İBB'de para sayma skandalı: Kabaktepe'den İmamoğlu'na 6 soru

AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe, CHP'li İBB'deki para sayma skandalıyla ilgili açıklama yaptı. Kabaktepe, İBB Başkanı İmamoğlu'na 6 soru sordu.

GİRİŞ 12.03.2024 23:22 GÜNCELLEME 12.03.2024 23:22
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Türkiye, İBB'deki kirli para trafiği skandalını konuşuyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in para destelerini sayarken çekilen görüntüleri gündeme bomba gibi düştü. Görüntülerin CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği ve paraların ise genel başkanlık seçiminde delegelere ödendiği iddia edildi.

CHP'DEN AÇIKLAMA YAPILDI

Konuyla ilgili CHP İstanbul İl Başkanlığı açıklama yaptı. CHP'den yapılan açıklamada görüntülerin İstanbul İl Başkanlığı binasında değil mal sahibinin avukatı Gökhan Taşkapan'ın ofisinde kaydedildiği iddia edildi. Görüntülerin 2019 yılına ait olduğu da öne sürülürken olaya ilişkin bir tesellüm tutanağı da paylaşıldı.

"O İL BİNASININ ALIMINDA AVUKAT OLARAK BULUNDUM"

CHP'nin eski avukatı Mustafa Kemal Çiçek, CHP'nin açıklamasını yalanladı. "CHP İstanbul İl Başkanlığının yayınladığı paçavradan ibaret düzmece belgesine itibar edilmemelidir" diyen Çiçek, "Aralık 2019 tarihinde o il binasının alımında, CHP Genel Merkez avukatı olarak bulundum! 30 milyon TL'nin üzerindeki rakam Genel Merkez marifeti ile gönderilmiş olup, bakiye kalan bir kısım; Ocak 2020 de hazine yardımının gelmesi ile ikmal edilmiştir" ifadelerini kullandı.

"İŞLEMLER BANKA ÜZERİNDEN YAPILDI"

Bunların dışında haricen bir rakamın söz konusu olmadığını dile getiren Çiçek, "Satıcıya yönelik işlemler banka üzerinden yapılmıştır! Birileri, bir yerlerden haricen para toplayarak; haksız zenginleşme içerisine girmiş ise bunun tespit ve gereğini yapacak makamlar bellidir" dedi.

İBB BAŞKANI'NA 6 SORU

Tüm bu gelişmelerden sonra, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe açıklama yaptı. 

Kamuoyunun bu paraların ne olduğunu merak ettiğini vurgulayan Kabaktepe, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: 

"Kamuoyu, masanın üzerini dolduran bu paraların ne olduğunu merak ediyor. CHP İl Başkanlığı, bu paraların İl binasının alımıyla ilgili olduğunu söylese de, eski CHP avukatı Mustafa Kemal Çiçek, alımda banka üzerinden işlem yapıldığını, bu kadar nakit akışının olmadığını belirtti.

Şimdi İstanbullular adına CHP'li İBB Başkanına sorularımız var:

- Kule şeklinde sayılan bu banknotlar basit bir A4 kağıdıyla iddia ettiğiniz gibi bina parası ise neden resmi yollarla gönderilmek yerine elden verildi?

- Bu paranın kaynağı kim?

- Bu çantalar dolusu paralar nereden geldi, nereye gidiyor?

- Hiçbir hukuki delil niteliği olmayan basit bir A4 kağıdında yazan 'Para nakden ve haricen teslim edilmiştir' ifadesi ne kadar gerçekçidir?

- Ayrıca bu, ‘nakden ve haricen’ ne anlama geliyor?

- ⁠Yoksa İBB kaynakları, İstanbullu vatandaşlarımızın vergileri, gayrı resmi yollarla siyasi emeller için mi harcanıyor?

Tüm İstanbullu vatandaşlarımız bu konu hakkında acilen bilgi ve şeffaflık talep ediyor."

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 73
  • Eyüp Tarık 1 ay önce Şikayet Et
    Ekranlara çıkan chp liler bu para işine cevap vermek için kıvrım kıvrım kırılıyorlar
    Cevapla
  • Haluk 1 ay önce Şikayet Et
    Savunmaya bak o görüntüler 2019 yılına ait diyor Yani üzerinden 5 yıl geçmiş bir olayı çok eskiymiş gibi vurgulamış 5 yıl geçince bu durumlar otomatik ortadan kalkar mı demek istiyorsunuz yoksa görüntüler CHP merkezinde değil başka yerde diyerek konuya masumiyet mi kazandırmaya çalışıyorsunuz ikiside komik ,saçma bir teslim tesellüm ile durumu kurtarmaya çalıştığınıza göre durum vahim ..
    Cevapla
  • esas 1 ay önce Şikayet Et
    Ekrem ne demiş ti istanbul nimet nimet. 16 milyon için iyi çalışmış ekrem.
    Cevapla
  • Izzet Uzun 1 ay önce Şikayet Et
    İstanbul nimet nimet!
    Cevapla
  • 2247 1 ay önce Şikayet Et
    parayı emeklilere versinler seçimi kaznırlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhteşem anları Türk pilotları görüntüledi! 'Aurora Borealis' büyüledi
Yeni 17-25 Aralık mı? Ankara Emniyeti'nde AK Parti'ye kumpas iddiası