Filiz Gencan Akın Edirne'nin ilk kadın başkanı oldu

31 Mart yerel seçimlerinde birinci çıkan olan CHP'li Filiz Gencan Akın, Edirne'nin ilk kadın Belediye Başkanı seçildi.

GİRİŞ 01.04.2024 09:57 GÜNCELLEME 01.04.2024 10:07
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye dün sandık başına giderek yerel yöneticilerini seçti. 31 Mart yerel seçimler kapsamında oy veren vatandaşlar, yerel yöneticilerine 'evet' dedi. Seçimin bitmesinin ardından sayılan oylarla beraber Edirne'nin yeni başkanı da belli oldu. Edirne'nin ilk kadın başkanı CHP'li Filiz Gencan Akın oldu.

CHP Belediye Başkan adayı Filiz Gencan Akın, aynı zamanda Edirne'nin ilk kadın belediye başkanı oldu.

Kutlamalara yüzlerce Edirneli katıldı.

Akın, parti binası önünde yaptığı konuşmada, "Biz bir bütün olduk. Tüm Edirneli hemşehrilerime çok teşekkür ederim. O kadar heyecanlıyım, mutluyum ki, bu şehre hizmet etmek için o kadar heyecanlıyım ki, hiç yorulmadık. Daha yeni başlıyoruz. Ben bu şehirin belediye başkanı olarak herkesle birlikteyim. Herkesle beraber hareket edeceğim. Kırgınlık, küskünlük yok. Ailemiz büyümeye devam edecek" dedi.

 

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 4
  • Karanlık Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Gerçekten çok çalıştı. Sabahtan geceyarısına kadar etkinlik, afiş,program,arabalar, mektuplar konvoylar her şey vardı. Nereye kaçarsan kaç seni buluyor. İyi parti ikinci sırada CHP yi etkinlikte neredeyse kovaladı. Ak Parti'ye gelince ipin ucu salınmış, HÜDA-PAR kadar bile araç gezdirmeyen,100 afişe kıyıda köşede 10 afişle seçime girdi. Bu seçim kazanabileceği yere hiç yüklenmedi.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Sırf kadın olduğu için millet oy veriyor. Günümüz müslümanlarıyla ne Gazze ne de başka bir yer kurtulur ne de İslam birliği olur. Heralde hepimiz ölüp yerine temiz bir nesil gelmedikçe İslam hakim olmayacak.
    Cevapla
  • Cumhuriyet kadını 1 ay önce Şikayet Et
    Biz çok temiz, ahlaklı ve inançlı bir nesiliz zaten; kadını, erkeği, çocuğuyla. Sizin gibiler için ben de aynı şeyleri diliyorum, gidin ve yerinize gerçekten, kalbi, beyni, düşünceleri inancı tertemiz bir nesil gelsin, kadına,insana, inançlara düşman olmayan
    Cevapla
  • Samsun 1 ay önce Şikayet Et
    Tebrik ediyoruz basarilar dileriz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Hükümet korkunç bilançoyu açıkladı
Bursa'da 3 sokak köpeği 3 çocuğa saldırdı: Hastaneye kaldırıldılar!