Ardahan'da seçimlerin yenilenmesi kararı

Ardahan İlçe Seçim Kurulu, 31 Mart'ta kent genelinde yapılan belediye başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine karar verdi.

GİRİŞ 05.04.2024 00:21 GÜNCELLEME 05.04.2024 09:41
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

Ardahan'da aylarca süren seçim çalışmalarında 2 parti kıyasa yarıştı.

NİHAİ KARAR YARIN VERİLECEK

AK Parti ve CHP'nin arasındaki az oy farkının seçim günü yapılan usulsüzlüklerin neden olduğunu delillerle ispatlayan AK Parti adayı Yunus Baydar'ın itirazı üzerine ilçe seçim kurulu bugün seçimlerin yenilenmesi yönünde karar aldı. Nihai kararı ise yarın il seçim kurulu verecek.

"ELİMİZDEKİ DELİLLERE GÜVENEREK İTİRAZ HAKKIMIZI KULLANDIK"

AK Parti adayı Baydar, "Elimizdeki delilere güvenerek itiraz hakkımızı kullandık. İlçe seçim kurulu haklı olduğumuzu gördü seçimlerin yenilenmesi yönünde karar aldı. Yarında inşallah bu il seçim kurulu tarafından karara bağlanır yakın bir zamanda tekrar seçim olur."  ifadelerini kullandı.

"OY KULLANMA YETKİSİNE SAHİP OLMAYANLAR OY KULLANMIŞ"

Baydar, "Seçim günü sabah saatlerinden itibaren 49 sandığımızı da tek tek dolaşarak ziyaret ettik. Sandıkların bir kısmında simetrik bir çalışma yapıldığının hissiyatına vardık. Sandık kurulunda açıklanan oylar bize geldikçe bu kaygılarımız gittikçe güçlendi. Bir sandıkta imzalar kayıp, görevli olmayanlar kendilerini görevli tanıtarak seçmeni yönlendirmişler, oy kullanma yetkisine sahip olmayanlar oy kullanmış, oyların sayımında şaibe var. Bütün belgeler elimizde mevcut, hepsini yetkili mercilere sunduk. Daha bir seçimin iptal edilmesi için ne gerekli? Her şey ortada" dedi.

 

KAYNAK: SABAH
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 119
  • Onur 3 hafta önce Şikayet Et
    Seçim tekrarlanırsa, yeni seçimin tüm maliyetini sorumlulardan tahsil etmek lazım.
    Cevapla
  • Adla 3 hafta önce Şikayet Et
    Ìÿi partiyi kurduturanlar kimler Fetö ve Sülaymançilar nerde hepsi chp ye oy verdi
    Cevapla
  • Adla 3 hafta önce Şikayet Et
    Dem Partisi ne yapti CHP ne yapti lokanta açmiṣ Ìmamoğlu Aṣ evlerini kapati parasiynan lokanta açti nereye 4 tane yere yetermi yetmez herkeṣ etini bulsun
    Cevapla
  • Adla 3 hafta önce Şikayet Et
    Kimse çaliṣmiṣ iṣ yapmiṣ bakmiyor bençe herkeş senin parti benim parti kavğasi Sade MHP ve AK Pariye çeza veriyormuṣ peki CHp ye kimse çeza vermiyor birkere olsun yapriki iṣi açiklaya..miyorlar
    Cevapla
  • Recep 3 hafta önce Şikayet Et
    Bunlar bir şeyler döndüğü hissiyatına kapılmışlar Hiç birşey dönmediysede birşey döndü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB Başkanı Karahan: Enflasyonda belirgin düşüşe kadar sıkı para politikası sürecek
Formula 1 için heyecanlandıran açıklama: 2026 itibarıyla...