İYİ Parti'den 5 yıl sonra gelen HDP itirafı!

İYİ Parti'nin İBB adayı Buğra Kavuncu, CHP'nin 2019'da HDP'yi altılı masaya dahil etme konusunu sürekli gündeme getirdiğini ancak İYİ Parti olarak kendilerinin buna müsaade etmediğini söyledi.

İYİ Parti'den 5 yıl sonra gelen HDP itirafı!
İYİ Parti'den 5 yıl sonra gelen HDP itirafı!
GİRİŞ 09.03.2024 19:37 GÜNCELLEME 09.03.2024 19:38
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından altılı masanın dağılmasıyla birlikte İYİ Parti 31 Mart seçimlerine ittifakla girmeme kararı aldı. İYİ Parti'nin CHP'nin tüm baskılarına rağmen aldığı seçime 'hür ve müstakil' girme kararı sonrası, İstanbul'da Buğra Kavuncu'nun aday olduğu duyuruldu. 

Adaylığı açıklandığı günden itibaren seçim çalışmalarına başlayan İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu, Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kendisine ve çalışmalarına yönelik bilgiler veren Kavuncu, altılı masa ittifakı ile HDP ilişkisine ilişkin de çarpıcı bir itirafta bulundu. 

SAHA ELEŞTİRİLERİNE CEVAP

İstanbul'a yönelik çalışmalarda sahada çok görünmediğine yönelik eleştirilere cevap veren Buğra Kavuncu, bu durumun bir sosyal medya algı çalışması olduğunu belirterek "Bana sahada görünmeyen diyenlere ben aday ilan edildiğim günden beri günlük programı yollayabilirim. Her gün de çalışmalarınız bittiğinde akşam bunları yayınlıyoruz. Bunlar normal siyasi alışılmış ama doğru olmayan yakışık almayan şeyler." dedi. 

"İMAMOĞLU'NUN KARNESİ ZAYIF"

Türkiye'de şu an ekonomik problemler olduğunu belirten Kavuncu, hükümetle ana muhalefetin geriliminin kronikleşmiş problem olduğunu öne sürerek "Ondan önceki yirmi beş yılda da bu konuda radikal adım, kalıcı çözüm üretilememiş. Yani bu iki parti ana muhalefet ve iktidar İstanbul'un kronikleşmiş iki problemi" şeklinde konuştu. CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun performansına yönelik de konuşan Kavuncu, son dört yılda sıkıntısı giderilemeyen alanlar olduğunu ifade etti. İstanbul'un en büyük sorunları arasında kentsel dönüşüm, trafik, sosyal belediyecilik ve düzensiz göç olduğunu söyleyen İYİ Parti adayı, "Barınma ve ulaşım konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin son beş yıldaki karnesi zayıf." ifadelerini kullandı.

HDP İTİRAFI

CHP ile DEM Parti ittifakına ilişkin de açıklamalarda bulunan Kavuncu'dan altılı masaya yönelik dikkat çeken bir itiraf geldi. Kavuncu, Millet İttifakı'nda CHP'nin sürekli HDP'nin ortaklığını gündeme getirdiğini ancak İYİ Parti olarak bu duruma izin vermediklerini söyledi.

İYİ Parti'nin altılı masadaki varlığının HDP'nin altılı masada olmasını engellediğini söyleyen Kavuncu, "terörle arasına mesafe koyamayan, terörü lanetlemeyen bir yapıyla bizim hiçbir şekilde direk ya da endirekt bir birlikteliğimiz söz konusu olamaz. 2019 yılında yapmış olduğumuz ittifakta da bunu hep gündeme getirdiler. Biz asla dedik. Bizim olduğumuz yere hiçbir şekilde o günün adıyla HDP giremez. Bizim varlığımız o gün belki o ittifakın içerisinde olmalarını engelledi. " şeklinde konuştu.

Kavuncu, CHP'nin bir tercihte bulunarak DEM Parti ile birçok ilçede 'kent uzlaşısı' yaptığını belirterek şu ifadeleri kullandı;

Hatta bazı yerlerde  işte Dem Partili parti üyesi veya partide görev almış insanları birçok ilçede belediye meclis üyesi adayı olarak gösterdiler. Bu bir tercihtir. Sandıkta görecekler bize göre doğru olmayan bir tercih. Çünkü biz o konuda ilk günden beri net bir çizgi izliyoruz. 

Yani oy veren vatandaşları ayırıyorum. 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 61
  • kavalcı 1 ay önce Şikayet Et
    bu kadar büyük bie yalan imamoğlu bile söylemedi selo ile kahvaltı muhabbetini ben açtım??????????????????????
    Cevapla
  • Doğrusöz 1 ay önce Şikayet Et
    Yahu o seçimde biz de HDP- Dem ittifakı var dediğimizde bizi yalanlayan bunlar değil miydi ? Yandaşlarınızı her zaman kandırdınız ! Ama biz yutmadık !
    Cevapla
  • Malatya Sevdalısı 1 ay önce Şikayet Et
    La olum niye kalktığınız yere dönüp yine oturdunuz o zaman? Yürü git yaa
    Cevapla
  • Emre 1 ay önce Şikayet Et
    He he millette yedi. Bir siz inanıyorsunuz olmadığına.
    Cevapla
  • Çeçen muhafız 1 ay önce Şikayet Et
    Malumun ilamı olmuş. Günaydın millet kanamadı kandırmaya çalışanlar sütten çıkmış ak kaşık gibi ilanı aşk ediyorlar. Geçti bor pazarı sür eşşeği Niğdeye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha son dakika İsrail duyurusu! Nota verip resmen ilan ettiler
Nisan ayının en çok satan otomobil modelleri belli oldu