İBB’nin nasıl peşkeş çekildiği ortaya çıktı! 35 CHP'li isme 315 asgari ücret

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun belediye iştiraklerine 105 kişiyi fazladan yönetim kuruluna yerleştirdiği öğrenildi.

İBB’nin nasıl peşkeş çekildiği ortaya çıktı! 35 CHP'li isme 315 asgari ücret
İBB’nin nasıl peşkeş çekildiği ortaya çıktı! 35 CHP'li isme 315 asgari ücret
GİRİŞ 17.03.2024 14:22 GÜNCELLEME 17.03.2024 16:23
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Sayıştay raporunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin nasıl kullanıldığı gözler önüne serildi.

FAZLADAN 105 KİŞİ ALINDI

İBB Haber sosyal medya hesabının ortaya çıkardığı raporda, “İsrafı bitirdik, hizmeti getirdik” sloganıyla seçim propagandası yapan CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun belediye iştiraklerine 105 kişiyi fazladan yönetim kuruluna yerleştirdiği öğrenildi. 2019 yılında 359 yönetim kurulu üyesi varken 2023 yılında bu sayı 464'e yükseldi. 

Huzur hakkı’ adı altında maaşlar ödenen yeni üyeler, İBB iştiraklerinin yönetim kurulunda yer aldı. Yönetim kurullarına fazladan 105 kişinin alınması İBB bütçesine milyonlarca liralık maliyet yüklediği belirtiliyor.

5 YERDEN MAAŞ ALIYORLAR

Sabah gazetesinin 26 Ekim 2023 tarihli “CHP’li bankamatikçiler 5 yerden maaş alıyor” başlıklı haberine göre; liyakat ve hizmet vaadi ile yerel yönetimlere gelen CHP'li belediyeler, özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara büyükşehir belediyelerine ait iştirakler üzerine adeta çöktü. CHP'li yöneticiler, kendileri için tahsis ettikleri 'huzur hakları' ile birlikte belediye kasasından her ay 250 bin TL ile 400 bin TL arasında kadar maaş alıyor.

Yaklaşık 6 önce, İBB şirketlerinde yönetim kurulu üye sayısının Ekrem İmamoğlu'nun başkan olduğu dönemden itibaren 471'e yükseldiği öğrenildi.

35 CHP’LİYE 1 YILDA 315 ASGARİ ÜCRET

İBB tarafından yalnızca 35 CHP'li isme 1 yılda ödenen "huzur hakkı" tutarı ise 3 milyon 600 bin liraya ulaşarak dudak uçuklatmıştı. Haberin yapıldığı tarihte bir asgari ücretli 11 bin 402 TL alırken CHP’li isimlerin asgari ücretin yaklaşık 315,7 katı maaş alması dikkat çekti.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 97
  • Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Ya kardesim kanun yoksa adalet yoksa bunlara hesap soran belediyler mahkemeler yoksa cezalar cadirici degilse idam yok ise bunlar yazsaniz ne yazmasanız ne olur bankalar takip edilmiyormu hesaplar devletten maas alanlari takip eden bir kurulus adalet sistemi yokmu ya hersey bos kardes garip fakir yine fakir kanunlar yadalar bike zenginler icin adalet yasa kanun idam yok ise her sey bos
    Cevapla
  • Kemal 1 ay önce Şikayet Et
    Ben size bi si soylum Istanbul nimet nimet
    Cevapla
  • ziyaretçi 1 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkede kim yapmadığı işin parasını alıyorsa, kim fazladan maaş alıyorsa helal olmasın.
    Cevapla
  • Halk 1 ay önce Şikayet Et
    İsrafı bitirdik yandaşlara peşkeşe devam .
    Cevapla
  • Termal 1 ay önce Şikayet Et
    C-umlesi H-ırsiz partisi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri