İnce: CHP'de gelen gideni arattı

Memleket Partisi lideri İnce, CHP'ye dönük ağır eleştirilerde bulundu. CHP'de gelenin gideni arattığını söyleyen İnce, "2 oy alacağım diye DEM'lenmeye çalışırsanız halk bunun hesabını sorar" dedi.

GİRİŞ 24.02.2024 12:43 GÜNCELLEME 24.02.2024 16:22
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP'ye ağır eleştirilerde bulundu. "CHP'de gelen gideni arattı" diyen İnce, "PKK'ya, FETÖ'ye selam verirseniz, 2 oy alacağım diye DEM'lenmeye çalışırsanız halk bunun hesabını sandıkta size sorar" ifadelerini kullandı. CNN Türk'te açıklamalarda bulunan İnce, şunları söyledi: 

"LAF SOKMALARLA UĞRAŞIYORUZ"

"Ben 2018'de meydanlarda 'kuantum' dedim, 'nano teknoloji' dedim, 'uzay madenciliği' dedim. İlk kez meydanlarda 'matematik' diyen siyasetçi benim bu ülkede. Şimdi de diyorum ki; iklim değişikliğini konuşalım, küresel ısınmayı konuşalım, güneş pillerini konuşalım. Bunları konuşmamız gerekirken çok boş işlerle uğraşıyoruz. Birbirine laf sokmalarla uğraşıyoruz.

Muhalefete diyorum ki; 'Senin projen yok mu?... Benim adayım iyi' demiyorsun, 'Benim projelerim iyi' demiyorsun. Herkes çekilsin kenara, tek kişi kalsın, AKP ile o yarışsın. Demokrasiye aykırı bu. Diyoruz ki; 'Bu Erdoğan'dan memnun değiliz. Ama muhalefetten de memnun değiliz.' Muhalefet de sadece korku salıyor topluma; 'Beni seçmezseniz AKP gelir.' Bunlar doğru işler değil. Tehdit etmek ile korku salmak ile sorunlar çözülmüyor.

"İSTANBUL'U ALACAĞIM DERKEN TÜRKİYE'Yİ KAYBEDERSİNİZ"

Muhalefetin yöntemleri yanlış. Güvenlik tencerenin önündedir. PKK, FETÖ terör örgütüne selam verirseniz halk hesap sorar. İstanbul'u alacağım derken Türkiye'yi kaybedersiniz, İstanbul'u da kaybedersiniz.

Bunu SHP denedi geçmişte, ne olduğunu herkes gördü bir parti gitti yok oldu. Denenmiş bir şeyi bir daha denemek akıllı insanların işi değil. Kolayını seçiyorlar işin, hemen gelecek iş birliği yapacak seçimi alacak. Geleceksin projelerini anlatacaksın. Siyasetin matematiği olmaz, siyasetin mantığı olur.

CHP’nin önemli isimlerinden çarpıcı istek: ‘İstanbul’u kaybedelim’CHP’nin önemli isimlerinden çarpıcı istek: ‘İstanbul’u kaybedelim’

6'LI MASA NEDEN DAĞILDI?

O bir çıkar ittifakıydı, herkesin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olduğu ittifak olmaz. Kurgu baştan yanlış. Ortaya ilkeleri koyarsınız, dersiniz ki biz bilimi esas alacağız, biz ekmeği nasıl ucuza yediririz bunun hesabını yapacağız.

'KAAN İLE GURUR DUYUYORUM'

KAAN’ın teknik özelliklerini bilmiyorum. Neredeyse ses hızının iki katı. Uçak yanınızdan geçecek sonra sesi duyacaksınız. Destekliyorum. Üretimi müthiş bir şey. Ülkem için güzel bir şey yapılıyor mu ben ona bakarım. Doğru bildiğimiz memleket için yapılan bir şey varsa destekleriz. Uzay’a gidilmesini, KAAN’ı destekliyorum. Azerbaycan’a yardımı, Mavi Vatan’ı destekliyorum. Ben de muhalefetim ama bu konularda duruşum çok net.

'KILIÇDAROĞLU ÖNERİMİ KABUL ETMEDİ'

Kılıçdaroğlu önerimi kabul etmedi. Çık cumhurbaşkanı adayı olarak, Akşener de cumhurbaşkanı yardımcısı olsun. Canlı yayında söyledim. İnsanlara güven vermediler. Strateji hatası. 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı olduğunda bunlara maaş verileceği sorusu gelir. Cumhurbaşkanı, yardımcılarının memuru olacak diye bakıldı.

Hatay'ı kaybedecekler büyük ihtimal. Lütfü Savaş mı kaybetmiş olacak, bence değil. Parti yönetimi kaybedecek. Kaybettirmek için ellerinden geleni yaptılar. Aday gösterdiler daha iyisini bulamadığımız için aday gösterdik dediler. Bu kadar hata yapılır mı? Sarıgül çok ses getirirdi aday olsa. Çok büyük hatalar yaptılar. Eş, dost işine girdiler. Tunç Soyer Kemal Beyi desteklemişti. Kim Özel’i desteklediyse o kaldı. CHP'de Kemal Beyi destekleyenlerin üstü çizildi.

Gürsel Tekin'den bomba CHP itirafı: CHP'de CHP'li olmak zor hale geldiGürsel Tekin'den bomba CHP itirafı: CHP'de CHP'li olmak zor hale geldi

'GÜRSEL BEY CHP’NİN EMEKTARIDIR'

Gürsel Bey CHP’nin emektarıdır. ‘Telefonuma çıkmadılar’ dedi. Gürsel beye bunu yapamazsınız; yaşınız, konumunuz yetmez. Bana yaptılar bu hataları biliyorum. Kurultay yapıyorlar, cumhurbaşkanı adayını tuvaletin önünde oturtuyorlar.

‘CHP’DEKİLER KOLTUKLARINDAN KORKUYORLAR’

Bazı Memleket Partili arkadaşları temsil etsinler dedim. Kendi koltuklarından korktukları için bu duruma getirdiler. 39 vekili hediye ettiniz, ilkesel davranmadınız. Burada hata yapıyorsun dedim, hatasında devam etti. Özgü Özel'le görüştüm."

KAYNAK: CNN TÜRK
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 99
  • Haber7 okuru. 2 ay önce Şikayet Et
    Kendi başa gelmeyi istiyordu. Gideni aratacaktı yani öyle mi! Allah akıl fikir versin. Amin.
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 2 ay önce Şikayet Et
    Malaesef bazı siyasi partilerimize soykırımcı emperyalist haçlı gavuru abd cıa fetö itiyle operasyon yaparak chp'nin başına etnik mezhebçi bölücü birini getirdi, mhp'ye aynı operasyon yapıldı ama mhp direndi, iyi olmayan parti kurduruldu, yani bu partiler haçlı siyonist emperyalistlerin Türkiyeyi paraçalamak yıkmak isteyenlerin oyuncağı ve yol geçen hanı olarak beka meselesidir !..
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 2 ay önce Şikayet Et
    ince sende biliyosun sen bunlar
    Cevapla
  • Mehmet 2 ay önce Şikayet Et
    Doğru söylemiş sayın İnce. Hem eleştiri hemde doğruya doğru.
    Cevapla
  • Kerim 2 ay önce Şikayet Et
    Memleket partisi niye var ? Hala ben meydanda o zaman matematik diyen ilk kişiydim halaa beni tuvaletin önüne koydular hala chp den intikam peşinde kardeşim parti kurmuşsun yeni bir vizon açsana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
Özel hastanede yenidoğan vurgunu