Dünyaya İsrail'e müdahale için somut çağrı! Son yapılan bardağı taşırdı

Gazze'ye yardım taşıyan 'Madleen' isimli gemiye uluslararası sularda İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırıya Türkiye'den peş peşe tepkiler yükseliyor.

GİRİŞ 09.06.2025 11:42 GÜNCELLEME 09.06.2025 15:56
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, soykırımcı İsrail'in, Gazze'ye insani yardım taşıyan Madleen gemisine müdahale etmesine sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

"LANETLİYORUZ"

Yılmaz, kalıcı çözüm için somut adımlar atılmasının önemine vurgu yaparak şunları kaydetti:

"İsrail’in uluslararası sularda “Madleen” adlı gemiye dönük müdahalesini lanetliyoruz.

İnsani değerleri ve hukuku yok sayan, insani yardımları engelleyerek suçlarına yeni suçlar ekleyen Netanyahu yönetimi, uluslararası toplumdan gerekli karşılığı görmelidir.

"Mazlum Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz"
Bir an önce ateşkesin sağlanmasını, insani yardımların Gazze’ye kesintisiz ulaşmasını ve iki devletli kalıcı çözüm için somut adımlar atılmasını bekliyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti olarak her alanda mazlum Filistin halklının yanında olmaya devam edeceğiz.

Tarihi bir direniş sergileyen Filistin halkı ve insani değerler er geç kazanacaktır. İsrail yönetiminin zulüm ve soykırım politikaları insanlık ittifakı karşısında kaybetmeye mahkumdur".

İsrail'in 'Madleen' gemisini yönelik müdahalesine büyük tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik şu açıklamaları yaptı:

'TÜM DÜNYA İŞBİRLİĞİ YAPMALI'

  • İsrail’in “Madleen” adlı gemiye dönük müdahalesini şiddetle lanetliyoruz.
  • Bu saldırı emrini verenlerin ve gerçekleştirenlerin de yargılanması için tüm dünya işbirliği yapmalıdır. 
  • Madleen gemisi insanlık vicdanı adına Gazze’ye yardım götürmeye çalışırken uluslararası sularda İsrail saldırganlığı ile karşılaştı. İsrail’in insani yardımları engellemeyi bir silah gibi kullandığı bir kere daha görüldü. 
  • Tüm dünya bu saldırganlık karşısında İsrail’i lanetlemeli ve somut tedbirleri hayata geçirmelidir.

Madleen gemisine müdahale.

KURTULMUŞ: ALÇAK BİR SALDIRI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail'in, Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Madleen adlı gemiye saldırısına ilişkin, "Madleen gemisine İsrail askeri güçlerinin uluslararası sularda düzenlediği terörist operasyon, insanlık onuruna yöneltilmiş alçak bir saldırıdır." ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'deki soykırıma dikkati çekmek için yola çıkan, içinde sadece sivillerin bulunduğu Madleen gemisine İsrail askeri güçlerinin uluslararası sularda düzenlediği terörist operasyonun, yalnızca insani yardım misyonuna değil insanlık onuruna da yöneltilmiş alçak bir saldırı olduğunu belirtti.

Filistin halkına karşı uygulanan sistematik cezalandırmanın, soykırım ve kuşatma politikasının hukuki ve insani hiçbir meşruiyet taşımadığına dikkati çeken Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"İnsani yardımların engellenmesi, uluslararası hukuka göre açık bir suçtur. Bugün karşı karşıya olduğumuz bu tablo, küresel düzenin adalet terazisinin kırıldığını, güçlünün zayıfı ezdiğini bir kez daha göstermektedir. Uluslararası toplumu, bu açık hukuksuzluk karşısında sesini yükseltmeye, insani değerleri savunmaya ve Madleen'in yanında olmaya davet ediyoruz. Bir kez daha ilan ediyoruz ki Gazze'nin, Madleen'in, adaletin, barışın ve insan onurunun tarafındayız."

 

CEVDET YILMAZ: FİLİSTİN HALKININ YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"İsrail'in uluslararası sularda 'Madleen' adlı gemiye dönük müdahalesini lanetliyoruz. İnsani değerleri ve hukuku yok sayan, insani yardımları engelleyerek suçlarına yeni suçlar ekleyen Netanyahu yönetimi, uluslararası toplumdan gerekli karşılığı görmelidir. Bir an önce ateşkesin sağlanmasını, insani yardımların Gazze'ye kesintisiz ulaşmasını ve iki devletli kalıcı çözüm için somut adımlar atılmasını bekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti olarak her alanda mazlum Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Tarihi bir direniş sergileyen Filistin halkı ve insani değerler er geç kazanacaktır. İsrail yönetiminin zulüm ve soykırım politikaları insanlık ittifakı karşısında kaybetmeye mahkumdur."

BAKAN TUNÇ: TÜM İNSNALIPA YÖNELTİLMİŞ BİR SUÇ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail'in sadece silahsız sivil gönüllüleri değil insanlığın ortak vicdanını da hedef aldığını belirtti.

Gemide bulunan insan hakları savunucularına yapılan saldırının, tüm insanlığa yönelmiş olduğunu vurgulayan Tunç, şunları kaydetti:

"Soykırımcı İsrail, düzenlediği saldırıyla ahlakının ve vicdanının olmadığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. İsrail, yıllardır sürdürdüğü sistematik saldırılarla yalnızca Filistin halkını değil uluslararası hukukun temel ilkelerini ve Birleşmiş Milletler kararlarını da çiğnemeye devam etmektedir. Çocukları öldüren, yardım taşıyan gemilere saldıran, gazetecileri ve sağlık çalışanlarını hedef alan bu alçaklık cezasız kalmamalıdır. Gazze'de 55 bin masum insanı şehit eden bebek katili İsrailli yöneticiler, hukuk önüne çıkarılarak hak ettikleri cezayı mutlaka almalıdır."

FAHRETTİN ALTUN: TÜM İNSANLIĞIN MESELESİ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için yola çıkan ve 12 insan hakları savunucusu aktivistin bulunduğu Madleen gemisine saldırısına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Altun, saldırıların sadece Filistin'in değil tüm insanlığın meselesi olduğunu vurguladı.

"İsrail’in Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan sivil Madleen gemisine yönelik saldırısı, uluslararası hukukun ve insan haklarının açıkça bir ihlalidir. Bu alçak saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz.

Siyonist İsrail yönetimi, temel insani yardımların dahi Gazze’ye ulaşmasına tahammül edemediğini bir kez daha göstermiştir. Gazze’de aylardır sürdürülen sistematik yıkım ve katliamlar, hiçbir ahlaki ve hukuki ölçü tanımayan bir terör devleti ürünüdür. Kadınların, çocukların, yaşlıların hedef alındığı bu pervasız saldırılar artık sadece Filistin’in değil, tüm insanlığın meselesidir.

İsrail yönetimi, 20 ayı aşkın süredir uyguladığı vahşet ile bölgesel barışı tehdit eden, küresel güvenliği riske atan bir “miksere” dönüşmüştür. Bu gerçeği görmezden gelen, sessiz kalan veya tepkisiz kalan her tutum, bu suça ortak olmak anlamına gelir.

Türkiye olarak bu vahşetin durdurulması, Gazze’ye insani yardımların kesintisiz ulaşması ve bölgede adil bir barışın tesisi için çağrımızı yineliyoruz. Uluslararası camiayı ve tüm insanlığı bu çığlığa kulak vermeye, somut adım atmaya davet ediyoruz." 

OKTAY: İNSANLIK ONURUNA YAPILAN ALÇAK SALDIRI

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Madleen adlı gemiye İsrail'in yaptığı  müdahaleye yönelik çok sert tepki gösterdi.

Bu eylemin sadece bir savaş suçu değil aynı zamanda insanlık onuruna yapılan açık bir saldırı olduğunun altını çizdi.

İsrail'in Gazze halkını açlığa ve ölüme mahkûm etmeye yönelik kuşatmasını uluslararası hukuku hiçe sayan bir devlet terörü olarak nitelendirdi.

İsrail'in uluslararası hukuk önünde hesap vereceği günlerin yakın olduğunu belirten Oktay, adaletin gecikmeden tecelli etmesi için "Dünya bu suça artık sessiz kalmayıp derhal müdahale etmeli" çağrısında bulundu.

İsrail, Madleen'e el koydu!: İlk tepki Türkiye'den, İsrail'den skandal talimatİsrail, Madleen'e el koydu!: İlk tepki Türkiye'den, İsrail'den skandal talimat

Gazze'ye giden Madleen gemisi nedir, kimler var? Madleen gemisi ne taşıyor?Gazze'ye giden Madleen gemisi nedir, kimler var? Madleen gemisi ne taşıyor?

BM'den İsrail'e Madleen çağrısıBM'den İsrail'e Madleen çağrısı

KAYNAK: HABER7
Özgür Bayrak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Bayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 103
  • Hayrullah Türker 59 dakika önce Şikayet Et
    Madleen cihattır. Oturup kavli dua yerine fiili dua'da bulundular. Kınama vs. hikâye. "Tepki gösterdik." mizanseni. Başka bir şey değil! Herkes yetkisi oranında sorumlu. Huzur -u mahşerde hesaba çekileceğiz. Oradaki yargı memurları ne reel-politikten anlar ne de dünyanın güç-iktidar oyunlarından.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Tüm Akdeniz ülkeleri GAZZEYE onlarca GEMİ çıkartmalı. Gazzeye girmeli
    Cevapla
  • Aslan bey 1 saat önce Şikayet Et
    İsrail binlerce kere barbar ca saldırılar yaptı da ne oldu. Olan orada masum halka bebelere analara oldu, siz sadece artık bardağı taşırdı demeye devam edin
    Cevapla
  • miafir 1 saat önce Şikayet Et
    Vakti geldi hepsini haritadan silelim
    Cevapla
  • Vatansever 1 saat önce Şikayet Et
    Ah amerika bir parçalansa seni param parça ederler itrail
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin iş birlikleri panikletti! İki ülkeden açıklama: Büyük tehdit!
Madleen, Gazze yolunda! İsrail'den gemiye müdahale, Türk isimden açıklama