14 Başlıkta 202 proje! İlçenin çehresi değişecek

AK Parti ve Cumhur İttifakı Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Mustafa Candaroğlu Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'nin sorularını yanıtladı. Candaroğlu, 5 yılda 202 projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

GİRİŞ 23.02.2024 12:30 GÜNCELLEME 23.02.2024 15:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cumhur İttifakı'nın İstanbul'da en genç belediye başkan adayı Mustafa Candaroğlu Haber7'de projelerini anlattı. Candaroğlu, 5 yıl içersinde 14 başlık altında 202 proje yapacaklarını açıklarken, sosyal belediyecilikten ilçenin ulaşım sorununa kadar  birçok konuya değindi.

"ARNAVUTKÖYLÜ GENÇLER AYRICALIKLI OLACAK"

Cumhur İttifakı Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Mustafa Candaroğlu şunları söyledi:
Bu enerjiyi biz İstanbul şu anda otuz dokuz ilçesinde Cumhur İttifakı'nın en genç belediye başkanı adayıyım. Tabii doğduğum, büyüdüğüm, yaşadığım ilçemde, Arnavutköy'de genç bir aday olmak, genç içerisinden temsilci olarak çıkmak aslında bizi gururlandırıyor. Ama bunun yanında da çok ciddi bir beklenti oluyor. Omuzlarımızdaki yükün farkındayız. Çünkü ben 7 yıldır ilçemizde AK Partimizin ilçe başkanıydım ve gençlerle çok sıkı bir diyaloğumuz vardı. Gençlerimizin de bu anlamda beklentileri bizlerden yüksek. Arnavutköylü gençler ayrıcalıklı olacak diye düşünüyorum.

Öncelikle gençlerin eğitimleri bizler için çok önemli. Gençlerimizin bizden talepleri var. Teknoloji ve bilişim çağındayız. Gençlerimiz teknoloji ürünlerine ulaşmakta. Bu bilişim çağında kendilerine yer bulmakta biraz zorluk çekiyorlar. Fakat biz yeni dönemde Arnavutköy Belediyesi olarak bilişim akademilerimizle gençlerimize hem teknolojinin hem de bilişimin hem yazılımın püf noktalarını bunlarla alakalı eğitimleri, akademik süreci devam ettireceğiz. Bunlara tabii doğal ortamlarında, bu kendilerine eğitim vereceğiz. Bu eğitimin sonrasında da kendi üretmiş oldukları projeleri varsa, kendi ürettikleri herhangi bir yazılım, herhangi bir ürün varsa bununla alakalı projelerini geliştirmeleri için hem envanter hem de alan kendilerine sunmuş olacağız. 

Biz genç girişimcilere yeni dönemde Arnavutköy Belediyesi olarak inşallah bu tür girişimde bulunmak isteyen gençlere genç kardeşlerimize ofis imkanı vereceğiz. Ofis araç-gereç imkanı vereceğiz. Kendi işleriyle alakalı ilerlemek isteyen gençlerimizi yine aynı şekilde çeşitli kurumların, hibe, destek projeleriyle alakalı danışmanlık yapacağız. 

"14 BAŞLIKTA 202 PROJEMİZ VAR"

 Biz tabii ki projelerimizi oluştururken en başta Arnavutköy'de yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik projeler hazırladık. Proje ekibimiz yaklaşık bir aylık çok ciddi bir çalışma yaptı. 14 başlıkta 202 projemiz inşallah yeni dönemde de devam edenler olacak. Şu anda mevcutta yaptıklarımızı arttırarak devam ettirmiş olacağız. Bunun yanında yeni projelerimiz de olacak. Ulaşımdan, sosyal konuta, kentsel yenilemeye, spor alanında, turizm alanında, eğitim alanında, sağlık alanında birçok Arnavutköylü vatandaşımızın aslında temel ihtiyaçlarını karşılayacak ve yeni dönemde de turizm gibi hem ekonomimize hem de Arnavut köyünün Arnavutköy'ümüz tanınırlığını arttıracak projelerimiz de olacak bu süreçte.

"SON BEŞ YILDA ULAŞIM KONUSUNDA CİDDİ SIKINTILAR ÇEKTİK"

Arnavutköy tabii ki aslında çok eski bir yerleşim. Fakat 2009 yılında ilçe olmuş, yepyeni bir ilçe. Bu anlamda şehre ulaşımla alakalı ana hatların kullanılması, toplu ulaşım, raylı sistem hatları ne yazık ki yetersiz. Yani son beş senede de, şehrin merkezine ulaşımla alakalı çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Çünkü tedbirsizlik,bir düzensizlik son beş yılda yaşadığımız hususlar. Yeni dönemde yine merkezi hükümetimizden Ulaştırma Bakanlığımızdan aldığımız destekle Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı açıldı. Bu hattın devamı olarak yine İstanbul Havalimanı, Arnavutköy, Fenertepe, Kayaşehir, Halkalı hattı da inşallah önümüzdeki ayın ortaları açılmış olacak. İlçemizin ilk metro hattı. Bunun tabii ki faaliyete geçmesiyle birlikte bizim aslında çok ciddi bir ulaşım sıkıntımız çözülmüş olacak. Buna ek olarak yeni dönemde yine Murat Kurum başkanımızla görüşmelerimizden sonra Vezneciler-Arnavutköy metro hattı bizim çok eski bir projemiz aslında ama ne yazık ki yine bu yönetim tarafından rafa kaldırılan ve iptal edilen bir proje. Mescidi Selam Sultangazi, Arnavutköy merkez, metro hattı inşallah yeni dönemde hızlı bir devreye alınacak metro hatlarından bir tanesi. 

ARNAVUTKÖY'DE SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖRNEKLERİ

Şu anda Arnavutköyümüzde sosyal belediyecilik anlamında bizim birçok birimimiz var. Ya bunlardan bir tanesi ASYAM dediğimiz Arnavutköyümüzdeki ihtiyaç sahiplerinin istifade ettiği merkezlerimiz. Yaşlı ve engellilerimizin bu anlamda destek aldığı vakit geçirdiği merkezlerimiz var. Biz yeni bu dönemde yine sosyal belediyecilik anlamında Arnavutköy'deki sivil toplum kuruluşları çok güçlü. Yeni dönemde bir Arnavutköy'ümüzde bu sivil toplum kuruluşlarını bir çatı altında nasıl toplarız? İstanbul  ve Türkiye'nin bir mozaiği olarak görüyoruz. STK evi dediğimiz, sivil toplum kuruluşlarını birleştireceğimiz bir merkez oluşturma hayalimiz var. Düşüncemiz, projemiz var. 
Bunun yanında yine yaşlılarımızı, çınarlarımızı düşündüğümüz, vefa konaklarımız olacak yeni dönemde. Kadın kültür merkezlerimiz, ailelere ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite çağındaki çocuklarıyla alakalı, kimine kırtasiyeye, kimine eğitim yardımıyla alakalı bir çalışmamız var.  Öğrencilerimize yine ulaşımla alakalı destek projelerimiz var.
 Bunun haricinde vatandaşımızın aile yapısını korumakla alakalı aile okulu dediğimiz anne ve babaların veyahut da anne baba adaylarının gelip eğitimlerini aldığı psikoloji desteğinin aldığı merkezlerimizi kurmuş olacağız. 

Vatandaşlarımızın Arnavutköylüyüm diyebildiği ve turizme öncülük eden bir ilçenin olması için turizmle alakalı birçok projemiz olacak.  Bizim yeşiliyle, mavisiyle, doğasıyla gerçekten çok sakin, çok güzel bir ilçemiz var. Arnavutköy ilçemiz bugün 481 kilometre kare alan içerisinde 38 mahallesiyle sakin ve güzel bir ilçe. Burada efendim mesire alanlarımızla efendim yeşil alanlarımızla, Karadeniz'e olan yirmi iki kilometrelik sahilimizle vatandaşımıza  turizmle alakalı birçok imkan sunacağız. 

KAYNAK: HABER7
Yavuz Selvi Haber7.com - Muhabir editör
Haber 7 - Yavuz Selvi

Editör Hakkında

İstanbul Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Daha sonra aynı bölüm ve üniversitede yüksek lisansa başladı. 6 ay Haberler.com'da gündem editörü olarak çalıştı. Mart 2023'ten itibaren ise Haber7.com'da muhabir olarak çalışmasına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • ata 2 ay önce Şikayet Et
    proje duymak çok güzel, diğer partiler hiç bir proje anlatmıyor sadece biz daha iyiyiz diyor.
    Cevapla
  • selim 2 ay önce Şikayet Et
    AKP nin en büyük projesi piyasalardaki pahalılık her gün yapılan zamlar 90 yıllarda hayat daha güzelmiş tarım boldu herşey ucuzdu zam o kadar yapılmıyodu şimdi zzamların arkasından yetişilm,yor
    Cevapla
  • burhançakmak 2 ay önce Şikayet Et
    maşallah
    Cevapla
  • Mustafa 21 2 ay önce Şikayet Et
    Maalesef arnavutköy , başakşehirin güvercintepe vb mahallelerinin % 90 ı yeni yapı olmasına rağmen gecekondu mahallesi hüviyetinden kurtulamamıştır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim! Yeni genel başkan belli oluyor! Seçim 3. tura kaldı! İşte oy oranları
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti