"Değişim" seçime kadarmış: CHP'de 'eş-dost' meclisi

CHP'de yönetim değişti ama belediye meclislerinde 'hısım-akraba' geleneği sürüyor. İmamoğlu'nun yeğeni Ufuk İnan, Avcılar'da aday gösterildi. İnan'ı Canan Kaftancıoğlu görevden aldı.

"Değişim" seçime kadarmış: CHP'de 'eş-dost' meclisi
"Değişim" seçime kadarmış: CHP'de 'eş-dost' meclisi
GİRİŞ 22.02.2024 14:27 GÜNCELLEME 22.02.2024 14:27
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: CHP'de "değişim" gerçekleşti ama aday listelerinde "hısım-akraba" anlayışı sürüyor. 

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, CHP'nin eş başkanı gibi hareket eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeğeni Ufuk İnan Avcılar'dan, 2019 kampanya ekibinden Necati Özkan'ın ablası Suna Gürsoy Çankaya'dan belediye meclis adayı gösterildi.

Ümraniye'den aday olan Haluk Baran Demirel'in Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in damadı, Maltepe'den aday olan Gültekin Özdemir'in CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ın ortağı, İzmir Bayraklı'dan aday olan Mehmet Cengiz Sarıoğlu'nun CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek'in yeğeni olduğu ifade edildi.

Kadıköy'den aday olan Sami Can Okakın'ın Parti Meclisi Üyesi Pınar Uzun'un eşi olduğu bildirildi. Şişli'den aday olan Ozan Özgür Doğru, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye kaset kumpasından hapis yatıyor. Bayraklı'dan aday olan Mert Yaşar’ın, PM üyesi Hüseyin Yaşar'ın oğlu, Çankaya'dan aday olan Tutku Kurt Baykurt’un, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un kızı, Ankara'dan aday olan Ferizan Fırat’ın, PM üyesi Ali Haydar Fırat'ın abisi, Anıl Çetin’in Hikmet Çetin'in yeğeni, Aykut Canikli'nin ise Murat Karayalçın'ın şoförü olduğu bildirildi. Öte yandan İYİ Parti'den istifa ile gelenlerden Oğuz Sarul, Ataşehir'den, Bora Kılıç, Çekmeköy'den, Sinan Gümüş Avcılar'dan, Yakup Fındık Ümraniye'den aday gösterildi.

Kaftancıoğlu, İmamoğlu'nun kuzenini görevden aldıKaftancıoğlu, İmamoğlu'nun kuzenini görevden aldı

CANAN KAFTANCIOĞLU GÖREVDEN ALMIŞTI

Seçim sürecinde CHP'de Kaftancıoğlu ile İmamoğlu arasında yaşanan kavga, teşkilatın birçok noktasına yansımıştı. 

Tartışmalardan sonra Kaftancıoğlu, Ufuk İnanı pasif göreve çekmişti.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Gebzeli 2 ay önce Şikayet Et
    Ekrem sen hiç düşünmezmisin şehitlerden utanmazmısın yüce Allahtan korkmazmısında hainlerle birlik olursun CHP Hikaye anlatıyor, burada o bu adayın kazanması değil mesele,İstanbulun kazanması, bes yıl geçti ne verdi İmamoglu? Ulaşımı mı çözdü, kentsel donusumu mu çözdü, kac metre yesil alan kazandırdı ..bu yonlerden bakmalı.Hayatimızı kolaylaştıracak belediye başkanı seçmeliyiz.
    Cevapla
  • Sezgin 2 ay önce Şikayet Et
    Emeklilere zam yapılmalı. Hala geç kalınmış değil. Muhalefetin bu dağınıklığından faydalanacak zaman. Lütfen emeklilerin gönlünü al Reis
    Cevapla
  • Orhan Kaptan 2 ay önce Şikayet Et
    Yahu değişen ne yine HDP ile ortak bol bol gizli dağıtım akıllanmamışlar
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 2 ay önce Şikayet Et
    İhanetin dünya ve ahirette rezilliği ve hesabı vardır, gün gelir sorulur !..
    Cevapla
  • 1453 2 ay önce Şikayet Et
    Koltuk için yapmayacakları şey yok !..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Koç adaylık için son kararını açıkladı!
Memurun ve emeklinin temmuz zammı ne kadar olacak? Memur-Sen açıkladı