İmamoğlu'nun otel görüşmelerinde bir sır daha! Metro ihale sürecinde gizli görüşme yapıldı

İmamoğlu'nun gizli otel ziyaretiyle ilgili yeni bir bilgiye ulaşıldı. Otel içerisinde bir arada görüntülenen şahısların İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin ile İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Ceyhun Avşar olduğu ortaya çıktı.

GİRİŞ 17.05.2025 20:40 GÜNCELLEME 17.05.2025 20:40
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

İmamoğlu’nun yakın kurmaylarıyla birlikte kameraları bantlayarak gerçekleştirdiği gizli otel ziyareti ile ilgili yeni bir bilgiye ulaşıldı. Otelin içerisinde bir arada görüntülenen şahısların İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin ile İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Ceyhun Avşar olduğu belirlendi. İBB’de değil otelde yapılan sır görüşmenin Kirazlı-Halkalı metrosunun ihale sürecinde yapılması dikkat çekti.

Eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yolsuzluk soruşturması nedeniyle tutuklanmasının ardından gizli görüşmeleri deşifre edilmiş, Le Meridien Otel’de güvenlik kameralarını bantlayarak para kasalarıyla birlikte 6 ay içerisinde 42 gizli toplantı yaptığı ortaya çıkmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma dosyasına göre, örgüt yöneticisi ve para kasası olarak nitelendirilen şüpheliler, İmamoğlu ile otelde bir araya geldiği ortaya çıkmıştı.

Ekrem İmamoğlu'nun; İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz, Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi Ertan Yıldız, ASOY İnşaat Sahibi Adem Soytekin, İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş ve Karsal Örme Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Köksal ile görüştüğü tespit edilmişti.

İBB iştiraki İstgüven A.Ş. özel güvenlik görevlisi Çağlar Türkmen ise toplantı öncesinde otelin iç alanlarını gören güvenlik kameralarının siyah bantla kapatıldığı anlar kaydedilmişti.

Öte yandan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun otel görüşmelerinde iki adet siyah bavul ile gelmesi dikkatlerden kaçmamış içerisinde sinyal kesici jammer cihazları bulunduğunu belirtmişti.

OTELDEKİ GİZLİ GÖRÜŞMELERE BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ

İmamoğlu’nun gizli otel ziyaretleri sonrasında ise yeni bir bilgiye daha ulaşıldı.

İmamoğlu’nun sık sık gizli görüşme gerçekleştirdiği Le Meridien Otel'in güvenlik kameralarına takılan iki kişi dikkatlerden kaçmadı. Yapılan incelemeler sonucunda ise otel lobisinde oturan kişilerin  İBB Genel Sekreteri Yardımcısı Pelin Alpkökin ile İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Ceyhun Avşar olduğu ortaya çıktı. 

Otelde gerçekleştirilen gizli görüşmelerin ise Kirazlı- Halkalı metrosunun ihale sürecinde yapılması dikkatlerden kaçmazken söz konusu söz konusu görüşmelerde hangi konuşlarda konuşulduğu, metro ihalesinin İstanbul Büyükşehir Belediye binasında değil de otel içerisinde görüşülmesi ise merak konusu oldu.

İMAMOĞLU'NUN DANIŞMANINDAN "METRO İHALESİ" İTİRAFI

Geçtiğimiz gün "etkin pişmanlık" yasasından faydalanmak için itiraflarda bulunan Ekrem İmamoğlu’nun kasası ve danışmanı Ertan Yıldız Kirazlı-Halkalı metro ihalesine ilişkin de itiraflarda bulunmuştu.

Yıldız, Kalyon İnşaat’ın yapmakta olduğu son metro ihalesinin aslında başka bir firma için hazırlandığını ve hangi firmaya hangi teklifin verileceğinin konuşulduğunu ancak ihalenin hangi firmaya hangi fiyattan verileceği basına sızdırılınca iptal edildiği, sonrasında ise ihalenin "Kalyon İnşaat" tarafından alındığı ve önceki ihalenin konusunun bir daha konuşulmadığını belirtti.

"APAR TOPAR İPTAL EDİLDİ"

Yıldız; "Kalyon İnşaat’ın yapmakta olduğu son metro ihalesinin aslında en başta başka firma için dizayn edildiği hangi firma için hangi fiyat tekliflerinin verileceğinin belirlendiği konuşuluyordu. Hatta Fatih Keleş'in bu firma ile yüzde 7 komisyon üzerinden anlaştığı konuşuldu. Fakat ihaleden bir gün önce bir şahsın noterden hangi firmanın hangi fiyata alacağını tasdik ettirmiş ihale neticesinde bu belge basına sızdırılmıştır. Bunun neticesinde bu ihale apar topar iptal edilerek yeni ihaleyi Kalyon İnşaat almıştır ve bir önceki ihalenin konusu tamamen kapatılmıştır” dedi.

Kirazlı- Halkalı metro ihalesi ise 5 Ocak 2025 günü Kalyon İnşaat ve Özgün Yapı'ya 21 milyar 982 milyon 861 bin TL'ye verildiği duyurulmuştu.

Kübra Beyazoğlu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca tarih, kültür, sanat üzerine araştırmalar yaparak blog yazarlığı yaptı. Yerel basında birçok alanda görev alarak muhabirlik ve sunuculuk yaptı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • miroglu 41 dakika önce Şikayet Et
    neresinden tutsan dokuluyorlar rüşvet yüzlük ihaleye fesatkatistirma daha neler neler cikiyorda çıkıyor
    Cevapla
  • Yunus 45 dakika önce Şikayet Et
    Al sana bir Koli bantlari vakası daha,ulan CHP' sana bir daha oy moy yok.Ataturk ün kurduğu parti CHP, İşini bilir dedik oy verdik, Yüzlerine gözlerine bulaştırırlar.
    Cevapla
  • Dobraci izmir 46 dakika önce Şikayet Et
    21 milyarlık metro ihalesini alan firma CHP partiye kaç milyar hibe,avanta vermiş,imamoğluna şahsi kaç milyar veya villa,arsa ne vermiş bunu bulun
    Cevapla
  • Karaca 49 dakika önce Şikayet Et
    Belediyeler bu memleketin kara deliği.iki davar güdemeyeni seçiyoruz,ondan sonra da hizmet bekliyoruz.böyle yönetilmeyi hak ediyoruz....fanatiklik başımızın belasi vesselam...
    Cevapla
  • Cem 58 dakika önce Şikayet Et
    İlk seçim de sandık lar yeniden sayılmadı, orada da hırsızlık kesin vardır.cunku CHP nin işi bu.birde il seçim kurulu orada şeytan lik yaptı.onlarinda sorgulanması lazım.gece 12 de sayımı durdurdular.onlar dinsiz şeytan lardir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Oytun Erbaş: Beni üniverisiteden Fatih Altaylı attırdı, konuşmamam için belge imzalattılar
ABD'de 11 mahkum hapishaneden firar etti! Film gibi kaçış...