CHP’li Kesimoğlu tekbirden rahatsız oldu

Türkiye ve İslam alemi Ramazan-ı Şerif’i karşılarken, CHP’li Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’ndan tuhaf bir çıkış geldi.

GİRİŞ 11.03.2024 16:48 GÜNCELLEME 11.03.2024 16:50
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Ramazan arifesinde “tekbir” ile ilgili paylaşım yapan CHP’li Mehmet Siyam Kesimoğlu, bir vatandaşın gerçekleştirdiği sosyal medya paylaşımı üzerinden Cumhur İttifakı’nı hedef aldı.

1 Nisan’da belediyeye tekbirlerle gireceğiz” ifadesinin yer aldığı paylaşımın görüntüsüne yer veren Kesimoğlu, “Kırklareli halkı kendine uzak bir zihniyete izin vermeyecektir derken, tam da bunu kastediyorum. Tekbirle camiye girersin, cenazeye gidersin. Demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşadığımızı unutanların da bu vesileyle hatırlamasını isterim.” dedi.

“Allahuekber” sözünden rahatsızlığını paylaşan Kesimoğlu, şunları söyledi:

“Kırklareli halkı kendine uzak bir zihniyete izin vermeyecektir derken, tam da bunu kastediyorum. Kırklareli Belediyesi ya da herhangi bir kamu kurumu tekbirle girilecek bir yer değildir değerli hemşerim. Tekbirle camiye girersin, cenazeye gidersin. Demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşadığımızı unutanların da bu vesile ile hatırlamasını isterim. Bu zamana kadar naifçe söylemeye gayret ettim ama artık buramıza kadar geldi, söylüyorum, işte kutsal dinimizi siyasete istismar etmenin getirdiği sonuçlar bu fotoğraf, 100 sonra hala aynı şeyleri konuşmak zorunda kalmaktan utanıyorum! Karşımdaki Cumhur İttifakı AK Parti ve MHP’ye mensup sayın aday, bilinen malum vakfı ziyaret ederse, takipçileri de işte böyle tekbirlerle seçim çalışması yaparlar. Üzülüyorum, mutlu insanlar kenti Kırklareli’min hak ettiği yarış bu değil, yazıklar olsun size!”

HEDEF GÖSTERİYOR

Konuyu TV100 ekranlarında değerlendiren Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, CHP lideri Özgür Özel’in, “Dini konularda konuşmayın” talimatını hatırlattı. Kesimoğlu’nun sıradan bir vatandaşı hedef haline getirdiğini belirten Burhan, tepkisini şöyle dile getirdi:

“Bir vatandaş Cumhur İttifakı adayını ziyaret etmiş, bu ziyaretin sonunda da ‘Biz Kırklareli’de kazanırsak tekbirle gireceğiz’ demiş. Biz kurbanda tekbir getiririz, bu bizim ritüelimiz. Bir vatandaş diyor bunu, Cumhur İttifakı adayı demiyor... O vatandaşı hedef haline koyuyor. Sonra ‘Bu Cumhur İttifakı gelirse, gericilik, yobazlık gelir’ diyor... Özgür Özel Bey ne dedi? ‘Dini konular üzerinde konuşmayın, Bu konular üzerinde konuşursanız yanlış olur.’ dedi. Oysa CHP’nin bir adayı bugün sıradan bir vatandaşı hedef haline getiriyor...”

 

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 32
  • Yusuf 1 ay önce Şikayet Et
    Sayın olmayan belediye başkanı sen müslüman zihniyete ne kadar uzaksan inanlar da sana ve senin zihniyetine o kadar uzak. Bu topraklar müslümanlar tarafından vatan yapıldı senin gibi parazitlerde bu vatanda, müslümanlar sayesinde yaşıyorsunuz bunu unutma... hatırlatırım.
    Cevapla
  • Bozkurt 1 ay önce Şikayet Et
    Belediyede çalışanın dini yok mu ister tekbirle girer ister kuranla
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Hey sizin Laikliğiniz batsın..
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Bu güruh kesinlikle bu ülkeye ait değiller, tuaf olan ise bu ülkeyi kendilerinin zannediyorlar ahmaklar.
    Cevapla
  • kadir hakbilir 1 ay önce Şikayet Et
    bunlara destek veren müslüman kılıklılarada Allah layıgını verinsin Halen bu islam düşmanlarına omuz veriyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3. Dünya savaşı çıkarsa müttefikimiz kim olsun? İşte dikkat çeken Türkiye detayı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘değişim’ açıklaması!