"Geçmişte bunları yapan şimdi neler yapmaz?"

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey geçmişte yaptığı kadrolaşmalar ile yeniden gündeme geldi.

"Geçmişte bunları yapan şimdi neler yapmaz?"
"Geçmişte bunları yapan şimdi neler yapmaz?"
GİRİŞ 27.03.2024 18:27 GÜNCELLEME 27.03.2024 18:27
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye 31 Mart'ta sandık başına gidecek. Seçime sayılı günler kala adayların çalışmaları da iyice hız kazandı. Bursa'da AK Parti'nin adayı Alinur Aktaş olurken CHP'nin adayı ise geçmiş dönemde adı 'sülale boyu kadrolaşma' haberleri ile anılan Mustafa Bozbey oldu. 

  • AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur AKTAŞ

Geçmişte bir hayli ülke gündemini meşgul eden bu haber, 31 Mart 2024 seçimlerine kısa bir süre kala yeniden gündeme gelerek CHP'li Başkan adayının 'Büyükşehir'i alırsa daha neler yapar' yorumları ile karşı karşı kalmasına sebep oldu.

  • CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey

 

EŞİNİZİN MÜDÜR OLMASI ETİK Mİ?

CHP'li aday Mustafa Bozbey hakkında geçmişte yapılan haber bugünlerde yeniden gündem olmaya başladı. 2016 yılında Bursa'nın Nilüfer ilçesinde belediye başkanlığı yapan Mustafa Bozbey'in neredeyse tüm çevresini işe alması gündem olmuştu. Hatta bir belediye personeli tüm çalışanlara ve başkana attığı bir mailde Mustafa Bozbey'e bu konu hakkında şu soruları yöneltmişti:

"Aşağıda sayacağım kişileri sırf oy uğruna sınava sokmadan; kimisinin babası, kimisinin kayınbabası, kimisinin yazar eşi nedeniyle, işe hiç ihtiyaçları olmamasına rağmen belediyenize işe aldınız.

Yasemin Konuk Yiğitoğlu'nun babası çok zengin bir müteahhit. Cansu Pınar Hayırlıoğlu'nun ailevi durumu çok iyi işe Mini Cooper marka arabasıyla gidip geliyor. Gülce Güngör'ün ailevi durumu çok iyi, son model arabasıyla işe işe gidip geliyor. Derya İyici'nin ailevi durumu çok iyi, işe Audi marka arabasıyla işe gidip geliyor.

İnsan Kaynakları Müdürlüğünüzde çalışan Rahime Yılmaz’ın hiçbir vasfı olmamasına rağmen sırf eşi Mehmet Ali Yılmaz’ın gazeteci olması sebebiyle belediyenizde çalıştırmaktasınız. Bu örnekler daha çok verilebilir; sırf oy kaygısıyla yaptığınız bu işe alımlar sizce etik midir?

Eşiniz Seden Hanım'ın sizce belediyede çalışması hatta müdür olması etik mi?

Eşinizin kardeşi olan Sezen Baştimur’un belediyede çalışması normal olmadığı gibi bir de eşinizin müdürlüğünde görev yapmaktadır. Sizce bu  etik midir?

Turgay Erdem’in gelini olan Melahat Atlı görevine genelde mesai başlangıcı olan sabah 08:00’de gelmek yerine Başkan Yardımcıları gibi 9-10 gibi gelmektedir. Melahat Hanım diğer çalışanlar gibi verilen görevi yapmak yerine, Neslihan Arslan, Derya Özgök ve Öznur Alan gibi yalakalarıyla dedikodu yaparak belediyeyi akıllarınca yönetmeye çalışmaktadırlar. Bu zatlar böyle bir görevi kimden almaktadırlar?

Görevde yükselme sınavı açmadan, Nurşen Yakın ve Bircan Uysal’a müdür kadrosu, Zuhal İskender ve Yeşim Özgan’a ise uzman kadrosu vermeniz belediyenizin değerleri olan 'vicdan' ve 'eşitlik' ile ne kadar uyuşmaktadır?"

 

 

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • +ekrem+ 4 hafta önce Şikayet Et
    c h p normal onların vatan millet derdi yok yerli ve milli düşmanları zehir olur inş
    Cevapla
  • ahmet emmi 4 hafta önce Şikayet Et
    Chp bursayı alır
    Cevapla
  • ASİLTÜRK 4 hafta önce Şikayet Et
    ZEHEPE zihniyeti böyle liste manas destanı gibi
    Cevapla
  • bülent duman 4 hafta önce Şikayet Et
    inşallah vatandaşlar görür
    Cevapla
  • ZÜLKARNEYN 4 hafta önce Şikayet Et
    Vay ki vay. Bunlar böyle istanbulda parakuleler Ankara desen londraya taşınmış izmir desen zaten cılkı çıkmış kimi yerde eşbaşkanlar pkkypg ile kucak kucağa. RABBİM bunlara devleti yönetme fırsatı vermesin yoksa ortada devlet kalmaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi