Son Dakika: CHP kurultayı iptal davası ertelendi!

Son dakika haberi... CHP'nin 2023'te gerçekleştirdiği kurultaydaki şaibe iddialarına ilişkin görülen davada ara karar açıklandı. Mahkeme ihtiyati tedbir talebinin reddine hükmetti.

GİRİŞ 26.05.2025 11:22 GÜNCELLEME 26.05.2025 12:12
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2023'te gerçekleştirdiği kurultayda şaibe iddiaları için açılan davada, bugün yeni duruşma yapıldı. Partinin 4-5 Kasım 2023'te gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı'nın iptali ve yetkili kurullarının görevden uzaklaştırılması talebiyle ayrı ayrı açılan ve Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde birleştirilen davanın ikinci duruşması saat 10.00'da başladı.

Bu duruşmada hakim, Çankaya 4 No'lu İlçe Seçim Kurulu'na müzekkere yazılarak 21'nci Olağanüstü Kurultay'a ilişkin katılım listesi ve mazbata ile Yüksek Seçim Kurulu'na yapılan başvurulara ilişkin kararların, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan da kurultaya ilişkin soruşturmanın son durumunun sorulmasını istemişti.

CHP’nin 'şaibeli kurultay' soruşturmasında 9 milletvekilinin dosyası ayrıldıCHP’nin 'şaibeli kurultay' soruşturmasında 9 milletvekilinin dosyası ayrıldı

Delegelere çekyatın altından 2 milyon dolar itirafı

İHTİYATİ TEDBİR TALEBİNE RET

  • Mahkeme heyeti, istenen ihtiyati tedbir talebini reddetti. Heyet, CHP'den 4-5 Kasım 2023 tarihinde geçerli olan parti tüzüğünü istedi.
  • Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasının son durumunun bildirilmesi istendi. Bir sonraki duruşma 30 Haziran günü saat 10.00'da görülecek.

CHP'de İmamoğlu çatlağı! Parti ikiye bölündü! Kılıçdaroğlu olsaydı...CHP'de İmamoğlu çatlağı! Parti ikiye bölündü! Kılıçdaroğlu olsaydı...

1000 DOLAR KARŞILIĞI OY

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada savcıya ifade veren Erzurum delegesi Yusuf Gögerkaya ise Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verecekken 1000 dolar karşılığında ve il başkanının talimatıyla, bir grup delege ile beraber Özgür Özel'e oy verdiğini açıklamıştı.

KAYNAK: AJANSLAR
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Sır çözüldü 3 gün önce Şikayet Et
    30 Haziran'a ertelenmiştir
    Cevapla
  • Kurban 3 gün önce Şikayet Et
    Her türlü fırıldak var bunlarda..
    Cevapla
  • Ali topcu 3 gün önce Şikayet Et
    Bu ney lan KURULTAY DİVAN BAŞKANI KURULTAY DEVAM EDERKEN 2 KEZ ÖZEL JETLE İSTANBULA GİTMİŞ KURULTAY SAKATLANMIŞ ZATEN PARA PUL İŞİNE SONRA BAKARSIN ZATEN BU BİLE YETERLİ
    Cevapla
  • yaşar yıldız 3 gün önce Şikayet Et
    Herşey ortada şikayet eden kendileri alenen herşey ortada bu dava sürünür gider sonundada hiç birşey çıkmaz
    Cevapla
  • Eskimalatyalı 3 gün önce Şikayet Et
    Ama siz iki yıl içinde tüm itibarınızı yerle bir ettiniz. Fani bir kişi için bunlara değer miydi? Onu da musala taşına koydukları zaman demezler ki başkan niyetine er kişi niyetine diyecekler.
    Cevapla
  • 3434 3 gün önce Şikayet Et
    Baya saçmalamışsın at gözlüğünü çıkar gerçekleri görmen lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'un fethinin yıl dönümünde tarihi anlar! Türkiye'nin ilki 'Osman Gazi' yola çıktı
Hangi padişah nasıl vefat etti? İşte Fatih Sultan Mehmet'in ölümündeki sır...