TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu

TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonuna katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan parti liderleriyle de bir araya geldi. Erdoğan, Özgür Özel ile haftaya detaylı bir görüşme yapacaklarını söyledi.

GİRİŞ 23.04.2024 20:23 GÜNCELLEME 23.04.2024 22:46
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel'den görüşme talebi geldiğini belirterek, "En kısa zamanda bir araya gelişi gerçekleştiririz." dedi.

TBMM'DE BİR ARAYA GELDİLER

Açıklamanın hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti liderlerini kabul etti.

Özgür Özel de parti genel başkanlarının arasında yer aldı.

GÖRÜŞME İÇİN TARİH BELİRLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'nda "Özgür Özel'le görüşecek misiniz?" sorusunu yanıtladı.

Erdoğan, "Özgür Özel'in benimle görüşme talebi oldu. İnşallah en kısa zamanda bir araya gelişi de gerçekleştiririz. Ayaküstü olacak işler değil bunlar. Özgür Özel ile haftaya görüşeceğiz." dedi.

ÖZGÜR ÖZEL: ÇAY İÇTİK BAYRAMLAŞTIK

Özgür Özel: “Görüşme gündemini buradan ilan etmem Cumhurbaşkanına açık mektup gibi olur"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Görüşmenin içeriğine, devlet geleneklerine uygun, siyasi kültürümüze uygun bir şekilde belki kısa bir ön müzakere yapar arkadaşlar ardından görüşmeyi gerçekleştiririz. Benim görüşme gündemini buradan ilan etmem Cumhurbaşkanına açık mektup gibi olur” dedi.

CHP Genel Başkanı Özel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM'de düzenlenen resepsiyona katıldı. Resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, anayasa değişikliği konusunda kapıları kapatmadıklarını ancak belirli şartların yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile randevusuna yönelikte konuşan Özel, olumlu bir havada geçmesini ve sonuç almayı ümit ettiklerini söyledi.

“GÖRÜŞME GÜNDEMİNİ BURADAN İLAN ETMEM CUMHURBAŞKANINA AÇIK MEKTUP GİBİ OLUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştireceği görüşme öncesinde CHP’nin önceki genel başkanları ile görüşeceğini söyleyen Özgür Özel, "Bu her iki tarafında önem atfettiği bir çalışma ziyareti diyebiliriz. Her ikimizin de gündemleri var, o gündemleri takip edeceğiz görüşmede. Randevuyu talep ettikten sonra netleşirken, görüşmenin içeriğine, devlet geleneklerine uygun, siyasi kültürümüze uygun bir şekilde belki kısa bir ön müzakere yapar arkadaşlar, ardından görüşmeyi gerçekleştiririz. Benim görüşme gündemini buradan ilan etmem Cumhurbaşkanına açık mektup gibi olur” ifadelerine yer verdi.

ANAYASA DEĞİŞIKLİĞİNE KAPILAR AÇIK

Anayasa değişikliği hakkında da konuşan Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dinlemeden kesin bir şey söylemesinin yanlış olacağını dile getirdi. İktidarın anayasaya uyması konusunda gerekli ilerlemeleri görmeleri halinde kendilerinin de müzakere görüşmelerine katkı sağlayacağını söyleyen Özel, herhangi bir erken seçim talebinin seçmene saygısızlık olacağını, yerel seçimlerde bunun talep etmek için oy istemediklerini ve millet istemeden kendilerinin de erken seçim istemeyeceğini söyledi.

İKİNCİ GÖRÜŞME OLUR MU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştireceği görüşmenin ardından tekrar bir araya gelip gelmeyeceklerine yönelik sorulan soruyu cevaplayan Özel, "Bu ikili ilişkiler, o toplantıya kimin nasıl geldiğine ve nasıl ayrıldığına, o toplantıdan ayrıldığında o toplantıyı verimli bulup bulmadığına bağlı. Bu iki taraflı bir şey. Siyasette her iki tarafta memnunsa, toplum bundan memnunsa ve toplumun, insanların yüzü gülüyorsa yüz güldürmek siyasetçilerin işi. Ama beyhude bir çabaysa o zaman tekrarlanmaz. Ben tekrarlanacağı ve sonuç alabileceğimiz bir görüşmeyi ümit ediyorum” diye konuştu.

KAYNAK: İHA, AA, DHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 68
  • Akil 4 gün önce Şikayet Et
    İyimser olmak istiyorum ama; daha önceleri benzer girişimler olmuştu ama her seferinde görüşmeler fiyaskolarla sona ermişti . Maalesef görüşmelere bel bağlanan İşler ya; Sekteye Uğradı ya, Yerinde Saydı ve yahut da Geriye GİTMİŞTİ. Bu yüzden TEMKİNLİ YAKALAŞILMALIDIR derim.
    Cevapla
  • Türkiye 4 gün önce Şikayet Et
    İyimser olmak istiyorum ama; daha önceleri benzer girişimler olmuştu ama her seferinde görüşmeler fiyaskolarla sona ermişti . Maalesef görüşmelere bel bağlanan İşler ya; Sekteye Uğradı ya, Yerinde Saydı ve yahut da Geriye GİTMİŞTİ. Bu yüzden TEMKİNLİ YAKALAŞILMALIDIR derim.
    Cevapla
  • GENÇTÜRK 1 hafta önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanı görüşmede Özgür Özel'e bir tek DEMPKK ile yaptıkları ittifakın hesabını sormalı.Öyle bir sormalı ki CHP liler bundan sonra Cumhuriyeti biz kurduk diyememeli.Kısacası mehter marşı ile geldiği BEŞTEPE'den arkasına dönüp bakmadan o çok sevdikleri İZMİR marşı ile çıkıp gitmeli.NOKTA
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    inşallah bir uzlaşma olsun. bugünkü aksaklıkların sebebi hep peşin hükümlü olmaktan da kaynaklandı.
    Cevapla
  • Mahmut 1 hafta önce Şikayet Et
    Derin Devlet CHP yi iktidarda görmek istemiyor. Özgür ÖZEL meşruiyet arayışı içerisine girdi. CHP bugüne kadar marjinal gruplar terör yanlısı gruplarla işbirliği içerisinde yarın iktidar alacak oy alsa dahi büyük çalkantılar olacak. Terör örgütü pkk CHP sayesinde şımardıkça şımardı İstanbul pkk nın merkezi haline geldi. Kürt ırkçılığı aldı başını gidiyor. Türk gençlerini provoke ediyorla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş-Rizespor! CANLI
Ali Koç'tan, TFF ve Galatasaray'a çok ağır sözler!