Turgut Altınok mal varlığını açıkladı

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, mal varlığını açıkladı.

Turgut Altınok mal varlığını açıkladı
Turgut Altınok mal varlığını açıkladı
GİRİŞ 15.03.2024 20:27 GÜNCELLEME 15.03.2024 20:54
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, mal varlığını sosyal medya hesabından paylaşım yaparak açıkladı.

Altınok, "Biz dün neredeysek bugün de oradayız Değerli hemşehrilerim, bir belediye başkanı öncelikle şeffaf olmalıdır! Özü sözü bir ve dürüst olmalıdır. Bir belediye başkanının duruşu olmalıdır ve bir o yanda bir bu yanda bulunmamalıdır” ifadelerine yer verdi.



'TÜM MAL VARLIĞIM ANA SÜTÜ GİBİ AK VE HELALDİR'

Altınok, mal varlığıyla ilgili yapılan açıklamalara ilişkin cevap vererek, “Ne yazık ki mal varlığım üzerinden bir süredir suni gündemler oluşturularak, başkentimize yapacağımız hizmet ve eserlerin üstünün örtülmeye çalışıldığını; projelerimizi gölgeleme çabasına girildiğini ve en önemlisi siz değerli Ankaralı hemşehrilerimi incittiklerini hissettiğim için mal varlığımı açıklama vakti gelmiştir. Değerli Ankaralılar, içinizde en ufak bir tereddüt olmasın. Ekte sunduğum tüm mal varlığım ana sütü gibi ak ve helaldir” ifadelerini kullandı.

Bildirimde çoğunluğu anne ve babadan miras yoluyla kaldığı belirtilen 22 arsa, 23 tarla, 9 ev, 1 bostan, 1 bağ, 2 kargir ev ile 2 kargir bina yer aldı.

Altınok, şirket ortaklığıyla ilgili açıklamasında da şunları kaydetti:

"Altınok Gayrimenkul AŞ adında aile şirketinde yüzde 36,59 oranında şirket ortaklığım bulunmaktadır. 1991 yılında Maviş Koç'tan almış olduğum arazi, 2014 yılında adı geçen aile şirketimize ayni sermaye olarak konulmuştur. Şirkette bulunan yüzde 36,59 hisse payım buradan gelmektedir. Bu arazi daha sonra kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verilmiştir. Buradan alınan daireler, Eskişehir yolu üzerinde bir projede yer almaktadır. Daireler şahsıma ait değildir. Şirketin aktifinde kayıtlıdır. Bu projeden şirketteki payıma düşen gayrimenkuller de yaklaşık olarak şu şekildedir: Yüzde 36,59 şirket hissesine karşılık 183 1+1 daireden 67 daire, 12 dükkandan 4,4 dükkan, 2 dükkandan yüzde 18 şirket hissesi karşılığı 0,36 dükkan, 3 dükkandan 0,09 şirket hissesi karşılığı 0,27 dükkandır."

Turgut Altınok, bildirimde yer alan Kızılcaşar arazisiyle ilgili, "1988 yılında Gölbaşı Kızılcaşar'da almış olduğum arazi imar çalışması sonrası 12 parsele bölünmüştür, 2014 yılında 9 parseli satılmıştır. Kalan 3 parsel mal beyanımda bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

2009 mal beyanında görülen Antalya'daki daireyi daha sonra sattığını belirten Altınok, anne ve babadan kalan gayrimenkullerde miras olması sebebiyle değişen oranlarda hissesinin bulunduğu ve Etimesgut ilçesinde babasından miras kalan daire ve arsaların muhtelif tarihlerde satıldığı bilgisini paylaştı.





Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 74
  • Memet 1 ay önce Şikayet Et
    Adama helal olsun dürüstçe açıkladı çoğu baba ve anneden miras Turgut beyi tebrik ederim Mansur sende açıkla kactane terörist ise aldın dağa ne kadar para gönderdin onların oylarıyla kazandın sonuçta mansurr
    Cevapla
  • medo 1 ay önce Şikayet Et
    Helalinden kazandığı müddetçe kimsenin malı kimseyi ilgilendirmez. Ancak benim elime bir fırsat geçse, en az 40 - 50 yıl geriye dönük, belediye başkanlarından başlayarak, kamuda görev yapan herkesin yakınları da dahil, mal varlığını araştırırım. İzah edilemeyen, hayatın olağan akışına aykırı bir durum varsa mallarına el koyarım.
    Cevapla
  • Nureddin nebati 1 ay önce Şikayet Et
    Özet bu özet. Melih Gökçek ten bile zenginmis.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun. Bu kadar şeffaf temiz bir adam Ankarayı uçuşa geçirir. Ey Ankaralılar aman bu fırsatı kaçırmayın. Ankara bir 5 yıl daha yavaşa kalırsa, tsvaş yavaş virane bir anadolu şehri olur
    Cevapla
  • sivaslı 1 ay önce Şikayet Et
    yav arkadaş bu adamlara bu varlık nasıl kalıyor, bize de atamızın dedemizin borcu kalıyor. Bu nasıl bir mirasmış arkadaş.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Hay massallah allah cok versin gözü olanin gözü ciksin kirk haramilere akraba sanirim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!
Akaryakıta çifte indirim geliyor! EPDK'dan yeni karar