Başkan Erdoğan, Pedro Sanchez ile görüştü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile telefonda görüştü. Görüşmede Türkiye ile İspanya ilişkileri, bölgesel ve küresel konular, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ele alındı.

GİRİŞ 28.05.2024 01:27 GÜNCELLEME 28.05.2024 09:39
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İSRAİL'İN SALDIRILARI ELE ALINDI

Görüşmede Türkiye ile İspanya ilişkileri, bölgesel ve küresel konular, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail’in Filistin’e yönelik katliamlarının bir an önce durdurulması ve İsrail’in uluslararası hukuka uymaya zorlanması gerektiğini belirtti.

ERDOĞAN, İSPANYA'NIN FİLİSTİN'İ DEVLET OLARAK TANIMA KARARINI TAKDİRLE KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya’nın Filistin’i devlet olarak tanıma kararını takdirle karşıladığını, bu adımın hem bölgede barış ve adaletin tesisine hem de iki devletli çözüm çabalarına güç katacağına inandığını ifade etti.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesiyle ilgili resmi X sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

'İSPANYA İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ MÜKEMMEL İLİŞKİLERİN GÜÇLENDİĞİNİN BİR ÖRNEĞİ DAHA'

İspanya Başbakanı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Az önce Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ile konuştum. Her iki ülkenin haziran ayında Madrid'de düzenleyeceği hükümetler arası zirveyi onunla analiz ettim.

İspanya ile Türkiye arasındaki mükemmel ilişkilerin güçlendiğinin bir örneği daha.

Ayrıca, Filistin devletinin İspanya tarafından tanınması ve şiddete kesin olarak son verecek barış anlaşmasına varılması ihtiyacını da ele aldık."

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 51
  • Das 1 ay önce Şikayet Et
    Can ispanya
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Gümrük Birliği'ni güncelleyelim diye AB'nin kapısını çalıyoruz . İspanya ile Ticaret Serbestisi anlaşması yapabiliriz . Hint Okyanusu ticareti , Kalkınma Yolundan gelen ve Türkiye'de işlenen mallar , İspanya Piyasasında alıcı bulabilir .
    Cevapla
  • ALLAH dostu 1 ay önce Şikayet Et
    ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN ADALETİNİ İSTERİZ. ŞEHİT OLMAK İSTERİZ. ALLAHIN RAHMETİNİ BEREKETİNİ FAZLINI KEREMİNİ İHSANINI İKRAMINI LUTFUNU NURUNU RIZKIMIZI MAĞFİRETİNİ MERHAMETİNİ RIZASINI SEVGİSİNİ HOŞNUTLUĞUNU VE DOSTLUĞUNU KAZANMAK İSTERİZ ALLAHIN HUZURUNDA OLMAK İSTERİZ ALLAHA KAVUŞMAK İSTERİZ Amin
    Cevapla
  • Aslan 1 ay önce Şikayet Et
    Askeri mudahale sart
    Cevapla
  • 24erz 1 ay önce Şikayet Et
    Gazzede Canımız yanıyor ülkemizin gündemi sokak köpekleri kardeşlerimiz kıtlık yokluğun içinde bizler nelerle uğraşıyoruz Sayın Cumhurbaşkanı sokak köpeklerini bırak belediye işlerini belediyeler yapsın sen Gazze'ye bak gerekirse girelim bu Yahudilere onların yaptıklarının kısasını yapalım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi
Çalışma saatlerinde zirveye oynuyor! Türkiye kaçıncı sırada?