Yeni skandal! "50 Milyon Doları saklamış!"

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Sarıyer Emirgan’da yaklaşık 1,5 milyar TL (50 milyon dolar) değerinde 3 villası olduğu ve bunları mal beyanında göstermediği ortaya çıktı.

Yeni skandal! "50 Milyon Doları saklamış!"
Yeni skandal! "50 Milyon Doları saklamış!"
GİRİŞ 24.03.2024 20:42 GÜNCELLEME 24.03.2024 20:43
Bu Habere 181 Yorum Yapılmış

Türkiye 31 Mart yerel seçimlerine gidiyor. Sandık için yalnızca 7 gün kalmışken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Mal beyanı haricinde 3 adet daha villasının olduğu iddia edildi. Toplamda 1.5 milyar TL (50 milyon dolar) değerindeki 3 adet villayı mal beyanında göstermeyen İmamoğlu’nun bu mülkleri, İmamoğlu İnşaat’ın sahibi olduğu paravan şirket Güllüce Tarımcılık Sanayi Tic. A.Ş adına alındığı iddia edildi.

YİNE AYNI İSİM

Ekrem İmamoğlu’nun "her şeyim şeffaf" diyerek açıkladığı mal bildirim beyanında yer almayan villaların, kamuoyundan gizlenmesi için izlenen yol ise villaları tüzel kişilik üzerine göstermek oldu.  Faaliyet alanı gıda ve tarım olan Güllüce Tarımcılık A.Ş paravan olarak kullanıldı, villalar şirket üzerine alındı.

Güllüce Tarımcılık şirketinin tek yetkili ismi ise İmamoğlu İnşaat’ta da yetkili olan Tuncay Yılmaz’ın olduğu öğrenildi.

BİR HAFTADA 3 VİLLA

Güllüce Tarımcılık A.Ş, 2021 yılında, kamuoyunda İmamoğlu'na yakınlığı ile bilinen Akvaryum AVM’nin sahibi Ali Nuhoğlu tarafından kuruldu. Şirket kurulduktan 1 hafta sonra ise villaları satın aldı.  Ali Nuhoğlu, 2024 yerel seçimlerine 23 gün kala Ekrem İmamoğlu'nun medyaya servis edilen mal beyanını açıkladığı 7 Mart 2024 tarihinde şirketi üzerindeki taşınmazlar ve villalarla birlikte tamamen İmamoğlu İnşaat’a devretti. Böylece villaların mal beyanına girmesinin de önüne geçildi.

Devrin ardından şirkette tek yetkili kayıt dışı para soruşturmasında sorgulanan isim olan İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz oldu. Yılmaz, aynı zamanda Ekrem İmamoğlu’nun teyzesinin oğlu.

50 MİLYON DOLAR GİZLENMİŞ OLDU

Üzerinde milyarlık villaların bulunduğu şirketin İmamoğlu İnşaat’a devri için Ali Nuhoğlu’na ne kadar ödeme yapıldığı da bilinmiyor.  2019 yılında açıkladığı mal beyanında şirketlerine yer veren Ekrem İmamoğlu, 2024 yılında açıkladığı mal beyanında ise halen sahibi olduğu şirketlere ve üzerinde milyarlarca liralık villaların olduğu Güllüce Tarım A.Ş’ye yer vermedi.

Villalar kamuoyundan gizlendi. 2024 yılındaki mal beyanında hem ana şirket, hem ana şirketin altında kurulan paravan şirket ve içinde yer alan milyarlarca TL’lik varlıklar yer almadı. İzlenen yöntemle yaklaşık 1,5 milyar TL değerinde olan 3 villa, tüzel kişilik olan şirketler üzerine kaydettirilerek kamuoyundan gizlenmiş oldu.

 

Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 181
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Istanbullunun parasıyla hizmet yok dağa taşa yazılan reklam var
    Cevapla
  • Kenan 1 ay önce Şikayet Et
    Devletten gelen paralari istanbul icin kullanmak yerine, kendi reklami ve kendi rahati icin harcamis meger. Bak gör Kilictaroglu asil hirsizlar senin partinden cikiyor bakta gör.
    Cevapla
  • TR. 1 ay önce Şikayet Et
    tip nediyodu herşeygüzelolacak onuniçinpreblemyok oyverenlerhakediyorlar
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    haber dogru ise milletim parasi ile yapilmissa haram zikkim olsun, kokunuz kurusun amiinnn
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    istanbul nimet nimet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü