Bakanlıktan protesto düzenleyen CHP'lilere ikram

CHP heyeti, yeni müfredat taslığını protesto için TBMM'den Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüdü. Bakanlık, yürüyüş yapan heyete simit, meyve suyu ve su ikram etti.

GİRİŞ 04.05.2024 09:23 GÜNCELLEME 04.05.2024 09:56
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

TBMM'den Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüyen CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ve bazı milletvekilleri, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağını protesto etti. 

Bu eğitim modelini reddettiklerini ifade eden Emir, "Biz, bu maarif modelinin ne ismini ne hazırlanış yöntemini ne de içeriğini kabul etmiyoruz. Bu modellerle Türkiye'yi adım adım geriye götürmek, laikliği yok saymak, Mustafa Kemal'i ve devrimlerini unutturmak kimsenin haddi ve hakkı değildir" dedi. 

Özçağdaş ise, "Bu, eğitim bilimleri çerçevesinde hazırlanmış bir eğitim programı değil, bir dizi ideolojik saplantının yansıdığı bilimsel olmayan politik bir metindir. Eğitimin biliminin geldiği nokta ile uzaktan yakından bir ilişkisi yoktur" ifadelerini kullandı. 

BAKANLIKTAN İKRAM

Protesto için yürüyüş düzenleyen CHP'lileri MEB önünde sürpriz bekliyordu. 

Bakanlık tarafından CHP'li milletvekilleri ve heyete simit, meyve suyu ve su ikramı yapıldı.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • Evladı Ali 1 hafta önce Şikayet Et
    Geleceğimiz olan çocuklarımız anasından babasından büyüklerinden öğrenemediklerinden devlet önayak olmasıyla öğrenecekler inşallah tıpkı Fatih sultan Mehmet han gibi genç yaşta 6 dil bilen ilimi irfanı bilimi matematiği bilen aynı zamanda devleti yöneten nesiller yetişecektir Allah’ın izniyle sayın chp li vekillerimiz nevar bunda öğretilen din hakdin bizler elhamdürillah Müslümanız
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    demokrasi nere,CHP nere, yola devam...
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    chpkk nın en iyi yaptığı diye düşünüyorum
    Cevapla
  • Ya Hak 1 hafta önce Şikayet Et
    600 yıllık eğitime bakın kargaşa ahlaksızlık anarşi var mı.adaletsizlik merahametsizlik var mı.birde 100 yıldır getirilen bu eğitime bakın.ne ahlak kalmış.ne merhamet ne vicdan ne adalet ne terbiye.bu böle bir yerlerde yanlışın olduğunu gösteriyor.ÖZUMUZE DÖNMELIYIZ.BAŞKA CIKIŞ YOLU YOK
    Cevapla
  • MisafirBalıkesirli 2 hafta önce Şikayet Et
    Ey CHP bakın yeni müfredat ne bereketliymiş.Daha başlamadan simidini yediniz meyve suyunu içtiniz.Az uyanık değilsiniz.Sizi gidi ilericiler sizi.!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de felaket: Bilanço ağırlaşıyor! Ölü sayısı açıklandı
Dünyaca ünlü üniversiteden İsrail kararı! Tüm dünyaya duyurup feshettiler