CHP'li Lütfü Savaş'a Hatay'da kırmızı kart

Asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin en çok etkilediği illerin başında gelen Hatay’da seçmen, devletin ve AK Partili belediyelerin uzattığı yardım elini unutmadı.

CHP'li Lütfü Savaş'a Hatay'da kırmızı kart
CHP'li Lütfü Savaş'a Hatay'da kırmızı kart
GİRİŞ 02.04.2024 23:57 GÜNCELLEME 02.04.2024 23:57
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

6 Şubat merkezli depremlerde en büyük hasarı alan Hatay halkı, zor günlerinde kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan devlet ve yardıma koşan AK Partili belediyelere vefalarını gösterdi.

Hatay halkı, kentsel dönüşüme karşı çıkan, depremden sonra hiç ortalarda görünmeyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Lütfü Savaş'a tepkisini sandıkta gösterdi. Üç dönemdir Hatay'da başkanlık yapan Lütfü Savaş bu seçimde kaybetti.

DEVLET VE BELEDİYELER SEFERBER OLDU

Asrın felaketinde binlerce insanın yaşamını yitirdiği ve bir o kadar insanın da evsiz kaldığı Hatay'ı yeniden ayağa kaldırmak için Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla adeta seferberlik ilan edildi. Başta AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Adana'nın ilçe belediyeleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de vatandaşların mağdur olmaması için kolları sıvadı.

Kurdukları konteyner kentlerde aş evleri açtılar, ekmek gıda dağıtımı yaptılar. Konya Büyükşehir Belediyesi Hatay'dan elini hiç çekmedi. Depremde hasar gören alt yapıyı onardı, tarihi camileri restore etti, konteyner kentler kurup, kadınlar için kurslar açıp, her türlü desteği verdi.

BİNALAR YÜKSELMEYE BAŞLADI

"Ben vatandaşımı sokakta bırakmam" diyen Başkan Erdoğan, Hatay'ın yeniden ayağa kalkması için kent merkezi ve ilçelerde TOKİ konutlarının yapımına hızla başlandı. Hatay adeta şantiyeye döndürüldü, köy evleri hızlıca tamamlandı. Depremin birinci yıl dönümü dolmadan kura çekimiyle depremzedeler evlerine kavuştu.

DEFNE DEVLET HASTANESİ 60 GÜNDE AÇILDI

24 Mart 2023 tarihinde temeli atılan ancak muhalefet tarafından "Temeli atıldı bırakıldı" algısı oluşturulan Defne Devlet Hastanesi, gece-gündüz çalışılarak 60 günde hizmete açıldı. Hastane modern tıbbi cihazlarla donatıldı. Defne Devlet Hastanesi'nin ardından Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İskenderun Devlet Hastanesi ile birlikte Arsuz, Belen ve Hassa Devlet Hastaneleri kısa sürede vatandaşların hizmetine sunuldu.

SAVAŞ'A KIRMIZI KART

Hataylılar kentte "Kentsel dönüşümü engelleyen" ve yeniden aday gösterilmesi hem parti içinde hem de seçmende büyük tepki alan Lütfü Savaş'a kırmızı kart gösterdi. Gittiği her ortamda protesto edilen ve üç dönemdir Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Lütfü Savaş'a Hataylılar sandıkta büyük ders verdi. Seçimde oyların yüzde 44.88'ini alan AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk, belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.

KOLLARI SIVAYIP, ÇALIŞACAĞIZ

Vatandaşlara hitap eden Mehmet Öntürk, "Hatay, büyük bir afet yaşadı, yaşanan afette biz Cumhur İttifakı olarak yola çıktık, 'Cumhur İttifakı'nın adayıyız ama Hatay'ı seven herkesi bu çatının altında bekliyoruz' dedik. Allah milletimizden razı olsun. Şimdi artık kolları sıvayıp inşallah hızlı bir şekilde bizden görev bekleyen insanlarımızı bir an önce mahallesine, yuvasına, evine kavuşturacağız" diye konuştu.

Hizmet ederken adaletten şaşmayacaklarının altını çizen Öntürk, "Samandağ'a da aynı hizmeti yapacağız, İskenderun'a da aynı hizmeti yapacağız, Kırıkhan'a da Defne'ye de aynı hizmeti yapacağız. 15 ilçenin 15'ini de adil bir şekilde yöneteceğiz ve buradan şunu yapacağız, bu kadim şehrin kardeşliğini birleştireceğiz inşallah. Bu memleket, bu ayrımcılardan kurtuldu, bugün tarihi bir gün" şeklinde konuştu.

15 İLÇENİN 10'U CUMHUR İTTİFAKI'NIN

Hataylılar sadece Büyükşehir belediye başkanlığı için Cumhur İttifakı demedi. 15 ilçenin 10 ilçesine Cumhur İttifakının adayları damga vurdu. Antakya, Altınözü, Belen, Hassa, İskenderun, Payas, Reyhanlı, Yayladağı, Kırıkhan ve Kumlu da Cumhur İttifakı'nın adayları Hataylıların oyuyla ipi göğüsledi.

HATAY KAZANDI

Asrın felaketinde 11 yakınını kaybeden AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hataylıların Lütfü Savaş'a büyük ders verdiğini belirterek, "Hatay kazandı, depremzede Hataylılar kazandı, Lütfü Savaş kaybetti. Hataylılar kötü bir yönetime dur diyerek doğru olanı seçti. Hatay büyük bir köy olmaktan çıkıp gerçek bir büyükşehir olacak" diye konuştu.

CHP'DEN İTİRAZ

AK Parti adayı Mehmet Öntürk'ün gerisinde kalan CHP'li Lütfü Savaş sonuca itiraz edeceklerini kaydetti.

KAYNAK: SABAH
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 27
  • GERÇEK 1 ay önce Şikayet Et
    Aradaki fark 3500 yani 35 falan değil
    Cevapla
  • German 50 1 ay önce Şikayet Et
    Defnenin ismi geçmiyor,11 Ilde Deprem oldu hiç bir Ülke bu yükün altında kalkamaz,ama Millet çabuk unuttu
    Cevapla
  • Oflu 61 1 ay önce Şikayet Et
    Hatay bu zaferle birlikte şahlanır gider Ak Parti sayesinde ALLAH'ın izniyle...
    Cevapla
  • 1 ay önce Şikayet Et
    İkinci VAN vakası geliyor.
    Cevapla
  • Berk 1 ay önce Şikayet Et
    Ne kırmızı kartı herif az kalsın seçiliyordu.Hataylı kentsel dönüşümü engelleyen başkanına sahip çıkmış,maaşallah..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Polise saldıranlar yakalandı! Aralarında ünlü fenomen de var
Almanya'da 175 milyon TL dolandırdı, Türkiye'de lüks içinde yaşıyor