AK Parti'de değişim: 2K formülü

AK Parti'de değişim hazırlıkları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "partideki oy ile birlikte kan ve ruh kaybı"nın ortadan kalkacağını ifade ederken partideki değişim 2K formülü ile hayata geçirilecek.

GİRİŞ 02.05.2024 08:54 GÜNCELLEME 02.05.2024 09:05
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

Yerel seçimlerin ardından değişime gitme kararı alan AK Parti'de bu değişim 2 K formülü ile hayata geçirecek. Kamp ve kongre ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deyimiyle "partideki oy ile birlikte kan ve ruh kaybı" ortadan kalkacak.

AK Parti'de değişim sadece isimler üzerinden değil iş yapma biçimi de değişecek. Bir yandan seçim sonuçları analiz çalışmaları yapan AK Parti diğer taraftan da seçmen ile bağını koparmayacak. Sandığa gitmeyen seçmene dönük özel çalışma yapılacak, yüz yüze görüşmeler gerçekleştirecek

İLK DEĞİŞİM İL BAŞKANLARINDA

Sabah gazetesinin haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan kongre sürecini başlatın talimatı verdi fakat kongre tarihi konuşulmadı. Kongrelerden önce ilçe ve il başkanlıklarında değişimler olacak. Değişimin yöntemine çalışılacak.

Değişim için 14 Mayıs'ta yapılması planlanan genişletilmiş il başkanları toplantısından önce ilk adım atılacak. Belediye başkanı adayı olduğu için boşalan il başkanlıkları var. Öncelikle, vekâleten bulunan isimler yerine asaleten atama yapılacak.

MYK'da illerdeki durum değerlendirildi. İl ve ilçe başkanlığı değişimlerinin büyükşehrin büyük çoğunluğunda gerçekleştirileceği öğrenildi.

AK PARTİ'DE 2 AŞAMALI KAMP

MYK üyeleri toplantıda kamp yapılması gerektiğini gündeme getirdi, bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan da parti genel sekreteri Fatih Şahin'e talimat verdi. Milletvekilleri ve belediye başkanları için iki ayrı kamp yapılması kararlaştırıldı.

Önce milletvekilleri, daha sonra belediye başkanları kampa girecek. Milletvekili kampının Kızılcahamam'da, belediye başkanları kampının ise AK Parti yeni konferans salonunda gerçekleştirilmesi bekleniyor. Her iki kampın açılış ve kapanış toplantılarına Erdoğan katılacak. Bakanlar da kampa gelerek sunum yapıp kurmayların sorularına yanıt verecek.

ERDOĞAN'DAN HATAY TALİMATI

Hatay Belediye Başkanı Mehmet Öntürk de MYK toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Erdoğan'ın Hatay'ı çok önemsediğini ve en kısa zamanda da ziyaret edeceğini belirttiğini vurgulayan Öntürk, "Hatay'ımızın mali tablosu ortada Cumhurbaşkanımız her türlü desteği vererek şehrin yeniden ayağa kaldırılmasını arzu ediyor. 6 Şubat depremlerin ardından Hatay'da imar ve yerleşim sorunları var. Şehrin yeniden inşasında karşımıza çıkan aksaklıkların ortadan kaldırılması için çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız Hatay'da hızlı ve koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yapmamızın talimatını verdi" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 126
  • Analist 2 hafta önce Şikayet Et
    Ellere var bize yokmu diyor halk.. Sizde makaram sarı bağlar kız söyler gelin ağlar diyorsunuz. Milleti dinleyin milleti.. Mağdur olan kesimlerin derdini dinleyin.
    Cevapla
  • Analist 2 hafta önce Şikayet Et
    Kademeli emeklilik hakkı verilmelidir bir gün ara ile 17 yıl fark yemek adaletsizliktir. Bunun düzeltileceğine inanıyorum
    Cevapla
  • ziyaretçi 2 hafta önce Şikayet Et
    Üniversitelerde tepe yönetici oy kaybettiriyor. Kadro verilmiyor haklarımız yeniyor kendi kafasına göre kriter koyuya ve profluğa üç ay kala kriter koyuyor. bu düpedüz kalleşliktir.. AU de başımıza musallat edilen adam tam bir felaket. Bir de üçüncü dönem tekrar gelmeye çalışıyormuş çok yazık olur vallahi. Böyle giderse oylar erimeye devam edeer.
    Cevapla
  • Ahmet Ö 2 hafta önce Şikayet Et
    Aynısı antalyada da yaşanıyor. Akdenizin rektorude aynı
    Cevapla
  • Kayserili 2 hafta önce Şikayet Et
    Kayseri de kamu kurumlarından fetöyü ve onlara yardım eden bürokratları temizleyin. Geçenlerde biri aklı sıra uyanıklık yapıp hesap soruyor. Sanki kendi bunları bu kente doldururken yoktu. Ama fakat lâkin demeden, eski yeni fark etmez gönderin şunları. Kayseriyi komuta merkezi yaptılar. Gören duyan yok
    Cevapla
  • Konyalı 2 hafta önce Şikayet Et
    Muhtarlık acilen kaldırılmalı emeklilere hakları verilmeli. Sokak köpekleri derhal ve acil itlaf edilmelidir. Erkeklerin mağduriyetlerini acilen gidermelisiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'AK Parti çoğunluktayken yapamıyorduk' diyerek duyurdular! İBB'den özelleştirme kararı
Son dakika: 6-8 Ekim olayları davasında kararlar açıklandı