Sonuçlar açıklandı! İşte Türkiye'nin en genç belediye başkanları

31 Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde vatandaş tercihini yaptı. Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre ise bazı yerlerde genç adaylar ipi göğüsledi.

GİRİŞ 01.04.2024 09:26 GÜNCELLEME 01.04.2024 09:42
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

AK Parti Karabük Belediye Başkanı Adayı Özkan Çetinkaya, kesin olmayan seçim sonuçlarına göre belediye başkanı oldu. 36 yaşındaki Çetinkaya, yaptığı açıklamada başarılı bir seçim dönemi geçirdiklerini ifade ederek, Karabük halkına gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür etti.

5 yıllık görev süresinde vadetmiş olduğu projelerini hayata geçirmek için çalışacağını aktaran Çetinkaya, “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle aday gösterildikten sonra sahaya inerek başarılı bir seçim süreci geçirdik. Bu noktada inşallah bu yolun sonunda güzel bir hizmet serüveni olacak. Seçim sürecinde vadetmiş olduğumuz projelerimizi inşallah ilk 5 yıllık görev süremizde hayata geçirmek için elimizden gelen gayreti ve çalışmayı göstereceğiz” dedi.

EREN ALİ BİNGÖL DE EN GENÇ BELEDİYE BAŞKANLARINDAN OLDU

1993 doğumlu Eren Ali Bingöl, CHP'de Tuzla Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Bingöl, kesin olmayan sonuçlara göre AK Partili rakibi Şadi Yazıcı'yı geride bırakarak yarışın kazananı oldu. 31 yaşındaki Bingöl, Türkiye'nin en genç belediye başkanları arasında yer aldı.

30 YAŞINDAKİ BODRUM ADAYI SEÇİMİ ÖNDE GÖTÜRÜYOR

1994 doğumlu Tamer Mandalinci, CHP'nin Bodrum Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmişti. Genç aday, resmi olmayan sonuçlara göre Bodrum'da oyların yüzde 57'sini alarak belediye başkanı seçildi. 30 yaşındaki Mandalinci, Türkiye'nin en genç belediye başkanları arasında yer aldı.

AVCILAR'DA DA GENÇ ADAY ÖNDE

İstanbul'un Avcılar ilçesinde de 1991 yılında doğan, Utku Caner Çaykara resmi olmayan sonuçlara göre sayılan oyların yüzde 53'ünü alarak belediye başkanı seçildi.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Kasim 4 hafta önce Şikayet Et
    Bunlar kukla belediye başkanı olur,rantcı kodamanların elinde oyuncak olur bunlar ancak.Tuzla, bodrum,avcılar tamda rant bölgesi.
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Üsküdar Beykoz Tuzla Gayet Başarı Hikayeleri Doluydu çok yazık oldu
    Cevapla
  • malatya balabanlı 4 hafta önce Şikayet Et
    Tuzla köhne bir köy gibiydi şimdi zenginler oradalar marinalar lüks yerler . Chp ye yaradı . Tabi ekonomik sıkıntıları göz ardı edemeyiz . Şadi bey büyük hüzmetler yaptı .
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    çanakkale yenice kalkım beldesi belediye başkanı 22 yaşında bayan bir kadeşimiz
    Cevapla
  • Mert 4 hafta önce Şikayet Et
    Düzce Yığılca Belediye Başkanı Ak Parti'nin en genç Belediye Başkanı seçildi, bunu atladınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi
İsrail'i korku sardı: Netanyahu her kapıyı çalıyor Biden sessiz...