Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Putin Türkiye'ye geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

GİRİŞ 16.04.2024 22:24 GÜNCELLEME 16.04.2024 23:20
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

TANZANYA CUMHURBAŞKANI TÜRKİYE’YE GELECEK

Bayramdan sonraki diplomasi trafiği hakkında bilgi veren Başkan Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Mesela Tanzanya Cumhurbaşkanı Türkiye’ye gelecek. Tanzanya, Afrika’nın önemli bir ülkesi. Bu nedenle onun Türkiye’ye gelişi çok çok önemli. Onlarla atacağımız adımlar diplomatik konuların yanında yatırımlar açısından da önemli fırsatları barındırıyor."

"BAĞDAT ZİYARETİNDE MASAYA YATIRILACAK KONULAR"

Bir gazetecinin, "Önümüzdeki günlerde bir de Bağdat ziyaretiniz olacak. Hangi konular gündemde? Terörle mücadelede yeni aşama diyebilir miyiz?" sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özellikle Irak tarafı bizim bu ziyaretimize çok önem veriyor. Bu ziyaretle birlikte Türkiye ve Irak olarak münasebetlerimizi farklı bir zemine oturtacağız. Ziyaretimizin gündem başlıklarının en önemlilerinden biri de su meselesi. Su konusunda bizden bazı talepleri oldu, bu konuları çalışıyoruz. Bu konuyu onlarla çözmenin gayreti içinde olacağız. Onlar da zaten bu işi çözelim istiyorlar. Adımlarımızı bu istikamette atacağız. Bir de Türkiye’ye doğalgaz ve petrol akışı konuları var onları da ele almanın gayreti içerisinde olacağız. Bağdat ziyaretimizin ardından dönüşte Erbil’e de bir ziyaret yapabiliriz, oradaki yetkililerle de görüşmeler yapabiliriz. Arkadaşlarımız bu konu ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

PUTİN NE ZAMAN TÜRKİYE'YE GELECEK?

"Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin’in bir ziyareti söz konusuydu, tarih netleşti mi?" sorusu üzerine, Erdoğan, "Sayın Putin ile sık sık telefon görüşmeleri gerçekleştiriyoruz. Türkiye ziyareti ile ilgili henüz tarih netleşmedi. Bu konu da inanıyorum ki en kısa sürede netleşecektir." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 39
  • Kamil 1 hafta önce Şikayet Et
    Al gülüm ver gülüm ilişkisi kuralım . Rusya bizi enerji merkezi yapsın , Bizde Kalkınma Yolu 1 “ Ovaköy - Basra Faw " , Kalkınma Yolu 2 “ Türkiye - Suriye Şam - Ürdün Akabe Limanı ” Güney Ticaret Koridorları inşa ederek , Rusya'yı Kafkasya üzerinden geçen yollarla Güney Ticaret Koridorlarına entegre edelim .
    Cevapla
  • madenci 1 hafta önce Şikayet Et
    hayran bakmayan bir kişi bile yok. reis zidane gibi zirvede bırak gözünü seveyim
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    misak-i milli sart ve hedef.. kendi kendimize yetmeliyiz... sogan ekmekde yemek olsa sonunda... misak-i milli olmadan dünya ve bölge barisida olmaz...
    Cevapla
  • Tamo 1 hafta önce Şikayet Et
    Savaş bitmeden gelmeeeezz.
    Cevapla
  • CAN VATAN 1 hafta önce Şikayet Et
    Dünya SİYASETİNDE Türkiyenin KAYBEDECEK Ne bir saniyesi ne bir zamanı yok SÖZ SAHİBİ OLACAK Ayakta kalmanın binlerce aklen ilmen YOLU VAR ,, Basit iradesiz sünepe binlercesiden değil İRADELİ KESKİN kararlı VATAN hizmetcilerine ihtiyaç var ..Bu Ahval DEVLETİN Omurgası parçalanamaz Devletimizin Hizmetkarları İŞ BAŞINDA Herkes Bu sorumlulukla hareket etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!