Belediye başkanlığını kazanan MHP'li Yazıcıoğlu, 'Süper Vali' babasının izinden gidecek

Tokat Belediye Başkanı seçilen merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu 'Babam, oğlum her zaman makamına şeref veren ol, makamından şeref alan olma' derdi. Biz de bu anlayış içerisinde yolumuza devam edeceğiz' dedi.

GİRİŞ 02.04.2024 16:47 GÜNCELLEME 02.04.2024 16:48
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Görev yaptığı illerde 'Süper Vali' ve 'Efsane Vali' olarak hatırlanan merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun resmi olmayan sonuçlara göre Tokat Belediye Başkanı seçilen oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, DHA'ya konuştu.

MHP'nin 55 yıl sonra Tokat'ta zafer kazandığını belirten Yazıcıoğlu, "Rahmetli babam şunu söylerdi, kendisi de hep uygulamıştır. 'Oğlum her zaman makamına şeref veren ol' derdi. 'Makamından şeref alan olma' derdi. Biz de bu anlayış içerisinde yolumuza devam edeceğiz" dedi.

MHP Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu kimdir, aslen nerelidir?MHP Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu kimdir, aslen nerelidir?

Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, resmi olmayan sonuçlara göre Tokat'ın yeni belediye başkanı oldu. MHP'nin aday olarak 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne giren Yazıcıoğlu, DHA'ya açıklamada bulundu. Yazıcıoğlu, "Çok mutluyum. Güzel bir seçim kampanyası geçirdik. Bu kampanyanın soncunda MHP, Tokat'ta 55 yıl sonra bir ilke imza atarak belediye başkanlığı seçimlerini kazandı. Aslında süreç şimdi başlayacak. Uzun bir yol var. Güzel hizmetler yapmak için en hızlı şekilde, bu göreve başlayacağız" dedi.

'BU ZAFERE ÇOK İNANDIK'

Seçim sonuçlarını partide takip ettiğini söyleyen Yazıcıoğlu, "Seçim zaferinde önce partililerimizle, milletvekilimizle, il başkanımızla kucaklaştık. Partide müthiş bir coşku vardı. Bu zafere çok inandık. 55 yılık bir sürecin sonunda bence tarihe geçtiğimizi düşünüyorum. Tarih bizi altın harflerle yazacak. Bundan sonraki süreç çok önemli, vatandaşlarımız bizden çok şey bekliyor" diye konuştu.

'ONUN ÖĞRENCİSİYİM'

"Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu sağ olsaydı, sizin Tokat Belediye Başkanlığı görevine seçildiğini görseydi; size ne derdi?" sorusuna Yazıcıoğlu, "Tokat, rahmetli babam için kıymetli bir yer. Tokat, ilk görev yeri. Vilayet binasının tam karşısındaki belediye binasında şimdi ben göreve başlayacağım. Rahmetli babam şunu söylerdi, kendisi de hep uygulamıştır. İki çeşit yönetici, idareci vardır. Biri makamlarına şeref veren biri de makamlarından şeref alan. 'Oğlum her zaman makamına şeref veren ol' derdi. 'Makamından şeref alan olma' derdi. Biz de bu anlayış içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Bence en iyi nasihati bu olurdu. Bir de tevazu, çok önemli bir şey. Nezaket, kucaklaşmak çok önemli bir şey. Babam toplumun her kesimi ile kucaklaşmayı, tam bir devlet adamı olmayı nasihat ederdi. Onun öğrencisiyim, öyle olacak. Bundan sonra da böyle olacak" cevabını verdi. 

KAYNAK: DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 19
  • Yok 4 hafta önce Şikayet Et
    Yolun açık olsun iyi çocuk .
    Cevapla
  • Mehmet Ali 4 hafta önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, güzel insandı..
    Cevapla
  • Berkay 4 hafta önce Şikayet Et
    Mehmet bey Allah hayırlı uğurlu etsin.Erzincandan sevgiler
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    yolun açık olsun yiğit adam. Allah yar ve yardımcınız olsun
    Cevapla
  • your mom 4 hafta önce Şikayet Et
    nasıl kudurdun ama haber7, senin gibi sefil bir siteye adım atmam. google'da çıksan es geçer spam diye işaretlerim. ama iki gündür seve seve giriyorum. kudurun foncu yalakalarr kuduruunnnnnnnnnnnnnnnnn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Netanyahu'yu tutuklanma korkusu sardı! Dünya liderlerine seslendi
Başkent Ankara'yı sağanak vurdu! Cadde ve sokaklar göle döndü