Cumhurbaşkanı Erdoğan 'KAAN' için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 yıllık çalışmanın başarısı olan KAAN önemli bir testle kritik eşiği aştı. 2028'de hava envanterimize katılmasını bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 22.02.2024 15:05 GÜNCELLEME 22.02.2024 16:08
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de düzenlenen mitingde konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

10 aylık bir hasretin ardından bugün yine sizlerle beraberiz, öncelikle sizlere teşekkür etmek istiyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 44 oy oranlarıyla bizlere destek verdiniz ama bu oy oranlarının aramızdaki muhabbeti yansıtmadığına inanıyorum. Denizli'den en az yüzde 50 oranında oy bekliyoruz, 31 Mart'ta bu hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum. 

Ülkemize dair hayallerimizi ve hedeflerimizi çok daha etkili bir şekilde anlatmaya devam edeceğiz. Cumhur İttifakı'na gönül veren kardeşlerimizle birlikte muhalefetten umudunu kesen kişileri bağrımıza basacağız. Denizli'nin de Türkiye Yüzyılı mücadelemizde biz yalnız bırakmayacağını biliyorum.

"HOROZ DÖVÜŞÜNÜN BİLE BİR ADABI VAR"

Muhalefetin trajikomik hallerini görüyorsunuz değil mi? Kendi içlerinde horoz dövüşlerinden beter haldeler. Horoz dövüşünün bile bir adabı var ama muhalefetin kavgasında onu bile göremiyorsunuz. Bundan 8-9 ay önce ülkeyi yönetmekten bahsediyorlardı, şimdi birbirlerinin kuyularını kazıyorlar. Bunların siyasetteki varlık amaçları sadece çıkarlarını korumak, siyasi kariyer basamaklarını tırmanmaktan ibaret. 

Muhalefeti her işe takoz koymak sanıyorlar. Doğru olan hayırlı işlere destek vermek yanlış işlere karşı çıkmaktır. Doğru yanlış bakmadan her işe karşı çıkanın hali yalancı çobanın işine benzer. CHP başta olmak üzere ülkemizdeki muhalefetin tam da durumu böyle. Biz kendi işimize bakıyoruz.

ALANDAKİ KİŞİ SAYISI

Şuanda alanda kaç kişi var biliyor musunuz? 75 bin kişi var, Denizli bugün coşmuş yahu. Benim gönlümün sultanı Denizli bu. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz en önemli ayaklarından biri savunma sanayi ve teknolojide en üst seviyeye çıkartmaktır. Bu alanda sürekli kendimizi geliştiriyor. Son 1 sene içinde hava, kara, deniz platformlarında onlarca projeyi resmen hizmete aldık. Göreve geldiğimizden bugüne yerli üretimin payını %80’ler seviyesine çıkardık.  Artık ihtiyacımız olan silahların hemen tamamını kendi imkanlarımızla üretebiliyoruz. Bununla da yetinmiyor, dost ve kardeş ülkelere ihracat yapıyoruz. Geçen sene 5,5 milyar dolar savunma ihracatı gerçekleştirdik. Kendi savaş gemisini yapan 10 ülkeden biriyiz. İHA, SİHA, AKINCI en son KAAN’ımız çıktı. Ama bir de bizim çok önemli bir adımımız var. Bir de Kızılelma'mız var. ANKA-3'ün de hizmete girmesiyle bu alanda çığır açtık, açıyoruz.

"KAAN 2028 YILI SONUNA KADAR HAVA KUVVETLERİMİZE KATILACAK"

5. Nesil Savaş uçağımız Kaan ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. 15 yıllık çalışmanın başarısı olan KAAN önemli bir testle kritik eşiği aştı. 2028'de hava envanterimize katılmasını bekliyoruz. Ne derseniz deyin, yaptık gökyüzüyle buluşturduk. Kendi akıllarınca projelerimizle dalga geçtiler. Varsın kulak arkası yapsınlar, biz bunları ciddiye almayacağız. 

Bunlar Türkiye’de güya yıllarca siyaset yaptılar ama yerli ve milli muhalefet nasıl yapılır öğrenemediler. Şimdi Ankara’da bir apartman dairesi tutmuşlar, oradan siyaset yapıyorlar. Bunlar milletle aynı yöne bakmayı öğrenemediler.

İçinde 21 ambulansın 2380 kolluk yardım görevlimiz Mısır’ın limanına vardı. Daha nice görünür görünmez yardımlarımızla mazlumlara kol kanat çıkıyoruz.

"YIL SONUNA KADAR 200 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK"

Depremin 1. Yılında 5 depremzede şehrimizi ziyaret ettik. Her ay 15-20 bin konutu teslim etmeyi planlıyoruz. Yıl sonu hedefimiz 200 bin konutu hak sahipleriyle buluşturmaktır. Deprem bölgesi için tüm bu işleri yaparken diğer şehirlerimizi de ihmal etmiyoruz. 

2024 yılı için asgari ücretlilerimize, emeklilerimize, kamu görevlilerimize enflasyonun üzerinde zam yaptık. Vatandaşlarımızın taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Bu yılın sonuna doğru enflasyonun düşüşüyle inşallah daha rahat nefes alacağız.

DENİZLİ'DEKİ YATIRIMLAR

Verdiğimiz her sözün önce altyapısını kuruyor, sonra da size taahhüdümüzü belirtiyoruz. Denizli'ye bugüne kadar 110 milyar dolar yatırım yaptık. 4 280 adet yeni derslik inşa ettik. 63 spor tesisi kazandırdık. İhtiyaç sahibi insanlarımıza 4.3 milyar TL kaynakla destek olduk. TOKİ vasıtasıyla 11 bin 495 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. 1911 konutun inşası sürüyor. Akbaş barajındaki yatımı içme suyu projesinin bitmesiyle tamamladık.

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 44
  • Zeki 2 ay önce Şikayet Et
    Sen yaparsın,onlar yemeyi bilir .İzmir'in hali berbat. Trafik çilesi bitmiyor
    Cevapla
  • Kamil 2 ay önce Şikayet Et
    Beklentim , Daha çok Fabrika , Hastane , Turizm Tesisi , Yol , Havalimanı , Liman , Üniversite , Enerji Santrali , Millet Bahçeleri , Toplu Konut ve Cami açılışı yapmasıdır . Sayın Cumhur Reisimiz'e açılış yapmak yakışıyor . Halk ile Lider'in kavuşması bir başka güzel oluyor .
    Cevapla
  • Recep 2 ay önce Şikayet Et
    Kim bu devletin bir kör kuruşunu çalldiysa yarın mahsede firavunla birlikte haşrolsun. Amin.
    Cevapla
  • Mehmet KARA 2 ay önce Şikayet Et
    Millî gurur vesilesi olan böyle gelişmeler, her Türk'ü ve Türk vatandaşını sevindirmesi gerekirken, o kadar çok siyasi malzeme yapılıyor ki, çok önemli oranda vatandaşın sevinci kursağında düğümleniyor. Herkesi mutlu edecek bir dil yok mu?
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Bu gurur verici teknolojiyi ülkemize kim kazandırırsa onun önünde saygıyla eğilirim. Dolayısıyla bunun ayrı bir dili yok olamazda. Avrupa ve Amerikaya bak anlarsın . Bunları anlamayanlar kendi küçük ideoloji dünyalarında yaşamaya devam edebilirler, onlar sevinmesede olur. Fakat milli ve yerli olanın bu konudaki sevincini kimse elinden alamaz.
    Cevapla
  • Avni 2 ay önce Şikayet Et
    Reisin degerini Kiymetini Bilin.Bir daha Boylesi Zor gelir Ulkemin basina..Degerlisin Giymetlisin Baboo..
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Dünya tarihinde gelişmiş yükselmiş tüm ülkelerin başlarında güçlü liderler olmuştur. Bu liderlerini kaybeden milletler, zamanla güçten düştüğü ve hatta yerlere serildiği görülmüştür. Dolayısıyla böyle liderler 100 yılda bir denk gelmektedir. Türkiyede doğru zamanda doğru lidere sahip oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı