MHP’den oy tepkisi: 3. partiyiz

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldız, oy oranlarının özellikle DEM’in oy oranının altında gösterilmeye çalışıldığını söyleyerek “İl Genel Meclisi’nde ulaştığımız oy oranı yüzde 16.62, üçüncü partiyiz” dedi.

MHP’den oy tepkisi: 3. partiyiz
MHP’den oy tepkisi: 3. partiyiz
GİRİŞ 05.04.2024 00:13 GÜNCELLEME 05.04.2024 00:13
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

MHP Genel Merkezi, mahalli idareler seçiminde partinin aldığı oy oranına yöneltilen eleştirilere tepki gösterdi. Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da yaptığı açıklamada seçimlerde MHP’nin iki büyükşehir, 27 il, 103 metropol ilçe, 344 ilçe ve 331 belde olmak üzere 807 yerde seçimlere katıldığını hatırlatarak özetle şunları aktardı:

220 BAŞKANLIK KAZANILDI

“Batı demokrasilerine örnek olacak şekilde şeffaf, açık ve güvenli bir ortamda yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’nde MHP 8 ilde, 25 metropol ilçede, 89 ilçede, 98 belde olmak üzere toplam 220 belediye başkanlığı kazanmıştır. Seçimlerle ilgili tüm bilgiler YSK ve ilgili kurumlar tarafından kamuoyu ile anbean paylaşılmıştır.  MHP’nin oy oranlarının özellikle DEM’in oy oranının altında gösterilmesi için kimlerin gayret gösterdiği tarafımızca bilinmektedir. Mahalli İdareler Seçimleri’nde partilerin oy oranları il genel meclisi sonuçlarına göre hesaplanmaktadır. YSK verilerine göre, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde İl Genel Meclisi’nde partilerin ulaştığı oy oranları;  AK Parti yüzde 32.16, CHP yüzde 23.19, MHP yüzde 16.62, DEM yüzde 7.89, YRP yüzde 6.5’tir.

ÇOĞU AZ GÖSTERİYORLAR

Cumhur İttifakı’nın bir üyesi olarak MHP, bu mesajlardan gereken dersleri çıkarmıştır. Milli irade karşısında bütün siyasi partilerin boynu kıldan incedir. Alınan sonuçlar elbette çarpıcıdır. Ancak söz konusu olan yerel seçimlerdir ve Mahallî İdareler Seçimleri’nin sonuçlarını kendi dinamikleri içinde analiz etmek icap eder. Genel Seçim mantığıyla nitelendirmeye ve anlamlandırmaya çalışmak büyük hata olacaktır. Yerel seçimlerin neticeleri üzerinden MHP’nin çoğunu az göstermeye çalışılmasına seyirci kalmayız. Kayıplarımızın öne çıkarılıp kazançlarımızın yok sayılmaya çabalanmasına müsaade etmeyiz. İl genel meclisi oy oranı yüzde 16.62’dir. Buna göre MHP üçüncü parti konumundadır.

MHP olarak millet iradesine saygı göstereceğiz. Devletin bekasını kıskançlıkla gözeteceğiz. Hükümete köstek değil, destek olacağız.”

 

KAYNAK: HÜRRİYET
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • Bekir 3 hafta önce Şikayet Et
    Vizyona bak. Mhp olarak amacınız 3. Parti mi olmak yani. Başarı kriteriniz bu kadar mı.
    Cevapla
  • Doğrusu 3 hafta önce Şikayet Et
    Yıllardıŕ yardımcı hizmetler genel idare hizmetlere geçmesi için vaadiniz var bir arpa boyu yol gidilmedi
    Cevapla
  • Musa 3 hafta önce Şikayet Et
    40 yıllık MHP liyim , İstnbul 1. bölgede , Semih Yalçın ve Ulvi Yönter aday olursa 1 ve 2. sıradan , sandığa gitmem haberiniz olsun.
    Cevapla
  • Adana 3 hafta önce Şikayet Et
    Adana il başkanligina Şükrü ışık getirilmelidir..
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    şu seçimlerde solcuları alkışladım. niyeti davalarında dim dik durarak oylarını verdiler desteklediler. sizler 3 parti deyil 13 olsanız e yazardan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...