Murat Kurum İstanbul'da Erbakan'ın hatırasına sahip çıkmak için verilen mücadeleyi anlattı

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, Milli Görüş lideir merhum Necmettin Erbakan'ın manevi hatırasına nasıl sahip çıktıklarını anlattı.

GİRİŞ 17.03.2024 16:04 GÜNCELLEME 17.03.2024 16:05
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, katıldığı Akit TV canlı yayınında seçimlere kendi adaylarıyla giren Yeniden Refah Partisi (YRP) ve mütedeyyin seçmene yönelik çağrıda bulundu.

YRP ile mayıs seçimlerinde aynı ittifak içerisinde mücadele ederek zafer kazandıklarını söyledi. Seçmenlerin 31 Mart'ta önlerindeki tabloya bakarak karar vereceğine inandığını vurgulayan Kurum, "Burada CHP'ye kazandırmanın ne anlama geldiğini Yeniden Refah Partili seçmenimiz de Saadet Partili seçmenimiz de Gelecek Partili ve DEVA Partili seçmenimiz de net şekilde biliyor. Sandıkta milletimizin geçmişe dönüp bakarak, bu oyların kime nasıl faydası olduğunu düşünerek hareket edeceğine inanıyoruz." dedi.

ERBAKAN’IN HATIRASINA SAHİP ÇIKMAK İÇİN...

Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan Hoca’nın hatırasına kendilerinin sahip çıktığını hatırlatan Murat Kurum, Erbakan’ın Türkiye’nin ilk motor fabrikasını kurduğu alanla ilgili gerçekleştirdikleri hamleyi anlattı.

İstanbul’un Bayrampaşa ilçesindeki Gümüş Motor fabrikasının arazisinin kat karşılığı satıldığını hatırlatan Kurum, Erbakan’ın emanetine sahip çıkmak için arsayı alararak “Necmettin Erbakan Millet Bahçesi” yaptıklarını söyledi.

Murat Kurum şu ifadeleri kullandı:

“Biz orayla ilgili Cumhurbaşkanımızla istişare ettik. Hem Bayrampaşa’da yeşil alan olmaması hem de orası Rahmetli Erbakan hocamızın hatırası... Dedik ki bu emanete sahip çıkmamız lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız bize talimatı verdi. Biz de gittik, o arsayı geri aldık. Ve oraya Millet Bahçesi yaptık.

O Gümüş Motor’un olduğu yer şimdi müze gibi... Niye? Çünkü gençlerimize Erbakan hocamızın o hayallerini anlatmamız lazım.

Orada ne mücadeleler verildiği, başörtülü kızlarımızın üniversiteye giderken, İmam Hatip’e giden evlatlarımızın üniversiteye giderken hangi katsayı zulmüne uğradıklarını başörtüsüyle birlikte yemin törenlerine alınmadıkları süreçleri hepimiz hatırlıyoruz dün gibi...”

CHP’YE SEÇİM KAZANDIRMANIN NE ANLAMA GELDİĞİNİ VATANDAŞIMIZ BİLİR

Murat Kurum; Yeniden Refah Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Gelecek Partisi mensubu seçmenleriyle birlikte hareket edilmesi gerektiğine vurgu yaptığı konuşmasında şu sözleri sarf etti:

“Dolayısıyla bu mücadeleyi hep birlikte vermek zorundayız.  Yani sandığa gittiğimizde CHP’ye seçim kazandırmanın ne anlama geldiğini YRP’li seçmenimizde Saadet Partili seçmenimizde, Gelecek Partili seçmenimizde, DEVA Partili seçmenimizde net bir şekilde biliyor. Milletimizin sandıkta bu iradeyi göstereceğine inanıyorum.”

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • Fatih 1 ay önce Şikayet Et
    Siyasi hırslarıniz ve kişisel egolarınız yüzünden İstanbul kaybedilirse hesabını nasıl vereceksiniz. Erbakan hocamızın kemikleri sizlamayacak mı.
    Cevapla
  • İbrahim 1 ay önce Şikayet Et
    Sizin Erbakani hic anlamadiginiz buradan belli oluyor gümüş motor fabrikasini yikip yerine park yapmak deyildir erbakana vefa o arsaya dev bir motor fabrikasi tank fabrikasi kurmaktir erbakana vefa göstermek onu hic anlamadiniz ve hicbir zaman anlayamayacaksiniz
    Cevapla
  • sgihiptar 1 ay önce Şikayet Et
    cumhur dışında kalan YRP bir hiç tir
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    fatih erbakanda bu soysuzların degirmenine su taşısın .bu arada heryerde fetöşün itleri abdnin ingilin beslemeleri boş durmuyor buralardada dolaşıyorlar.vatansız hainler.
    Cevapla
  • Vatandaş Ahmet 1 ay önce Şikayet Et
    Buda güzel bir düşünce ama rahmetli Erbakanın hatırasına sahip çıkmak motor fabrikası kurup motor üretmek olsa daha iyi olurdu. Ülkemiz insanı Rahmetli Erbakan ın değerini ağır sanayi hayallerini malesef yaşar iken çok idrak edemedi.sayın Erbakan hocamızı ağır sanayi hamlelerinde ve siyonizme durduğu dik duruşuna örnek almalıyız
    Cevapla
  • Eyüp 1 ay önce Şikayet Et
    Tabii Ahmet beye katılıyorum ve ekliyorum yani mmu Kaan gökyüzü nde şükürler olsun herşeyiyle yerli sadece motorla değil herşey üretiliyor elhamdülillah...bunu dünyada yapabilen 5 ülkeden biriyiz Amerika'nın f35 ini kaç ülke ortak üretti bı araştır hatta türkiye bile projeye ortak olmak için kaç milyon dolar vermişti yani biz Türkiye olarak TEK Başımıza ÜRETTİK.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özel hastanede yenidoğan vurgunu
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!