Kurum'dan İmamoğlu'na zor soru: Engellendiysen o zaman bu milletin parası nerede?

Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum CHP’li İBB Başkanı'nın sürekli 'engellendik' bahanesine sığındığını hatırlatarak, "Engellendiysen o zaman bu milletin parası nerede? Madem iş yapılmadı, nerede bu milletin parası?" diye sordu.

GİRİŞ 18.03.2024 01:31 GÜNCELLEME 18.03.2024 01:31
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, Sancaktepe’de Aydos Millet Bahçesi Açılış Töreni’ne katıldı.

"SENİN 4 YILDIR AKLIN NEREDEYDİ"

"Bugün Sancaktepe kararını vermiş, ‘Şeyma Dövücü’ diyor, 31 Mart’ta 'İstanbul’un Muradı' diyor. 5 yıldır unuttukları Sancaktepeliler 31 Mart‘ta sandıkta onlara gereken cevabı verecek" diyerek konuşmasına başlayan Murat Kurum, 13 gün sonra İstanbul’un yeniden dirilişini, yeniden yükselişini başlatacaklarını söyledi. CHP’li İBB yönetiminin beton dökerek kapattığı metro şantiyesini işaret eden Kurum, "Buraya hafriyat döktüler, hatırlıyorsunuz değil mi? Sancaktepe‘ye geldiler, buraya döktüler. Şimdi ne yapıyorlar? 'İşe başlama töreni'. Böyle bir tören duydunuz mu? Ben duymadım. 25 yıldır çalışıyorum, temel attım, iş bitirdim, açılış yaptım, anahtar teslimi verdim ama 'işe başlama töreni' diye bir tören duymadım. Metro açılışı değil, temel atma değil, işe başlayalım mı başlamayalım mı? Senin 4 yıldır aklın neredeydi? Sen Sancaktepe'yi unuttun. Sen 4 yıldır Sancaktepe‘ye uğramadın. Sancaktepe‘de geleceği için, bizim ihalesini yaptığımız projesini finansmanını çözdüğümüz o Sancaktepe-Yenidoğan hattına hafriyat döktün. Hafriyat dökerek yapılmış olan metro ihalelerini iptal ettin. Utanmadan, sıkılmadan ‘işe başlama töreni’ yapıyorsun." diye konuştu.

Sancaktepe’nin, Sancaktepe’yi unutanlara, Sancaktepe’ye verdiği sözleri hatırlamayanlara 31 Mart’ta  sandıkta cevap vereceğini belirten Kurum, şöyle devam etti:

"Sandıkta onlara öyle bir tokat atacağız ki ne olduklarını şaşıracaklar. Millete söz ver gel meydanda konuş, ondan sonra da ‘ben hatırlamıyorum’ diye söyle. Emin olun bunların böyle bir derdi, böyle bir hedefleri, böyle bir amaçları yok. Sancaktepelilerin aklını çelmek için güya 'işe başlama töreni' yapıyorlar. İşi yapmamaları zaten beş yıldır buraya tek bir çivi çakmamaları bunların duruşunu, anlayışını zaten net bir şekilde gösteriyor."

"ENGELLENDİYSEN O ZAMAN BU MİLLETİN PARASI NEREDE?"

Bakanlık dönemindeki icraatlarını anlatan Murat Kurum, CHP’li İBB yöneticilerini yerine getirmedikleri vaatleri üzerinden, "Onlar Cumhuriyet Halk Partisini dizayn etmeye çalışırken, ben 81 ilde afetlerde, sellerde, yangınlarda, depremlerde milletimiz için koşturuyor, 365 bin sosyal konut üretiyordum. Onlar orada İstanbul’un kaynaklarını çarçur ederken ben Elazığ’da, Malatya’da, Giresun’da, Hatay’da, Adıyaman’da esnaf kardeşlerimizle, vatandaşlarımızla el ele verip oradaki yaralarımızı sarıyordum. Onlar büyükelçilerle burada yemek yerken biz 11 ilimizde üç ayda 180 bin konut temelini atıyorduk. O unutmuş ama biz Sancaktepe'den hatırlatalım. '5 yılda İstanbul’un deprem sorunlarını çözeceğiz' dedi, çalıştaydan öteye gidemedi. Sürekli bir çalıştay çalışıyorlar. İcraat yok, eser yok, hizmet yok. 100 bin  konut üreteceğiz dediler değil mi? 5 bin konutu bile üretemediler. ‘15 bin sosyal konut yapacağız’ dediler, tek bir konut yapamadılar. ‘Ulaşım sorununu çözeceğiz. 5 yılda 230 kilometre metro yapacağız.’ dediler.

Yapmadılar. Sonra diyorlar ki sekizi niye sayıyorsun. 3,4,5,6,7,8…8 yani. Koca beş yılda ihaleye çıkmamış, çıkılmış ihaleleri iptal etmiş, o da yetmemiş hafriyat dökülmüş, o da yetmemiş beton dökmüş. Vallahi hep bir polemik, hep bir algı çalışması, hep bir iftira, hep bir bahane." sözleriyle eleştirdi.

Murat Kurum, sürekli engellendiğini ileri süren CHP’li İBB yöneticilerine, "Engellendiysen o zaman bu milletin parası nerede? Madem iş yapılmadı, nerede bu milletin parası?" sorusunu da yöneltti. Ardından, yanıtı yine kendisi verdi. CHP’li isimlerin para sayarken görüntülenmesine atıfta bulunan Kurum, "Bu paralar reklama gitti. Oralara girmiyorum, kulelere girmiyorum." dedi.

"MURAT KURUM SÖYLÜYORSA EĞER MURAT KURUM YAPAR"

Bakanlığı döneminde hayata geçirdiği projeleri bir kez daha hatırlatan Murat Kurum, "Giresun’da sel felaketinin ardından Dereli’yi adeta yeniden inşa ettik. Elazığ depreminin ardından yaptığımız konutlarla milletimize huzurlu ve güvenli bir yaşamı sunduk. Elazığ’da, Malatya’da yaptığımız tek bir TOKİ konutumuz, asrın felaketinde yıkılmadı. Hiçbir vatandaşımıza zarar gelmedi, hiçbir vatandaşımızın burnu kanamadı. İzmir’de, o 25 yıldır yönettikleri güzel İzmir’imizde maalesef sağlıksız birçok konutumuz depremde yıkıldı. Biz gittik, söz verdik. Orada CHP’li ablalarımız ne dedi biliyor musunuz? ‘Sizi’ dedi, ‘tebrik ediyorum’. ‘Siz söz veriyorsunuz, sözünüzü tutuyorsunuz. Sözünüzü tutmak için gece gündüz çalışıyorsunuz. Ben CHP’liyim ama sizin bu huyunuzu takdir ediyorum.’ dedi ve gittik orada, İzmir’de, 5 binin üzerinde konutu vatandaşlarımıza teslim ettik. Bu anlayışla işte Manavgat yangını sonrası yine orada İbrahim Amcamıza bir söz verdik ve o sözümüzü tuttuk. Sıcak yuvalarımızı teslim ettik. Bozkurt’ ta da aynısını yaptık. Rize‘de, Bartın’da hep bir ilimize hizmet ettik. Oradakilerle birlikte üzüldük, beraber ağladık ama işin sonunda gittik orada beraber mutlu olduk. Bugün 81 ile gitsek 81 ilde vatandaşımız şunu net bir şekilde söyler: 'Murat Kurum söylüyorsa eğer, Murat Kurum yapar'. 'Murat kurum sözünü tutar, Murat Kurum sözünü tutmak için gece gündüz çalışır.' Aynı anlayışla 'Sadece İstanbul' diyerek, İstanbul’un sorunları için çalışacağız." diye konuştu.

"METRO NASIL YAPILIRMIŞ ONLARA GÖSTERECEĞİZ"

İstanbul’u afetlere karşı dirençli, ulaşımda sorunsuz bir vizyonla yeniden inşa ederken, Aydos’ta yaptıkları gibi, yeşil alanların sayısını artırmayı da vadetti.

Sancaktepe'de tek bir riskli yapı kalmasını istemediklerini sözlerine ekleyen Kurum, "Sancaktepe‘de riskli yapılar ile alakalı tüm işlerimizi, tüm projelerimizi gerçekleştireceğiz. Yarım bıraktıkları metroları tamamlayacağız. 1 Nisan da hızlıca başlayacağız ve metro nasıl yapılırmış onlara göstereceğiz. O metroyu önümüzdeki iki yıllık süreçte tamamlayıp Sancaktepe‘nin hizmetine sunacağız. Onlar ‘işe başlama töreni’ yapabilir ama biz işe başlar, bugün yaptığımız gibi açılışını yapar, hizmete açarız." dedi.

"YAPACAĞIMIZ HİZMET VE ESERLERLE 5 YILI TELAFİ EDECEĞİZ"

Murat Kurum konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

"Ben İstanbullulara söz veriyorum; bu 5 yıllık üzüntüyü, 5 yıllık unutulmuşluğu, önümüzdeki 5 yılda yapacağımız eserlerimizle, hizmetlerimizle hep birlikte telafi edeceğiz. Hep birlikte önce Sancaktepe‘de Şeyma Başkanımla elele verip Sancaktepe‘nin yarınları için mücadele edeceğiz. Ardından 39 ilçede bu çalışmaları bundan önce nasıl yaptıysak yine aynı anlayışla yapacağız. Bu yolda Sancaktepe'li kardeşlerimi de benimle birlikte yürümeye davet ediyorum. Tüm İstanbulluları bu yolda benimle birlikte yürümeye davet ediyorum ve istiyorum ki İstanbul 'Türkiye Yüzyılı'nda parlayan yıldız olsun."

Törende AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de bir konuşma yaptı.

"Biz çalışıyoruz. Durmadan çalışıyoruz, bıkmadan çalışıyoruz. Milletimiz için çalışıyoruz." diyen Kabaktepe, "31 Mart akşamı rekor bir oyla hem Sancaktepe’de hem de İstanbul’da ‘yeniden AK Parti belediyeciliği’ diyeceğiz inşallah." ifadelerini kullandı.

Törene Murat Kurum’un yanı sıra Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, bakan yardımcıları, milletvekilleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Mahmut 1 ay önce Şikayet Et
    Yrp
    Cevapla
  • Misafirsin 1 ay önce Şikayet Et
    Konyalıyım Ankarda ikame ediyorum. İstanbulda murat kurum icin verin diyorum Fakat ankarda reise kızdım benle görüşmüyor vatandaş olarak ceza verecem asıl olarak o vekilime
    Cevapla
  • Toplum 1 ay önce Şikayet Et
    Öncelikle sağlıklı düşünen, muhakeme yeteneği olan bir toplum inşaa etmek. Ülkesine ve çocuklarına faydalı olacak yöneticileri seçmek de çok önemli. Takım tutar gibi bir tutum ülkeye zarar verir, gelecek nesilleri sorunlu bir geleceğin ellerine bırakır.
    Cevapla
  • Orhan Kaptan 1 ay önce Şikayet Et
    Ya sahi Nerde Bu Paralar?
    Cevapla
  • Hüso 1 ay önce Şikayet Et
    Vakfa bağışlamışlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda