Özgür Özel dert yanmıştı! AB’yi susturan Ekrem İmamoğlu cevabı
AB’den İmamoğlu’nun yolsuzluktan tutuklanmasına tepki gelince AK Parti, aynı suçtan Fransa’da ceza alan Macron’un rakibi Le Pen’i göstererek “Ona niye sahip çıkmıyorsunuz?” diye sordu.

Ekrem İmamoğlu’nun yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmasına bazı AB ülkelerinden gelen tepkilere karşı AK Parti, yolsuzluk suçlaması ile Fransa’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en güçlü adayı Le Pen’e verilen cezayı hatırlatarak karşılık veriyor.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İmamoğlu’nun tutuklanmasından sonra Avrupa’dan yeterli tepki gelmediğine yönelik sık sık açıklama yaparken, AK Parti ise cılız da olsa bu konuda gelen tepkilere Le Pen hatırlatması yapıyor.
'SİYASİ BİR YANI YOK'
Edinilen bilgilere göre, AK Parti milletvekillerinin Avrupa’da katıldıkları toplantılar ve ziyaretler sırasında İmamoğlu konusu gündeme geldiğinde “Le Pen de ceza aldı, ona niye ses çıkarmıyorsunuz? Bu konuda tek bir ses çıkarmadınız. Türkiye’deki İmamoğlu soruşturmasının da siyasi bir yanı yok. Yolsuzluk ve usulsüzlük sebebiyle soruşturma yürütülüyor” değerlendirmesinde bulunuyor.
SORUŞTURMA SIYASİ DEĞİL
İmamoğlu operasyonlarının yurt dışındaki yansımalarının Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın AK Parti milletvekilleri ile yaptığı toplantıda da gündeme geldiği öğrenildi. Fidan’ın da kendi görüşmelerinde İmamoğlu soruşturmasının tamamen yolsuzluk ve usulsüzlük sebebiyle yürütüldüğünü, siyasi bir yanının olmadığını anlattığını söylediği belirtildi.
Fransa’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin güçlü adaylarından Le Pen’e yolsuzluktan yargılandığı mahkeme; iki yılı ertelenmiş, iki yılı elektronik kelepçe ile gözetim altında geçirilmek üzere dört yıl hapis cezası vermişti.
-
bekir 3 hafta önce Şikayet EtTurp un büyüğü İş bankası - İş bankasının yüzlerce iştireki CHP tarafından atanan yöneticiler tarafından yönetiliyor - Bir tanesi Şişe cam - 2024 te Şişe cam 29,928,727,000,- TL satış vepazarlama gideri yapmış Genel Yöentim gideri ise15,300,645,000,- toplam 1,2 milyar dolar - en az yarım milyarı CHP tarafından çalınan kısımBeğen
-
Endi Şeli Yiz 3 hafta önce Şikayet EtLe Pen yalnız değildir. Faşist Fransa demokrasiye geri dön.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Hırsızlarrr 3 hafta önce Şikayet EtDünyada böyle bir soygun soyulupta ona sahip çıkan başka bir topluluk yok dünyada chpkk deskleyen gibiBeğen Toplam 1 beğeni
-
Erkan 3 hafta önce Şikayet EtKardeşim ona ses çıkaramazlar çünkü Fransız köpeği somurgecidir amaçları İmamoğlu itini getirip istedikleri TÜRKİYE yi yaratmak İmamoğlu gibi paçoz olsun ki TÜRKİYE yi ezelim derdi var ben chp seçmenine geri kafalı örümcek beyinler olarak bakıyorum çünkü resmin büyük tarafını sırf Tayyip düşmanlığı yüzünden görmezden geliyorlar hey chp ye oy veren kafalar o parti zengin partisidirBeğen Toplam 2 beğeni
-
Abdullah 3 hafta önce Şikayet EtAvrupalılara göre Türkiye Türklere bırakılmayacak kadar önemlidir.Beğen Toplam 1 beğeni