Yeniden Refah'ın İstanbul adayı Altınöz'den Kanal7 Medya Grubu'na ziyaret

Yeniden Refah Partisi'nin İBB Adayı Mehmet Altınöz, Kanal7 Medya Grubu'nu ziyaret etti. Altınöz, yaklaşan yerel seçimler hakkında da Haber7'ye değerlendirmelerde bulundu.

GİRİŞ 29.02.2024 16:03 GÜNCELLEME 29.02.2024 18:26
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Yeniden Refah Partisi'nin İBB Adayı Mehmet Altınöz, Kanal7 Medya Grubu'nu ziyaret etti. 

Kanal7 Medya Grubu Başkanı Zekeriya Karaman'ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, Ülke TV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çelik ve Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli de hazır bulundu. 

Altınöz, seçim çalışmaları hakkında Haber7'ye açıklamalarda bulundu. 

Sahada heyecanlı bir kampanya yürüttüklerini belirten Altınöz, CHP yönetimindeki İstanbul'da ulaşım sorunlarının çözülemediğine dikkat çekti. 

Kentsel dönüşüm hakkında da değerlendirmelerde bulunan Altınöz, "Bunların kesinlikle yapılması lazım. İstanbul deprem şehri" ifadelerini kullandı. 

Altınöz'ün açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

31 Mart yerel seçimlere çok az bir süre kaldı. Seçim çalışmalarınız nasıl gidiyor?

Seçim çalışmalarımız çok aktif ve dinamik bir şekilde devam ediyor. Bir ay kaldı takdir edersiniz. Biz burada il başkanlığımız başta olmak üzere MKYK üyelerimiz, kurucular kurulu üyelerimizle birlikte sahada çok heyecanlı bir kampanya yürütüyoruz. 39 ilçemizde ve büyükşehirde adaylarımız var.

Ulaşım İstanbul'da çok önemli bir sorun. İmamoğlu'nun beş yıllık süreci içerisinde sizce ulaşımla ilgili sorunlar çözüldü mü? Ne durumda? Nasıl gözlemliyorsunuz?

Ulaşımla ilgili sorunların çözüldüğünü düşünmüyoruz. Burada iki faktör var tabii. Bir yatırımların tamamlanması gerekiyor. Yatırımlar istendiği gibi gerçekleşmedi. İkincisi İstanbul'un nüfusu artıyor. Bunu da dikkate almak durumundayız. İstanbul'un nüfusu kontrol altına alınmalı. Gece nüfusuyla gündüz nüfusu arasındaki farkları bizim dikkate almamız gerekiyor.

Deprem desteğiyle 850 bağımsız konut yenilendi. 600 bağımsız bina daha var. İstanbul'da olası bir deprem durumu da söz konusu. Ama Ekrem İmamoğlu'nun bunların yapılmamasına yönelik ifadeleri oldu. Şimdi konu nasıl bir yorumda bulundunuz?

Bunların muhakkak yapılması lazım. İstanbul bir deprem şehri bunu biliyoruz. Türkiye zaten bir deprem memleketi. Bu bakımdan özellikle İstanbul'un 16 milyon nüfuslu bir şehrin dönüşüme uğraması bir mecburiyet. Bir deprem gerçeği var. Biz bunları mahalleler bazında dönüşüm yapmak suretiyle çözeceğiz. Parsel bazlı değil, ada bazlı değil. Tüm mahalleleri e vatandaşımızın önüne koyacağız diyelim. Hangi ilçedeyiz Bağcılar'da Bağcılar da tüm Bağcılar'ı ekrana yansıtacağız. Buradaki hak sahiplerini davet edeceğiz.

Tabanda kamuoyuna yansıyan açık bir ittifak beklentisi var. Bu konuda siz neler söylemek istersiniz?

Biz ittifakların artıların da olduğunu ama aynı zamanda toplum nezdinde eğer şeffaf olmadığı takdirde sorunların da ortaya çıktığını görüyoruz. İttifakların açık net bir şekilde bir protokolle yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Örneğin biliyorsunuz biz 14 Mayıs seçimlerinde Yeniden Refah Partisi olarak AK Parti yöneticileriyle bir protokol yaptık ve bu protokolde bütün maddeleri de kamuoyuyla paylaştık. Açık net bir şekilde Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan Bey bu protokolü paylaştı. 85 milyonun saadet ve selameti için yapılan bir ittifaktı. Yerel seçimlerde de yapılacaksa partilerin şeffaf bir şekilde, bunu paylaşmaları gerektiğini ifade ediyoruz. Kendisi de girmek istiyorsa tabii ki demokratik hakkıdır. Girsin seçimlere, vatandaşımız da ona göre projelerine göre oyunu versin. Biz de Yeniden Refah Partisi olarak örneğin kendimiz kendi amblemimizle, kendi ruhumuzla seçimlere katılıyoruz. 16 milyon en iyisine layık. İstanbul zaten dünyanın baş şehri Erbakan Hocamızın tabiriyle. Bu vesileyle Erbakan Hocamızı da rahmetle anıyorum. Biz Erbakan Hoca'mızın bize açmış olduğu yoldan gitmeye devam ediyoruz.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • MİLLİ GÖRÜŞ 2 ay önce Şikayet Et
    Ben Milli görüş geleneğinden geliyorum ve Rahmetli Erbakan hocamdan aldığım derbiye ve siyaset ahlakıyla yedişdik Hocam Sağ olsaydı bunları evlatlıkdan ret ederdi 28 şubat da ne zorluklar cekildi hocamın iki gözü iki çeşme olduğunu hadırlamayan varmı şimdi bu 28 şubatcılara destek veriyorlar CHP ve DEM bana nekadar uzaksa SAADETve REFAH da okadar uzak SAYGILAR
    Cevapla
  • bir müslüman 2 ay önce Şikayet Et
    Fotoğraf çok ama fikir az....Allah hak edene kazandırsın inşallah. Allah bozgunculuk yapanlar her kimse perişan etsin inşallah.
    Cevapla
  • s .uysal 2 ay önce Şikayet Et
    Farklı aday çıkararak yeniden refah chp yemi çalışıyor?
    Cevapla
  • Harun 2 ay önce Şikayet Et
    Fatih erbabını samimiyetsiz buluyorum. Ak partinin eski adaylarını toplaması fırsatçılık. Ak parti bunlarla ittifak yapmamalı
    Cevapla
  • Murat 2 ay önce Şikayet Et
    İmamoğlu'nu da alsaymış yanına
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında
Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı