Erdoğan 'bitiş değil dönüm noktasıdır' deyip duyurdu: Türk milleti mesajını vermiştir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde 'Balkon' konuşması yaptı. Erdoğan, "Millet siyasetçiye mesajını sandık vasıtasıyla iletir. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Türk milleti mesajını vermiştir" dedi.

GİRİŞ 01.04.2024 01:04 GÜNCELLEME 01.04.2024 01:46
Bu Habere 462 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki AK Parti Genel Merkezi'nde balkon konuşması yaptı. 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde kesinleşmeyen sonuçları değerlendirdi.

31 Mart yerel seçimlerinin bitiş değil, dönüm noktası olduğunu ifade eden Erdoğan, "Türk milleti yine sandığı vesile kılarak mesajlarını siyasetçilerine ulaştırmıştır." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Aziz milletim, sevgili Ankaralılar, kıymetli yol ve dava arkadaşlarım, değerli genç kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Buradan AK Parti Genel Merkezi'nden tüm Türkiye'yi saygıyla selamlıyorum.

Desteğiniz, kadirşinaslığınız için ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Şahsıma sizler gibi vefakar yol arkadaşları, dava arkadaşları veren Rabbime hamd ediyorum.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerini demokrasimize yakışır bir olgunlukla hamdolsun tamamladık. Münferit bazı vakalar haricinde seçim atmosferine gölge düşürecek müessif hiçbir hadise yaşanmadı.

Doğu ve Güneydoğu bölgemizde bölücü örgütün kölelerinin baskı ve hakaretlerine şahit olduk.

'MİLLETİN UYARISINI VE TAKDİRİNİ SANDIK ARACILIĞIYLA İFADE EDER'

Ama emniyet birimlerimizin etkili müdahaleleriyle ciddi sorun çıkmadı. Vatandaşlarımızın sağduyusu sayesinde Türk demokrasisi rüştünü bir kez daha ispat etmiş oldu. Seçimler bildiğiniz gibi demokrasilerin en kritik günleridir.

Milletin iradesi sandıkta tecelli eder. Millet sözünü sandık yoluyla söyler. Millet siyasetçiye mesajını sandık vasıtasıyla iletir. Millet uyarısını ve takdirini sandık aracılığı ile ifade eder.

Milletin kararının baskı, dayatma, yönlendirme ile karşılaşmadan sandıkta tebarüz etmesi demokrasimiz için büyük kazançtır.

'DİK DURACAĞIZ, DİKLEŞMEYECEĞİZ!'

Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. 31 Mart bizim için bir bitiş değil aslında bir dönüm noktasıdır.

'TÜRK MİLLETİ MESAJINI VERMİŞTİR'

31 Mart mahalli idareler seçimlerinde de Türk milleti yine sandığı vesile kılarak mesajlarını siyasetçilerine ulaştırmıştır.

Bu seçimin galibi öncelikle demokrasimizdir. Milli iradedir. 85 milyonun tamamıdır. Seçim maratonunda kazanan adaylardan önce Türkiye olmuştur, milletimiz olmuştur.

31 Mart seçimleri son 22 yılda girdiğimiz 18'inci sandık imtihanımız oldu. Hep başardık, başararak geldik. Bundan sonra da başararak devam edeceğiz.

'MİLLETİMİZİN OYUYLA SEÇİLMİŞ TÜM YEREL YÖNETİCİLERİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ''

Biz siyasi hayatımız boyunca milletle yol yürümüş, milletin çizdiği istikametten ayrılmamış bir kadroyuz. Burada olduğu gibi.

Hükümet olarak şimdiye kadar olduğu gibi milletimizin oyuyla seçilmiş tüm yerel yöneticileri şehirlerinin hayrına yapacakları işlerde desteklemeye devam edeceğiz.

Kardeşlerim, sandıklar kapanmış, millet son sözünü söylemiş, kararını vermiştir. Yüksek Seçim Kurulumuz kesin sonuçları açıklayacaktır.

'31 MART SEÇİMLERİNİN NETİCELEİRNİ MUKAYESE EDECEĞİZ'

Elbette her siyasi parti kendi bünyesinde seçim sonuçlarını analiz edecektir. Bizde partimizin organlarında 31 Mart seçimlerinin neticelerini mukayese edeceğiz.

Mahalli idarelerde irtifa kaybı yaşadığımızı gösteriyor. Bunun sebeplerini ayrıca masaya yatıracağız.

'MİLLETİN TAKDİRİNİ SORGULAMAKTAN BUGÜNE KADAR OLDUĞU GİBİ YİNE UZAK DURACAĞIZ'

Unutmayın, kaderin üstünde bir kader vardır. Milletimizin teveccühüne mazhar olduğumuz yerlerde her zamankinden daha fazla çalışacağız. Hiçbir şekilde milletle inatlaşmayacağız. Milletin takdirini sorgulamaktan bugüne kadar olduğu gibi yine uzak duracağız.

'ÖNÜMÜZDE YAKLAŞIK 4 YIL VAR'

Milletin sandıkta verdiği mesajları en isabetli en objektif bir şekilde akıl ve vicdan terazimizde tartarak gerekli adımları mutlaka atacağız. Önümüzde yaklaşık dört, dört buçuk yıllık bir zaman var. Bu dönemi her açıdan kendimizi yenilediğimiz, hatalarımızı muhasebe ettiğimiz kapsamlı bir zemine oturtacağız.

Geçen sene başlayan genel ve yerel seçim maratonu bugün artık tamamlanmıştır. Son 1 yıldır milletimizi, ekonomimizi etkileyen seçim devri kapanmıştır. Türkiye'nin önünde hazine değerinde bir 4 yıl vardır.

Bu dönemi heba edemeyiz. İktidardaki 21'nci yılını tamamlamış bir siyasi parti olarak hem hükümette hem de yerel yönetimlerde sorumluluğumuzun farkındayız.

Ekonomide yol haritamız olan Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Programımızı bugüne kadar kararlılıkla uyguladık.

'TÜM TÜRKİYE'YE SÖZ VERİYORUZ: 85 MİLYONUN HER BİR FERDİNİN REFAHINI ARTIRTACAĞIZ'

Buradan bir kez daha milletimize ve tüm Türkiye'ye söz veriyoruz: 85 milyonun her bir ferdinin refahını, huzurunu, güvenliğini ve umutlarını artırmak için durmadan, dinlenmeden koşturacağız. Zalimlerin karşısında dimdik duracağız.

Bugüne kadar olduğu gibi eser ve hizmet siyasetimizle farkımızı ortaya koyacağız. Milletimizin yetki verdiği yerlerde gerçek belediyecilik vizyonumuzu inşallah başarıyla hayata geçireceğiz. Çok daha güçlü bir şekilde gönülleri fetih etmenin yollarını arayacağız.

Önümüzdeki 5 sene boyunca bu çizgimizden sapmayacağız. Bugün bir kez daha durmak yok yola devam diyoruz. Ahde vefanız, dayanışmanız, teveccühünüz için her birinize teşekkür ediyorum.

31 Mart Mahalli İdareler yerel seçimleri sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 462
  • Kompataro 4 hafta önce Şikayet Et
    Başka ne dicek
    Cevapla
  • Vatansever 34 4 hafta önce Şikayet Et
    Dervaz saçma sapan konuşma, aklının yettiği kadar cümle kurmaya çalış. 11 ile yardım etmek için zaten gariban fakir fukara fedakârlık yaptı ve hâlâ yapmaya çalışıyor. Zenginler bu ülkenin kaymağını yerken ön sırada iş fedakarlık olunca en arka sırada bile değiller. Milletin isyanı buna. Neden hep bedel ödeyen garibanlar. Kimse nankör falan değil. Öyle olsaydı AKP 22 yıl iktidar olamazdı.
    Cevapla
  • mansur 4 hafta önce Şikayet Et
    millet size gereken mesajı cumhurbaşkanlıgı seçiminde vermişti ve siz balkon konusmasında mesajı aldık geregini yapacagız demiştiniz galiba bu sadece sözde kaldı ki millet size unutamayacagınız bir mesaj daha verdi
    Cevapla
  • Ali Çelik 4 hafta önce Şikayet Et
    Milleti kandırmaya devam... Millet yavaş yavaş uyanmaya başladı......
    Cevapla
  • AKP THE END 4 hafta önce Şikayet Et
    MÜLTECİ ve ENFLASYON ve FAİZ ve AKP lilerin bi yerinin kalkması... AKP THE END...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?