Emine Erdoğan'ın Sıfır Atık Girişimi, Senegal'de kedi evlerine ilham oldu
Senegal’in başkenti Dakar’daki Maarif Okulu’nda öğretmenler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı “Sıfır Atık Girişimi”nden ilhamla atık malzemelerden kedi evleri yaptı.

GİRİŞ 03.06.2025 11:43
GÜNCELLEME 03.06.2025 12:18
Senegal’in başkenti Dakar’daki Maarif Okulu’nda Görsel sanatlar öğretmeni Rabiatou Aw, Senegal Cumhurbaşkanı Bassirou Diomaye Faye’ın eşi Marie Khone Faye’ın 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nur Sağman ile gerçekleştirdiği etkinlikten etkilenerek öğrencilerle birlikte proje geliştirdi.
Sıcak havalarda okul bahçesindeki kedilere gölgelik sağlamak amacıyla atık karton ve kâğıtları değerlendiren Aw, geri dönüşüm bilinci kazandırmayı hedefliyor.
KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
-
vatandaş 1 gün önce Şikayet Etyalnız kedi çok gariban görünüyor. bizim kediler kasap kedisi maşallah.Beğen
-
Ziyaretçi 1 gün önce Şikayet EtAnlamıyorum bir şeyleri geri dönüştürmek o zararlı maddeyi dünyamızdan yok etmez aksine işi bittiğinde tekrar dönüştürülemez hale getirir asıl geri dönüştürülemez maddeler için bir çare gereklidirBeğen