AK Parti Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın yeni projelerini açıkladı!

Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, Beykoz Sahili'nde 'Hız Kesmeden Devam' proje tanıtım toplantısında yeni dönem projelerini kamuoyuyla paylaştı.

AK Parti Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın yeni projelerini açıkladı!
AK Parti Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın yeni projelerini açıkladı!
GİRİŞ 10.03.2024 02:48 GÜNCELLEME 10.03.2024 02:48
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Beykoz Sahili'nde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesi projelerini açıklayan Aydın, 2024-2029 döneminde ilçede hız kesmeden vites yükselterek devam etmeyi düşündüklerini söyledi.

YALI KÜTAPHENESİ 24 SAAT AÇIK OLACAK

Boğaz'ın en güzel yerinde olan Yalı Kütüphanesi'ni önümüzdeki hafta açacaklarını belirten Aydın, buranın 24 saat açık olacağını belirtti.

Kazım Karabekir Camisi'ni de 15 Mart'ta ramazanda hizmete açacaklarını anlatan Aydın, caminin deprem açısından problemli bir yer olduğu için yıkılarak kısa sürede yeniden yapıldığını kaydetti.

'15 KİLOMETRELİK KISIM RİVA'DAN KARLITEPE'YE KADAR BÖLÜNMÜŞ YOL HALİNE GELECEK'

Beykoz'un ulaşım sorununa değinen Aydın, "Riva-Karlıtepe arası bölünmüş yol haline gelecek. Sayın İBB Başkan adayı Murat Kurum'la görüştük. İBB Başkanı olacak inşallah. Onun öncülüğünde 15 kilometrelik kısım Riva'dan Karlıtepe'ye kadar bölünmüş yol haline gelecek." diye konuştu.

Karlıtepe'ye bir teleferik hikayesi olduğunu ifade eden Aydın, şöyle devam etti:

"Sultaniye Parkı'ndan Karlıtepe'ye teleferikle gidip gelebileceğiz. Bu trafik yükünü, otopark yoğunluğunu alacak. Yukarıda geniş otopark alanları var. Karlıtepe'deki otopark alanlarını artıracağız ve bu Beykoz'un ulaşımına, turizmine, ticaretine çok büyük bir rahatlama getirecek. Deniz ulaşımıyla da ilgili çalışmalar olacak."

'İSTANBUL'DAKİ BİR DEPREMDE YARALAR SARILMAZ'

Beykoz'daki bina stoku hakkında bilgi veren Aydın, yapılan deprem şartlarına uygun yapılmadığını, dolayısıyla sağlıklı hale getirilmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"İstanbul'daki bir depremde yaralar sarılamaz. İstanbul'daki depremi atlatabilmenin yolu buradaki çürük binaların yıkılıp yeniden yapılmasıyla ilgilidir. Tokatköy ve benzeri projelerin desteklenmesi lazım. Belediyeler olarak seferberlik ilan etmemiz lazım. Merkezi yönetim bu anlamda seferberlik ilan etti. Ama İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, İstanbul'daki ilçelerin, bütün siyasilerin, bu topraklarda yaşamayı arzu eden herkesin, bu konuyu dikkate alması gerekiyor. Bizim bir avantajımız olacak. Biz Tokatköy'ü bütün zorluklara rağmen başarmış oluyoruz. Şimdi binaların içine insanlar girdiğinde yapılanlar gözükecek."

"Beykozlu Beykoz'un dışına çıkarılmadan, yerinden edilmeden burada yenileme çalışmalarının yapılması gerekiyor." ifadesini kullanan Aydın, "Bu amaca hizmet etmek üzere biz 5 bin konut ücretsiz olarak Beykoz'da yapacağız ve hak sahiplerine, Beykozlulara vereceğiz. Öncelik bina yapma imkanı olmayan, derenin içerisinde son derece riskli yerdeki binalar, öncelik onlara vermek kaydıyla 5 bin konut yapacağız." açıklamasında bulundu.

'BOŞALTILAN YERE KESİNLİKLE HİÇBİR BİNA YAPILMAYACAK'

Boşatılan yere de kesinlikle hiçbir bina yapılmayacağını vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Zaten bina yapılamayacak yerler de yenilenmiş olacak. Herhangi bir ücret de alınmayacak. Bu Beykoz'un geleceği, Beykoz'un yaşam konforunu son derece arttıracak bir projedir. Allah'ın izniyle sizden alacağımız destekle ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de yapacakları var. Merkezi yönetim oradan alacağımız destekler, arsa tedariki konusunda alacağımız destekler, her şeyden önemlisi hemşerilerimizin bu işe inanmasıyla bunu Allah'ın izniyle başaracağız."

'RİVA DERESİ İNANILMAZ BİR PROJE'

Riva Deresi projesiyle ilgili çalışmalarına değinen Aydın, "Riva Deresi inanılmaz bir proje. Temennimiz Büyükşehir Belediyemiz buradaki kirlilik oluşturan unsurları ortadan kaldırdıktan sonra burası İstanbul'un ve Türkiye'nin en önemli dinlenme, eğlenme, gezme, kültürel etkinlik yapma alanı haline dönüşecek." diye konuştu.

'PAŞABAHÇE DEVLET HASTANESİ ONUN TAM DÖRT KATI BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR HASTANEMİZ ÜÇ YIL İÇERİSİNDE HİZMETE GİRMİŞ OLACAK'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ilçeye yapılacak hastaneyle ilgili açıklamalarını anımsatan Aydın, şöyle konuştu:

"Paşabahçe Devlet Hastanesi onun tam dört katı büyüklüğünde bir hastanemiz önümüzdeki üç yıl içerisinde hizmete girmiş olacak. Paşabahçe ne olacak, orası açıldıktan sonra hastane olarak hizmet vermeye devam edecek. Tepeüstü orası da devam edecek. Şimdi 3 tane hastanemiz olacak. Son gelen ilk ikisinin tam 4 katı hizmet üretme kapasitesine sahip olacak."

Yerel seçimlerde ilçe sakinlerinden destek istediğini belirten Aydın, "31 Mart'ta sizlerden hem karnemize olumlu not vermenizi hem de gelecek 5 yılla ilgili bizlere vize vermenizi arzu ediyoruz." dedi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Beykozlu 1 ay önce Şikayet Et
    Hisse topulu evlerin durumu ne olucak
    Cevapla
  • Ayşe 1 ay önce Şikayet Et
    Beykoz çayırından niye bahsedilmiyor..?
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    şimdiye kadar dediklerinizin çeyreğini dahi neden yapmadınız. yapmacık sınız.hepiniz. nasıl hesap vereceksiniz.
    Cevapla
  • Leverboy 1 ay önce Şikayet Et
    Onun kadarda sen calışsan beykoz bir adım daha ilerde olur
    Cevapla
  • Adnan Hamzaoğlu 1 ay önce Şikayet Et
    Beykoz da yapılan güzellikleri görmemek emeğe saygısızlıktır.
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Yahu beykozun fabrikalarını kapatıp kadıköylünün ümraniyelilerin mecideyeköylülerin hizmetçisi yaptınız ne vaatinden bahsediyorsunuz
    Cevapla
  • Beykozlu 1 ay önce Şikayet Et
    Kundura fabrikası 1999 da üretimi bıraktı. 2004 de özelleştirildi. Paşabahçe cam fabrikası 4 yılda 73 milyon dolar zarar ettiği için Temmuz 2002 de kapatıldı. Tekel fabrikası 2002 de üretimi durdurdu 2004 de zarar ettiği için kapatıldı. Ak parti 3 kasım 2002 de iktidara geldi. Öyleyse kim kapattı bu fabrikaları?
    Cevapla
  • Adnan Hamzaoğlu 1 ay önce Şikayet Et
    Bu yorumları yapanlar geçmişi bilmeyenlerdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak