Hatay'da seçim tartışması: CHP, YSK'ya başvurdu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin tartışmalar sürüyor. CHP'nin itirazlarını reddeden Hatay İl Seçim Kurulu AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk'e mazbata verilmesi kararı aldı. Karara tepki gösteren CHP, YSK'ya başvurdu.

GİRİŞ 06.04.2024 10:34 GÜNCELLEME 06.04.2024 10:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Konuya ilişkin açıklama Cumhuriyet Halk Partisi'nden geldi. Açıklamada, CHP'nin Yüksek Seçim Kurulu'na yaptığı itirazla ilgili süreç devam ederken Hatay İl Seçim Kurulu'nun AK Parti adayı Mehmet Öntürk'e mazbata verme kararı aldığı vurgulandı.

Yapılan itirazlar sonucu sadece maddi hataların tespit edilmesi üzerine Mehmet Öntürk ile Lütfü Savaş arasındaki oy farkının 2 bin 569'a düştüğü hatırlatıldı.

Hatay seçimlerinde geçersiz sayılan 39 bine yakın oy olduğu, geçersiz oyların iki aday arasındaki farkın yaklaşık 15 katına denk geldiğinin altı çizildi. İtiraz sürecinin devam ettiği bir süreçte adaylara mazbata verilmesinin yasal olmadığı vurgulandı.

CHP, Yüksek Seçim Kurulu'na başvurduğunu açıkladı. 

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • dunkoff 3 hafta önce Şikayet Et
    Hatay'ın % 60 ı yıkık. Hatay belediyesi alan büyük ihale alır başına. hatayı kaybedersek çok üzülmem bu nedenle.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Chp herşey kndinin sanıyor, 70 oyla kazanıp itirazı kabul etmezken2-3 bin oyla kazanana itiraz ediyor, düzembazlar
    Cevapla
  • Murat 3 hafta önce Şikayet Et
    Chp nin kaybettiği her yerde bekleyin o zaman devlet nerede iktidar chp mi yoksa bir iki değil kaç bin farkla kazanmış hala chp"nin itirazı bekleniyor bu karar vericiler kimse ysk sı bilmemnesi hepsi chp ye çalışıyor belli oldu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelere kritik soru! Bu vaatleri ne zaman vereceksiniz?
NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak Ukrayna duyurusu! Üyeliği resmen ilan ettiler!