Bahçeli, 'bırakamazsın' demişti! Erdoğan tekrar aday olacak mı? MHP'den yeni çağrı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar cumhurbaşkanı adaylığı konusunda açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 19.03.2024 14:00 GÜNCELLEME 19.03.2024 14:00
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’dan özel demeç aldı. Gündeme damgasını vuran açıklamada Yalçın "TBMM erken seçim kararıyla ya da anayasa değişikliği kararı ile cumhurbaşkanının önünü açmalıdır" dediğini aktardı.

TV100 ekranlarında yayınlanan Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı Programına MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan’a verdiği özel demeç damgasını vurdu.

Yalçın'ın "Erken seçim ya da anayasa değişikliği" dediğini aktaran Burhan görüşmesini şu sözlerle anlattı: 

"Semih Yalçın ile bugün bir görüşme yaptık. Dün MHP'nin olağan kongresi vardı. Bahçeli'nin bir açıklaması gündemi belirledi. Cumhurbaşkanımız bu benim son dönemim demişti. Bahçeli "Sayın cumhurbaşkanım ayrılamazsınız, bizi bırakamazsınız. Yeni yüzyılı kuracak ve kurtaracak olan lider sizsiniz, Cumhur İttifakı olarak yanınızdayız" dedi. Bunun açıklaması nedir diye Semih Yalçın'a sordum. Yalçın, "sayın cumhurbaşkanı bir dönem daha aday olmalıdır. TBMM erken seçim kararıyla ya da anayasa değişikliği kararı ile cumhurbaşkanının önünü açmalıdır"

 

"Bu coğrafyada güçlü liderlik ile ayakta kalınabilir. Bir yanda Irak ve Suriye'de yaşanan kargaşa var. Ülkemiz bu coğrafyada terörle etkin mücadele ediyor. Öte yandan Rusya ve Ukrayna arasında bir savaş var. Tüm dünyayı etkiliyor. Şimdi Almanya ve Fransa bir araya geldi. Ukrayna ya karşı silah yardımı kararı aldı. Bu demektir ki savaş daha da şiddetlenecek. O nedenle ülkemizde güçlü bir lidere ihtiyaç var. Bu ülkede depremi yaşadık. Güçlü bir liderlik olmasa bu sorunların üzerinden gelinemezdi. Bizim derdimiz ülkedir. Biz parti menfaatine bakmayız. Önce ülke deriz. Sn. Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli ülkemiz için ömrünü vermiştir. Buradaki çağrısı ülkemizin huzuru ve istikrarı içindir Sn. Bahçeli'nin çağrısı aynı zamanda tüm siyasi partileredir. Bu konu partiler üstü bir konudur. Tüm partiler bir araya gelmeli ve geleceği birlikte inşaa etmeliyiz. Ülkemizin Sn. Erdoğan'a ve istikrara ihtiyacı var."

 

"Biz memleketin huzurunu düşünmeliyiz. Bölgemiz zorlu bir bölge. Savaşların yaşandığı bir bölgedeyiz. Güçlü bir lidere ve güçlü bir devlet başkanına ihtiyaç var. Çözüm yeri TBMM'dir. Meclisin üzerinde hiçbir güç yoktur. Sn. Cumhurbaşkanı'nın bir kez daha aday olması gerekir. Bunun yolu bellidir. TBMM ya erken seçim kararı alacak ya da Anayasa değişikliği yapacaktır. Bu konu TBMM'de çözülür. Meclisin en doğal hakkıdır yasama faaliyetinde bulunmak. TBMM bu sorunu çözecektir. Sn Erdoğan bir kez daha aday olmalıdır. Sn Genel Başkanımızın açıklamasının özü de budur."

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 42
  • Bir Akıncı 1 ay önce Şikayet Et
    Allah cc yar ve yardımcınız olsun birlik ve beraberliğimizi daim etsin
    Cevapla
  • Aad 1 ay önce Şikayet Et
    Halk seçtiği sürece, Cmherbaşkanlığı için bir süre koymaya gerek yok.
    Cevapla
  • Cahit KOLBAY 1 ay önce Şikayet Et
    Çok başarılı bir lider varken, neden başarılı olma ihtimali olan ya da tartışılacak başka bir aday aransın. Bence de sayın Devlet Bahçeli doğru söyledi. Halkımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ı istiyor, çok seviyor. Peki size ne oluyor? Bu telaşınız nedir? Neden korkuyorsunuz? Demek ki siz istemiyorsanız, doğru aday doğru insan Recep Tayyip ERDPĞAN'dır.
    Cevapla
  • Fatih... 1 ay önce Şikayet Et
    Anayasa değişikliği en doğrusu.
    Cevapla
  • İnşallah 1 ay önce Şikayet Et
    sayın cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan la, durmak yok yola devam İnşallah. sayın devlet bahçeli beye katılıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş