1950'den beri bir ilk! 74 yıl sonra kazandı

CHP 31 Mart Seçimlerinde Türkiye genelinde birinci oldu. 1950 yılında yapılan seçimlerde Balıkesir'i kaybeden ve bir daha da kazanamayan CHP 74 yıl sonra ilk kez Ahmet Akın'la belediye başkanlığını kazandı.

GİRİŞ 01.04.2024 05:52 GÜNCELLEME 01.04.2024 09:22
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İbrahim Akın, 1950 yılından beri Balıkesir Belediye Başkanlığı'nı kazanan ilk CHP'li olarak tarihe geçti.

Anadolu Ajansı'nın (AA) verilerine göre sandıkların yüzde 93'ünün açıldığı Balıkesir'de Akın, yüzde 50.67 oy alarak belediye başkanlığını garantiledi. AK Parti'nin adayı Yücel Yılmaz ise 40,60 oranında oy aldı. 

Kesin olmayan sonuçlara göre İYİ Parti adayı Turhan Çömez yüzde 3,02 ile üçüncü, Yeniden Refah Partisi'nin adayı Tanju Akçe ise yüzde 1.91 ile dördüncü oldu. 

Balıkesir'i 1963-2014 yılları arasında Adalet Partisi, Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi ve MHP kazanmıştı. 2014'ten beri ise AK Partili adaylar seçimi kazanmıştı. 

AKIN'DAN İLK AÇIKLAMA

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre kazanan CHP'nin adayı Ahmet Akın, "Bu şehri hep beraber yöneteceğiz. Kuvayımilliye ittifakı ile yöneteceğiz." dedi.

Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda toplanan vatandaşlara hitap eden Akın, seçimde kendisine destek verenlere teşekkür etti.

Katılımcı yönetim anlayışını benimseyeceğini dile getiren Akın, şöyle konuştu:

"Bu şehri hep beraber yöneteceğiz. Kuvayımilliye ittifakı ile yöneteceğiz. İyi yürekli güzel insanlara teşekkür ediyorum. Saadet Partisi'ne teşekkür ediyorum. Demokrat Parti'ye teşekkür ediyorum. DEVA Partisi'ne teşekkür ediyorum. Gelecek Partisi'ne teşekkür ediyorum. Destek veren AK Parti'li kardeşlerime teşekkür ediyorum. Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ailem, Cumhuriyet Halk Partisi'ne teşekkür ediyorum."

Kesin olmayan sonuçlara göre Karesi ilçe Belediye Başkanlığını kazanan Mesut Akbıyık ise "Hizmet nasıl yapılır, tüm Karesi'ye göstereceğim. Uyku yok, sürekli çalışacağıma söz veriyorum." ifadesini kullandı.

CHP 47 SENE SONRA AMASYA'DA KAZANDI

Amasya’da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre oyların 42,11’ni alan CHP’li Turgay Sevindi, belediye başkanı seçildi.

Sevindi, 47 yıl aradan sonra CHP’den Amasya Belediye Başkanlığı’nı kazanan isim oldu. İlçelerde ise CHP’li 3 aday seçimi önde tamamlarken AK Parti 2 belediye, MHP 1 belediye başkanlığı kazandı. Göynücek ilçesinde AK Parti’li Kemal Şahin, Hamamözü ilçesinde AK Parti’li Cihan Demir, Merzifon ilçesinde CHP’li Alp Kargı, Gümüşhacıköy ilçesinde CHP’li Zehra Özyol, Taşova ilçesinde CHP’li Ömer Özalp ve Suluova ilçesinde ise MHP’li Rıfat Uzun seçimin galibi oldu.

CHP’liler kentin Yavuz Selim Meydanı’nda kutlama yaptı. Partililer, davul zurna eşliğinde halay çekip havai fişeklerle zaferlerini kutladı.

SEVİNDİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Amasya Belediye Başkanlığına kesin olmayan sonuçlara göre seçilen CHP'nin adayı Turgay Sevindi, "Bundan sonra bu şehre göz bebeğimiz gibi bakacağız. Birbirimize sarılacağız, 'Yaşanabilir kent' dediğimiz Amasya'mızı hepimizin huzurda olduğu bir kent haline getireceğiz." dedi.

Sevindi'nin kesin olmayan sonuçlara göre belediye başkanı seçilmesinin ardından Yavuz Selim Meydanı'nda toplanan partililer, ellerinde Türk bayraklarıyla kutlama yaptı. Havai fişek gösterisi yapan partililer, konvoy oluşturarak şehir turu attı.

Sevindi, meydanda yaptığı konuşmada, Amasya halkına teşekkür ederek, başkanlığı döneminde hiçbir zaman partili ayrımı yapmayacağını söyledi.

Partililerin çok gayret gösterdiğini dile getiren Sevindi, "Bu zafer benim değil, sizindir. Bundan sonra bu şehre göz bebeğimiz gibi bakacağız. Birbirimize sarılacağız, 'Yaşanabilir kent' dediğimiz Amasya'mızı hepimizin huzurda olduğu bir kent haline getireceğiz. Güzel günler, güneşli günler göreceğiz ve mutlu bir Amasya yaşayacağız." ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • anadolu... 4 hafta önce Şikayet Et
    "Kuvayımilliye ittifakı" YIL 1925 yunanı,batıyı denize dökmüş..? Bu lafla yönetimi alıyor.. Balıkesir zoru başardın ve izmir'in ankara'nın istabulun vs vs nin kaderine ortak oldun...
    Cevapla
  • Murat 4 hafta önce Şikayet Et
    kazanan chp nin kendi oylarıyla değil tepki oylarından
    Cevapla
  • abdullah 23 4 hafta önce Şikayet Et
    chp kazanmadı akp kaybetti.hiç bir proje üretemeyen,heykel,yolsuzluk,zulümden yapmaktan başka bir özelliği olmayan chp kazandı.denize düşenler yılana sarıldı. erdoğan çevresindekilerini acilen değiştirmeli.halkın karın gurultusunu duyanları getirmeli.ayrıca yerel yönetimler amacı dışına çıktığını herkes iyi görüyor. adalet, emanet, ehliyet, kavramları kalktı,rant,torpil yolsuzluk geldi
    Cevapla
  • Onur 4 hafta önce Şikayet Et
    ilkler hep Ak Parti döneminde oldu Chp için Hayaldi gerçek oldu, Milleti yeniden CHP zihtiyetine umut bağlatanlara bu vebal yeter
    Cevapla
  • sacit 4 hafta önce Şikayet Et
    adaleti terk eden ,kaybeder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...