CHP'de yeni kriz: Fotoğraf çektirelim dedim kabul etmedi

Yerel seçimde aday tartışmalarının gündemden düşmediği CHP'de bu kez İzmir'de fotoğraf tartışması var.

CHP'de yeni kriz: Fotoğraf çektirelim dedim kabul etmedi
CHP'de yeni kriz: Fotoğraf çektirelim dedim kabul etmedi
GİRİŞ 13.03.2024 12:35 GÜNCELLEME 13.03.2024 13:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

 Mevcut Başkan Tunç Soyer aday gösterilmemiş, yerine Cemil Tugay aday gösterilmişti. Soyer'in İmamoğlu'nun yanında yer alması destek fotoğrafı çektirmesinin ardından cemil Tugay'dan sitem geldi.

İZMİR ADAYI TUGAY İLE TUNÇ SOYER ARASINDA POLEMİK

CHP'de gerilimin adresi bu kez İzmir. Nedeni ise mevcut başkan Tunç Soyer ile yeni başkan adayı Cemil Tugay arasında fotoğraf krizi.

TUGAY: LİYAKATIM OLMADIĞI GİBİ ALGI VAR ÜZÜYOR

Yerel seçim için geri sayım sürerken CHP'de bazı illerde yaşanan gerilim İzmir'de de patlak verdi. Cemil Tugay'dan Soyer'in destek vermediği sitemi dikkat çekti. Cemil Tugay, "Benim burada yeterli liyakatim olmadığı ile ilgili sürekli karalayan, abartılan, çarpıtılan bir sürü konu var. Tunç Soyer'le ilgili sitemdir bu. Liyakatim olmadığı gibi bir algı var, insanı üzüyor" diye konuştu.

TUGAY: FOTOĞRAF ÇEKTİRMEDİ ÜZÜLDÜM

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek veren ve birlikte fotoğraf çektirmişti Tunç Soyer. Cemil Tugay, kendisiyle bir araya geldiğinde fotoğraf çektirme talebini Tunç Soyer'in reddettiğini söyledi ve ekledi:

"Adaylığım açıklandığında randevu talep ettim. Fotoğraf çektirelim, paylaşalım dediğimde bunu kabul etmedi. Ona üzüldüm."

TUNÇ SOYER: BAŞARISIZSAM YANINDA OLMAM ZARAR VERİR

Tunç Soyer ise bu durumu "Anketlerde başarısız çıkmış olmam nedeniyle aday gösterilmediğim söylendiği için, 'sütte leke var onda leke yok' denilen bir adayın yanında durmak ona zarar verir. Yani sonuçta eğer ben başarısızsam, varlığım başarı için yola çıkmış bir adaya zarar verir" sözleriyle açıkladı.

Fotoğraf tartışmalarının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay, adaylıklar ilan edildiğinden bu yana ilk kez aynı karede yer aldı. İki isim İzmir'deki iş dünyası buluşmasına katıldı.

 

KAYNAK: CNN TÜRK
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • niksarlı 1 ay önce Şikayet Et
    yiyin bir birinizi yoksa, vatanı yiyeceksiniz siz hortumlamaya geldiniz hizmet sizin umrunuzda değil...
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Sizde liyakatli kim var acaba. Hani var da biz mi bilmiyoruz.
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    Abi liyakatım yok diye üzülme, bu patti behzat ç yi bile belediye başkanı adayı yaptı
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 1 ay önce Şikayet Et
    Yahu böyle güzel haberlerle geliniz Heeey keçeli İftar dan sonra çay koy Teravih den sonra çekirdekte olsun Karşı mahallede cümbüş var Vaziyet alın Ortalık karışacak
    Cevapla
  • Artık 1 ay önce Şikayet Et
    Takılmayın,İzmirliler belediyecilikte başarı aramazlar,CHP'li ol yeter.CHP isterse DEM ile beraber İzmir'in dağlarına PKK'yı yerleştirsin,sorun yok.Başkanlık için birbirinize düşmeye gerek yok.Yeni adaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı hayırlı olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı