AK Partili Gökçek'ten Mansur Yavaş hakkında suç duyurusu
AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve bazı belediye yetkilileri hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "ihaleye fesat karıştırma" ve "rüşvet" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
AK Parti Ankara Milletvekili Gökçek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesini verdikten sonra adliye önünde basın mensuplarına açıklamada bulundu.
Mansur Yavaş'ın güncel değeri 400 milyon lira olan ihalede 140 milyon karton bardak aldığını öne süren Gökçek, konuyla ilgili belgeleri adli makamlara teslim ettiğini söyledi.
Gökçek, Ankara'daki vatandaşların hakkını korumak ve yapılan harcamaları gün yüzüne çıkartmak için elinden geleni yapacağını ve durumun takipçisi olacağını kaydetti.
ABB'de buna benzer birçok yolsuzluk olduğunu savunan Gökçek, şunları ifade etti:
"Bundan önceki süreç içerisinde de ABB, 140 milyon bardağın dışında, taziyelerde kullanılmak üzere 5 milyon, çorba dağıtımında kullanılmak üzere 10 milyon, ofislerde kullanılmak üzere 12 milyon adet ekstra bardak aldı. Şimdi onların çıkıp yaptığı konuşmaları dinliyorum. 'Muhtarlıklara dağıttık' diyorlar. Muhtarlıklara dağıttılarsa mutlaka 140 milyon bardağın, 600 ton çöp torbasının ve 2 bin 500 daksilin depolara teslim edildiğine dair görüntülerin olması lazım. İrsaliyelerde araç plakalarının yazılması lazım. Bunlar bizim söylediğimiz gibi 100 tırın üstünde malzeme ediyor. ABB bunların 5 tır olduğunu söyledi. İnşallah yarından itibaren de bunların 5 tıra sığmayacağını gidip bizzat depolarda, bardak üreten yerlerin önündeki tırlarda çekimler yaparak ispatlayacağım."
Başsavcılığa verilen şikayet dilekçesinde, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve Mezarlıklar Daire Başkanı Köksal Bozan'ın "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "ihaleye fesat karıştırmak", "görevi kötüye kullanma" ve "rüşvet" suçlarından gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılmaları talep edildi.
-
HASAN 1 hafta önce Şikayet EtBelediyelerde kötü niyetli olundumu birşekilde kılıfına uydurup çok suistimaller yapılıyor. En küçüğünden en büyüğüne niyet kötü olunca durum bu. Ya belediyelerle ilgili kanun değişmeli yada belediyecilik hizmetlerine farklı çözümler bulunmalı.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Misafir 1 hafta önce Şikayet EtChp li Belediyelerin HIRSIZLIKLARI hakkında SUÇ duyururusu vermesi takdire şayan helal olsun insanların hakkını savunuyorBeğen Toplam 1 beğeni
-
Mehmet Üzüm 1 hafta önce Şikayet EtSayıştay soruşturmalarında, Faturası var mı, tamam o zaman zihniyetinden vaz geçilmeli. Bunun kullanımı var mı gerçek mi sorgusu sorulmalı. Pastanenin tatlının merkezi İstanbul iken doğudan bakkal dükkanından milyon dolarlık tatlı aldık diyenlere fırsat verilmemeli.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Misafircik 1 hafta önce Şikayet EtYavaş çok sinsi!!!Beğen Toplam 2 beğeni
-
SERHAT 1 hafta önce Şikayet EtBUNA KİMSE İNANMIYOR .mansur yavaş bile cevap vermiyor buna psrsel parsel verilenleri araştırsın birazBeğen Toplam 8 beğeni