Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yaptı. Altun, yeni anayasa çalışmalarının toplantıda ele alındığını açıkladı.

Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı
GİRİŞ 01.05.2024 20:50 GÜNCELLEME 01.05.2024 20:50
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’na ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Toplantıya kurul üyeleri İsmail Kahraman, Mehmet Ali Şahin, Köksal Toptan, Cemil Çiçek, Binali Yıldırım, Mustafa Şentop ile İsmet Yılmaz’ın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan katıldı.

Buna göre, Kurul üyeleri toplantıda, 6 Şubat depremleri ve sonrasındaki süreç, Türkiye gündemindeki siyasi konular ve ekonomik meseleler, ülkemizin karşı karşıya kaldığı bölgesel ve küresel tüm sınamalar ile ilgili istişarelerde bulundu.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI MASADAYDI

Türkiye’de siyaset kurumunun ilgi alanına giren konularla ilgili genel değerlendirmeler ile özellikle yeni anayasa çalışmaları toplantıda ele alındı; Türkiye’nin sivil, demokratik, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasaya olan ihtiyacı vurgulandı.

Türkiye’nin kararlılıkla uyguladığı ekonomik programın değerlendirildiği toplantıda, Türkiye ekonomisine yük oluşturacak popülist tutumlardan özellikle kaçınılmasının önemi ve programın hedeflerine ulaşması için yürütülen özenli çalışmanın aynı doğrultuda sürdürülmesinin gerekliliği belirtildi.

Kurul toplantısında, Türkiye’nin önündeki seçimsiz 4 yıllık zaman zarfının siyaset, yönetim, dış politika ve diğer alanlar için fırsatlar barındırdığı; Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşma yolunda bu sürenin etkin bir biçimde kullanılmasının önemi vurgulandı.

YENİ MÜFREDAT DEĞERLENDİRİLDİ

Eğitimde yeni dönemi başlatacak “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” ile ilgili kurul üyeleri değerlendirmelerini de paylaştı.

Toplantıda ayrıca asrın felaketinden etkilenen illerde yapılan imar ve inşa faaliyetleri, atılan adımlar değerlendirildi.

Türkiye’yi ilgilendiren birçok başlığın ele alındığı toplantıda kurul üyeleri görüş ve önerilerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan toplantıda, dış politikada ve diğer alanlarda en verimli adımların atılarak Türkiye Yüzyılı hedeflerine mutlaka ulaşılacağını, olağanüstü bir durum olmazsa 2024’ün ikinci yarısından itibaren ekonomi programının müspet sonuçlarının görülmeye başlanacağını vurguladı. 

KAYNAK: HABER7
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 71
  • Kamil 1 hafta önce Şikayet Et
    Türk İslam Medeniyetinin ayrılmaz bir bütünüyüz . Yeni Anayasa'da Türk - İslam Medeniyetinin yükselişine vurgu yapılmalıdır . Diğer Türk ve İslam devletlerinin Anayasalarında kardeşlik vurgusu belirtilmelidir .
    Cevapla
  • 2026 Mehdi Nükleer 1 hafta önce Şikayet Et
    1- Dolardan çıkılmalı, 2- Gıda İhracatı yasaklanmalı, 3- Yabancılar gönderilmeli, 4- Zenginlerden Servet vergisi alınmalı, 5- Haram Rant, Yüksek Faiz, Tepenin büyük israfına savaş açılmalı. 6- Vergi Tabana değil Tavana yayılmalı. 7- Katrilyonluk Vurgun İhale Rant Ülke Toprakları İsraillilere satılmamalı.
    Cevapla
  • cevdet 1 hafta önce Şikayet Et
    herkes bir meslek sahibi olduktan sonra üniversite okumalı
    Cevapla
  • Sabır 1 hafta önce Şikayet Et
    Anayasa hazırlama işi inandırıcılığını artık yitirdi. İnsanlar tekrar tekrar o havaya girmez.
    Cevapla
  • Türk 1 hafta önce Şikayet Et
    Anayasa halka acık şeffaf olmalıdır refarandumla değil her maddesi halka acık olmalıdır bilgilen dirilmelidir sonra kabul edilmeli önümüzde İran İrak Süriye örnekleri vardır siyasallaştırılmamalıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, T10F'yi inceledi
Başakşehir'de 'el yapımı bomba' paniği: Çok sayıda ekip bölgede