Saadet Partisi, Yeniden Refah ile birleşecek mi? İlk açıklama geldi...

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Saadet Partisi ile Yeniden Refah Partisi'nin birleşeceği iddiası Ankara kulislerini hareketlendirdi. Söz konusu iddiaya ilişkin Saadet Partisi'nden açıklama geldi.

GİRİŞ 12.04.2024 12:50 GÜNCELLEME 12.04.2024 13:10
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Söz konusu haberlerle ilgili açıklama yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaya, "Bunların değerlendirileceği, nasıl olacağı, hangi siyasi partiyle ne konuda görüşüleceğine dair kanaatlerimiz daha sonra yetkili kurullarımızda değerlendirilir, kamuoyuna açılır" dedi.

SAADET PARTİSİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Yeniden Refah Partisi ile birleşeceği iddialarına açıklık getirdi. Saadet Partili Kaya, "Yerel seçim sonrası partilerin aldığı oylar çokça tartışıldı. Saadet Partisi'nin Yeniden Refah Partisi'yle birleşmesi söz konusu olur mu?" sorusuna cevap verdi.

BİRLEŞME İHTİMALİNE KAPIYI AÇIK BIRAKTI

"Saadet Partisi aldığı sonuçları değerlendirir, bizim gündemimizde bir birleşme, ayrışma yok. Şimdi bir bayram ziyaretindeyiz" diyen Kaya, "Bunların değerlendirileceği, nasıl olacağı, hangi siyasi partiyle ne konuda görüşüleceğine dair kanaatlerimiz daha sonra yetkili kurullarımızda değerlendirilir, kamuoyuna açılır" diyerek kapıyı birleşme ihtimaline kapıyı açık bıraktı.

NE OLMUŞTU?

31 Mart Yerel Seçimleri'ne tek başına girme kararı alan Yeniden Refah Partisi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ni ve Yozgat Belediyesi'ni kazanmıştı.

Türkiye genelinde aldığı yüzde 6.19'luk oy oranıyla dikkatleri üzerine çeken YRP ile yüzde 1,09 oy alan Temel Karamollaoğlu'nun liderliğini yürüttüğü Saadet Partisi'nin birleşeceği iddia edilmişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • verme 2 hafta önce Şikayet Et
    temel siyasi olarak bitti bu kadar oyum var diye ucuyor idi koca hic cikti bir secime kadar zaten diger taraf da olur kesin yada yatak da
    Cevapla
  • Vatansever 2 hafta önce Şikayet Et
    Karamanoğlunun bulunduğu partiye ben oy vermem
    Cevapla
  • Mehmet Doğan 2 hafta önce Şikayet Et
    Birbirlerinden farkları yok. Birleşsinler...
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    al birini vur diğerine yoldan çıkmış müslüman görünümlü chp ye hizmet edenler
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Milletin teveccühü chp ye uzaklığı ile doğru orantılıdır, Erdoğana müfrit düşmanlık fırkası dönüşmüş chp yoldaşı Saadet ile birleşmiş bir yrp, ak parti şeçmenini kaybetmeye mahkumdur..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu