetelerde sadece Tayyip Erdoğan karşıtları yapıyor. Nerede bir solcu anarşist terör destekçisi birileri varsa onların dilinden refah partisi düşmüyor. gümbür gümbür geliyor ak parti seçmeninin ikinci partisi oldu küskün seçmenler refah partisini tercih ediyor algısı yaparak halkı etkilemeye çalışıyorlar. Buna alet olmamaları gerekirdi.
    Cevapla
  • Vatansever 2 ay önce Şikayet Et
    Bu dini direği İslami herşeye maydanoz etmeyin.. herşeyi oyuncak yaptınız...kim nere ne aday olursa olsun .işinize bakin
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 2 ay önce Şikayet Et
    " YRP "Tüm partilerin küskün seçmenine şifa olabilecek bir parti'dir. YRP genel seçimdeki % 3 oyunu yerel seçimde net % 5 e çıkaracaktır inşallah.
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 2 ay önce Şikayet Et
    Fatih Erbakanın partisi Yrp nin şuan anketlerde Türkiye geneli % 5 net oy potansiyeli mevcut bu gerceği hafife yada küçümsemeye almamak gerekir.sayın binali yıldırımın ak partideki partiler arası uzlaşma stratejisi ve kabiliyeti çok yüksekti yeri aranıyor.
    Cevapla
  • Mahmut k 2 ay önce Şikayet Et
    %0.5 olmasın, herkes sizin gibi düşünmüyor.14 Mayıs da yakın çevremde Cumhur ittifakı içinde olduğu için destek verenler çok oldu, bugün hepsi geri çekildi
    Cevapla
  • Kul 2 ay önce Şikayet Et
    Fatih ERBAKAN;kendisini akıllı,zeki,Dava adamıymış gibi gören,buna da kendini ve peşindeki taraftarlarını inandırmış ; Türkiyenin bekâsından ziyade Davutoğlu,Karamollaoğlu gibi"Ene"duygusunu önceleyen; bunu da zaman zaman müstehzi konuşma ve üslubuyla ıspatlayan;rahmetli babasının hatırına Milletimizin ve Başkanımız Erdoğanın idare ettiği biridir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi
İsrail'i korku sardı: Netanyahu her kapıyı çalıyor Biden sessiz...