Bakan Fidan'dan 'G20' zirvesinde sert çıkış!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, G20 üyelerine Gazze Şeridi'nde ateşkesin sağlanmasında "daha aktif" rol oynama çağrısında bulundu.

GİRİŞ 22.02.2024 19:59 GÜNCELLEME 23.02.2024 09:25
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

Fidan ayrıca, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden bir kez daha ateşkes kararı çıkmamasının BM'de reform yapılmasının şart olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde gerçekleştirilen G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Fidan konuşmasında Gazze'deki "vahşetin" durdurulması gerektiğini ifade etti.

BMGK'NIN 'SOYKIRIM' SESSİZLİĞİNE SERT ÇIKIŞ

ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Cezayir tarafından sunulan ve Gazze'de acil insani ateşkes talep eden karar tasarısını veto etmesini işaret eden Fidan, "BM Güvenlik Konseyi'nden bir kez daha ateşkes kararı çıkmaması, reformun şart olduğunu gösterdi" diye konuştu.

"LULA'NIN DURUŞU TAKDİRE ŞAYANDIR"

Fidan ayrıca, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın İsrail'in Gazze'deki işgalini İkinci Dünya Savaşı sırasındaki Nazi soykırımına benzettiği yönündeki açıklamalarına değinerek, "Brezilya Devlet Başkanı Lula'nın gösterdiği duruş takdire şayandır" dedi.

Fidan, uluslararası topluma ve G20 üyelerine Gazze'de acil ateşkes ve İsrail-Filistin çatışmasında iki devletli çözüme ulaşılabilmesi için "daha aktif rol oynama" çağrısında bulundu.

İKİLİ GÖRÜŞMELERDE DE GAZZE ELE ALINDI

Bakan Fidan, toplantı marjında ABD'li mevkidaşı Antony Blinken, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Mısırlı mevkidaşı Sameh Shoukry ile de ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde, Gazze'de acil ateşkes sağlanması ve bölgeye daha fazla yardım ulaştırılması için atılacak somut adımlar ele alındı.

KAYNAK: İHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 113
  • Hüseyin 2 ay önce Şikayet Et
    Devlet olarak nükleer silah üretmedikçe israile kimse dokunamaz. Masonlar ,yahudi lobileri her ulkede var. Içimize girmişler. Önce müslümanları parçaladılar. Özünü yitirdi. Islam çürükleri gazze vesilesi ile attı yeni sağlam kişilikleri buluyor. Akkuyu nükleer santrala kimler karşı çıktı. Sizler biliyorsunuz müslümanım diyeceksin yahudi malı almaya devam edeceksin, aç gözlüler...
    Cevapla
  • guney 2 ay önce Şikayet Et
    caydırıcıdır.
    Cevapla
  • HAFİ 2 ay önce Şikayet Et
    Nükleer silahla kitlesel imha yapmak Müslüman için cevaz verilecek bir durum mudur bilemedim kardeşim...
    Cevapla
  • RAMAZAN KARAKAYA 2 ay önce Şikayet Et
    Mülkün sahibi Allah olup Islamiyetde sınır olmayıp bütün cihan insan için vatan.siyonist sapkın akıl hastası yahudi sermayesinin beslemesi kiralık katil abd ingiltere avrupanın vatandaşları ellerini kollarını sallayıp istediği yere gidiyor iken masum filistinliler çocuk bebek demeden çitler arasında hapsedilmiş aç susuz bırakılıp katledilirken organları gaspedilirken dünya seyrediyor
    Cevapla
  • Serdengeçtii 2 ay önce Şikayet Et
    Her ülkede yahudiler sınır dışı edilmeli. Onlarada gazzelilere yapılan yapılmalı kısas.
    Cevapla
  • levent 2 ay önce Şikayet Et
    katil israilin anladigi dilden konusmak gerekiyor siddet sitdeti dogurur.
    Cevapla
  • Doğukan 2 ay önce Şikayet Et
    Lula gibi olamadınız... Yazıklar olsun hepinize..Adam gibi bir tepki dahi ortaya koyamadiniz, laf laf laf laga luga..
    Cevapla
  • Halil Özince 2 ay önce Şikayet Et
    Doğukan bir şey yapamadınız diyorsun ya çok açık iftira ediyorsun katil ve kafir İsrail in katilleri biz hayalet insanlarla çatışıyoruz o beni görüyor yanımda ki arkadaşımı kafasından vurdu önüme bakıyorum kimse yok kim bunlar aklımı oynatacağım ben bu görünmez her neyse savaşmak istemiyorum dedikleri kim sınırlarımızın içinde ve sınır ötesi terörle mücadele eden yiğitlerimiz orada bil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özel hastanede yenidoğan vurgunu
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş