Kurum'dan İHH'ya ziyaret: Kapı arkasında ülkenin birliğine beraberliğine kastedenler var

İHH'yı ziyaret eden, İBB Başkan Adayı Murat Kurum, "31 Mart'ta bir tarafta Gazze'ye yardım ulaştırmak için mücadele edenler, bir tarafta da kirli pazarlıklarla, kapı arkasında ülkenin birliğine beraberliğine kastedenler var" diye konuştu.

GİRİŞ 01.03.2024 21:44 GÜNCELLEME 01.03.2024 21:45
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nı ziyaret etti.

"Katil İsrail’i buradan bir kez daha lanetliyorum" diyen Kurum, "Elbet bir gün Kudüs’ün yüzü gülecek. Elbet bir gün geleceğe ümitle bakacaklar ve biz Türkiye olarak hiçbir zaman Kudüs’ü Gazze’yi yalnız bırakmayacağız. Ne pahasına olursa olsun, aç da kalsak açıkta da kalsak, Gazze’nin yanında olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

İstanbul’da kalıcı dönüşümün gerçekleştirileceğini söyleyen Kurum, "Nasıl afetlerde beraber, omuz omuza çalışıyorsak burada da olası afetler için her türlü hazırlığı sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte yapacağız. Sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte Allah göstermesin yarın deprem olacakmış gibi hazırlıklı olacağız. Ama bir taraftan da kalıcı dönüşümlerimizi gerçekleştireceğiz." dedi.

"İstanbul olmazsa, Türkiye olmaz" şeklinde konuşan Murat Kurum, "31 Mart'ta bir tarafta Gazze'ye yardım ulaştırmak için mücadele edenler, bir tarafta da kirli pazarlıklarla, kapı arkasında ülkenin birliğine beraberliğine kastedenler var. O yüzden 31 Mart seçimleri sadece İstanbul'u ilgilendiren bir seçim değildir. 31 Mart seçimleri aynı zamanda tüm dünya mazlumlarının umutla beklediği bir seçimdir." ifadelerine yer verdi.

"1 NİSAN SONRASI NASIL BİR İSTANBUL HAYAL ETTİĞİMİZİ KONUŞTUK"

İHH ziyaretinde İstanbul hedefleri hakkında istişarelerde bulunan Kurum, çıkışta, "Bugün ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan İHH Genel Merkezini ziyaret ettik. Kıymetli başkanımızla, kıymetli üyelerimizle muhabbet ettik, hasbihal ettik. 1 Nisan sonrası nasıl bir İstanbul hayal ettiğimizi, İstanbul için gerçekleştireceğimiz hedeflerimizi konuştuk. Hep birlikte neler yapabileceğimizi istişare ettik. Ben bizleri ağırlayan İHH Genel Başkanımız Bülent Yıldırım Bey’e ve yönetim kurulu üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum." değerlendirmesini yaptı.

İHH’nın dünya genelinde ihtiyaç sahiplerine ulaştığını ifade eden Murat Kurum, "İHH gerek yetimlerimizin, gerek depremde, afette zarar görmüş kardeşlerimizin her zaman yanında olmuş bir kuruluşumuz. Arakan’daki, Kudüs’teki Filistin’deki yardımlarıyla, Afganistan’a Türkiye’den tohum götürüp oradaki kardeşlerimize bir nevi balık tutmayı öğreterek kendi ekmeklerini, kendi gıdalarını üretme anlayışını götüren, Somali’de yerin metrelerce altından su çıkararak orada yaşayan kardeşlerimize insani yardımları ulaştırmak için çalışan bir kuruluşumuz. Biz depremlerde, sellerde İHH personelimizle omuz omuza çalıştık. Nerede bir afet, sıkıntı olsa İHH’yı hep yanımızda gördük. Sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışma ve anlayışı, 1 Nisan sabahı İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak çok daha güçlendirerek, İstanbul’un her yerine hizmetlerimizi, çalışmalarımızı bu motivasyonla yapacağız." şeklinde konuştu.

"KATİL İSRAİL'İ DE BİR KEZ DAHA LANETLİYORUM"

İsrail’in, Filistin’de kan dökmesine, katliam yapmasına tepki gösteren Murat Kurum, "Elbet bir gün Kudüs’ün yüzü gülecek” diyen Kurum, “Bugün Kudüs’te yaşanan dram ve orada insani yardımı götüren kardeşlerimiz buradalar. İHH demek; Kudüs için, Gazze için canını feda etmek demek. İHH demek; soydaşlarımız için mücadele etmek demek, depremzede kardeşlerimizin yardımına ulaşmak demek. O yüzden böylesi kıymetli bir görevi üstleniyorlar. Bugün Kudüs’teki o yavrularımızın Türkiye’den beklediği şefkati, sivil toplum kuruluşlarımızla, devletimizle vermeye çalışıyoruz. Burada olsak da gönlümüz Kudüs’te, Gazze’de. Buradan bir kez daha Gazze’deki katliamı lanetliyorum. Elbet bir gün Kudüs’ün yüzü gülecek. Elbet bir gün geleceğe ümitle bakacaklar ve biz Türkiye olarak hiçbir zaman Kudüs’ü Gazze’yi yalnız bırakmayacağız. Ne pahasına olursa olsun, aç da kalsak açıkta da kalsak Gazze’nin yanında olmaya devam edeceğiz. Bunu burada bir kez daha ifade etmek istiyorum ve katil İsrail’i de bir kez daha lanetliyorum. Milletimiz yardım bekleyen kardeşlerimize yardım elini uzatmamızı bekliyor. Bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da bu anlayışla çalışacağız." diye konuştu.

"İSTANBUL OLMAZSA TÜRKİYE OLMAZ, TÜRKİYE OLMAZSA DÜNYA MAZLUMLARININ YÜZÜ GÜLMEZ"

Seçimlerin yapılacağı 31 Mart’ın, sadece İstanbul’u değil, tüm Türkiye’nin ve mazlum coğrafyaların geleceğini ilgilendiren kritik bir karar günü olduğunu belirten Kurum, şöyle konuştu:

"İstanbul bizim göz bebeğimiz. İstanbul olmazsa, Türkiye olmaz. Türkiye olmazsa, dünya mazlumlarının yüzü gülmez. 31 Mart seçimleri bu yüzden bu kadar önemli ve kritik. 31 Mart'ta bir tarafta Gazze'ye yardım ulaştırmak için mücadele edenler, bir tarafta da kirli pazarlıklarla, kapı arkasında ülkenin birliğine beraberliğine kastedenler var. O yüzden 31 Mart seçimleri sadece İstanbul'u ilgilendiren bir seçim değildir. 31 Mart seçimleri aynı zamanda tüm dünya mazlumlarının umutla beklediği bir seçimdir. Bu motivasyonla biz sandığa gideceğiz. Bundan önce olduğu gibi yine milletimiz için, dünyadaki mazlumlar için İstanbul her zaman ön safta yer alacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gazze'deki çocukların elinden tutacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kudüs'teki yavrularımızın geleceğini inşa edecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Afganistan'da, Somali'de bizi bekleyen umutları inşallah yeşertecek. Bu anlayışla çalışacağız."

"YARIN DEPREM OLACAKMIŞ GİBİ HAZIRLIKLI OLACAĞIZ"

İstanbul’da kalıcı dönüşümlerin gerçekleştirileceğini vurgulayan Murat Kurum, konuşmasını, "Nasıl afetlerde beraber, omuz omuza çalışıyorsak burada da olası afetler için her türlü hazırlığı sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte yapacağız. Sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte Allah göstermesin yarın deprem olacakmış gibi hazırlıklı olacağız. Ama bir taraftan da kalıcı dönüşümlerimizi gerçekleştireceğiz. Ben kıymetli başkanıma, yönetimine çok çok teşekkür ediyorum. Hem Gazze'nin ablukasının kırılması için vermiş olduğu mücadeleler hem de her depremde bizimle birlikte yapmış oldukları o fedakar çalışmalardan dolayı. İnşallah bu çalışmaları çok daha güçlü bir şekilde 1 Nisan sabahı İHH’mızla, bütün sivil toplum kuruluşlarımızla, bir kardeşlik hukuku içerisinde yapacağız. İstanbul'da yaşayan tüm medeniyetleri, tüm dinleri, tüm dilleri, tüm ırkları sımsıkı sarılarak bırakmayacak anlayışla, o samimiyetle, o mütevazı duruşla yapacağız. Hiçbir zaman aklımız deprem bölgesinden ayrılmayacak. Hiçbir zaman gönlümüz Kudüs'ten, Filistin'den ayrılmayacak. Hep birlikte İstanbul'umuzun güzel geleceğini inşa edeceğiz. Hem Bülent Yıldırım Başkanıma hem de dernek üyelerimize, yönetim kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyor tekrar hepinize saygılarımı sunuyorum sağ olun." sözleriyle noktaladı.

"İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLARAK KENDİSİNDEN UMUTLUYUZ"

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un İstanbul için hazırladığı projelerin kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Murat Kurum’un Ankara’daki tecrübelerini İstanbul için değerlendireceğini belirten İHH Genel Başkanı Yıldırım, "Sayın Bakanımız görev yaptığı sürece hepimizin gönlünü kazandı ve çok başarılı projelere imza attı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak kendisinden umutluyuz. Çünkü İstanbul depremiyle ilgili hepimizin korkuları var. Kentsel dönüşüm konusunda Ankara'da edinmiş olduğu tecrübeleri İstanbul için de değerlendirecektir. Bugün bizleri ziyaret etti. Birçok projeyi karşılıklı paylaşmış olduk. İstanbul'un sorunlarıyla ilgili bize sunduğu projeler, anlatımlar gerçekten gelecekle ilgili bizi sevindirdi. Umarım tüm halkımıza hayırlı olur." dedi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    İnşallah Allah yardımları yerine ulaştırsın yolları açık olsun
    Cevapla
  • Ağa 1 ay önce Şikayet Et
    Utanmazlar, İsrail ile ticaret tüm hızıyla,ne konuşuyorsunuz ,ona buna laf yetiştirmeyi bırakın ,icraat yapın
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Artık ihhya da güvenemem.akhaha olmuş
    Cevapla
  • Bedri tekbaş 1 ay önce Şikayet Et
    Gazze için her şeyi yaparız öylemi? Şimdiye kadar ne yaptınızki? Evet siz yalancısınız
    Cevapla
  • Haber7 okuru. 1 ay önce Şikayet Et
    Şirazi denen birşey kalmadı. Bu ne böyle yahu? Allah akıl fikir versin. Amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!