Tülay Hatimoğulları: Orta Doğu'da kartlar yeniden karılırken bize düşen...

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Bize düşen en büyük görev Türkiye'nin iç barışını sağlamak, iç barışını tahkim etmek ve demokratikleşmektir" dedi.

Tülay Hatimoğulları: Orta Doğu'da kartlar yeniden karılırken bize düşen...
Tülay Hatimoğulları: Orta Doğu'da kartlar yeniden karılırken bize düşen...
GİRİŞ 25.05.2025 17:40 GÜNCELLEME 25.05.2025 17:40
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin Batman İl Örgütü, 2'nci Olağan Kongresi’ne katılmak için kente geldi.

Bir düğün salonunda yapılan kongreye, DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu da katıldı. Tek listeyle gidilen seçimde Semra Güneş İl Başkanı, Azad Esin ise İl Eş Başkanı seçildi.

"ORTA DOĞU'DA KARTLAR YENİDEN KARILIRKEN BİZE DÜŞEN EN BÜYÜK GÖREV TÜRKİYE'NİN İÇ BARIŞINI SAĞLAMAK"

Kongrede konuşan Hatimoğulları, halkın yetkililerden büyük beklentisi olduğunu ifade ederek, "Bu süreçteki asıl mesele nedir? Asıl mesele, Türkiye'nin nasıl bir ülke olacağıdır. Türkiye tercihini barıştan ve demokrasiden yana yapmalıdır. O nedenle temel sloganımız barış, barış, barış, demokrasi, demokrasi, demokrasi. Orta Doğu'da kartlar yeniden karılırken yanı başımızdaki Suriye sınırında o kadar ciddi ve önemli gelişmeler meydana gelirken, bize düşen en büyük görev Türkiye'nin iç barışını sağlamak, iç barışını tahkim etmek ve demokratikleşmektir. İşte bu nedenle bizler barışı istiyoruz. Kayyım meselesine gelmek istiyorum. 10 belediyemize yeniden kayyum atadılar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bir operasyon gerçekleştirildi ve Sayın İmamoğlu dahil olmak üzere devam eden birkaç dalgayla beraber çok sayıda belediye meclis üyesi, belediye başkanı ve belediye personeli gözaltına alındı ve tutuklandı. Bizler kendimize kayyım atanmasına nasıl tepki gösteriyorsak, başka partilerin belediyelerine kayyım atanmasına aynı tepkiyi gösterdik. Göstermeye de devam edeceğiz. Hele de barışı konuştuğumuz bu günlerde bu operasyonların derhal durması ve bir an önce ama bir an önce herkesin serbest bırakılması gerekiyor. Belediye başkanlarımız görevlerine, belediye eş başkanlarımız acilen görevlerine iade edilmelidir. Kayyım, gözaltı ve tutuklamalar demokrasinin kalbini krize sokuyor. OHAL döneminde ihsas ettiğiniz kayyım yasası bir an önce lağvedilmelidir. Belediye eş başkanlarımız bir an önce görevlerine iade edilmelidir" diye konuştu.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları

DEM Parti Batman İl Örgütü, 2'nci Olağan Kongresi

KAYNAK: DHA
Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Hikaye 1 ay önce Şikayet Et
    Savaşın kazananı Barışın kaybedeni yoktur yaşasın Türk ve Kürt Halklarının Kardeşliği
    Cevapla
  • Musa 1 ay önce Şikayet Et
    Bu DEM cilerle demlenen hiç kimseye güvenmiyorum.
    Cevapla
  • Tayfur KOÇOĞLU 1 ay önce Şikayet Et
    kartlar dağıtılsın sana ne oluyor ki.burada devlet var o gereğini yapar
    Cevapla
  • Kürt Müslüm 1 ay önce Şikayet Et
    Ben Kürdüm Tülay Bir kere Kürt Değil Alllah Bilir belki Müslüman da değil ve asla onu kabulda etmiyorum
    Cevapla
  • Malatyalı44 1 ay önce Şikayet Et
    Türk Kürt kardeştir, Devletimiz ilelebet bu kardeşlik ile yaşayacaktr
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Osimhen transferi için tarih verildi: Aslan golcüsüne kavuşuyor
Kaybolan yıllar