Mitingde skandal görüntü! Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı'da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa dışı slogan atan 75 kişi gözaltına alındı.

GİRİŞ 17.03.2024 21:47 GÜNCELLEME 18.03.2024 09:40
Bu Habere 352 Yorum Yapılmış

DEM Parti tarafından Yenikapı'da alanında düzenlenen Nevruz kutlamasında çıkan olaylar nedeniyle toplam 75 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada gözaltına alınanlar arasında 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan aranan 2 kişinin de olduğu belirtildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından Yenikapı'da 'Şimdi Özgürlük Zamanı' konulu Nevruz Kutlaması sırasında olaylar çıktı.

Konuyla ilgili İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Söz konusu etkinlik nedeniyle alan ve çevresinde yapılan güvenlik uygulamalarında; Etkinlik alanındaki kule üzerinde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posteri açtığı tespit edilen M.A., Ş.A. ve Y.Ö. gözaltına alınmıştır. Alan çevresinde yapılan güvenlik uygulamalarında ise “terör örgütü propagandası yapmak" suçundan, arama kaydı bulunan M.K. ve M.B. adlı şahıslar gözaltına alınmıştır. Etkinlik alanı ve çevresinde “polise mukavemet gösteren, taşkınlık çıkaran, yasa dışı slogan atarak terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen" toplam 70 şahıs hakkında (15 Kadın, 55 Erkek) gözaltı işlemi uygulanmıştır. Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" denildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 352
  • vatan sever 1 ay önce Şikayet Et
    Bu güzel ülkenin ekmeğini ye suyunu iç hainlik yap.
    Cevapla
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Gerçekler 8 saat önceŞikayet Et İngiltere daha geçen gün sosyal medyada DEAŞ'ı övdü diye genç bir kızı vatandaşlıktan atıp sınır dışı etti. Ama aynı Avrupa sana diyorki PKK'lı teröristlere mecliste maaş vereceksin, parti kurmalarına izin vereceksin, sana kurşun sıkan teröristleri idam etmeyeceksin diyor. Nerede Deaş-El Kaide partileri milletvekilleri Avrupa'da gören var mı !!!
    Cevapla
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Şunlara bakın ülkemiz topraklarında olacak iş mi... Bu kadar insan neden toplanmış neyi desteklemiş belli değil mi? İşte bizima cilen vatandaşlıktan çıkartma yasası çıkartmamız lazım.. Her kim terörü destekler partisini destekler yardım yataklık yaparsa koşulsuz şartsız vatandaşlıktan çıkartılmalı.. Zamanında yapılmış olsaydı ülkemizdee bu kadar enik olmayacaktı
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 ay önce Şikayet Et
    AYM uykuda ve 3 maymunu oynuyor
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet Et
    Kronoloji ? Irak 36 paralelle ve Çekiç Güçle gitti. Suriye karıştı ; ABD oraya DAEŞ'le uzun soluklu mücadele diye Suriye "Teröristan"ı kurdu. Şimdi de ABD ; Golan/Haseke ve Deyrizor arası bölgeyi birleştirici stratejide. Türkiye de ise ; İsveç sonrası ABD ile iyi dönem, ılık rüzgarlar vs vs (Hatta S-400 ü bile atalım havası?)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'
Konya'da korkunç ihmal: Çocuklar düğünde havaya ateş açtı