Özel'den rüşvet görüntülerine ilk yorum: Suça bulaşan cezalandırılsın
Manavgat'taki rüşvet operasyonunda medyaya yansıyan görüntülerle ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Özel, "Suça bulaştığı ispatlanan kim varsa en ağır şekilde cezalandırılmasının takipçisi oluruz" dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmaya ilişkin sosyal medyaya yansıyan görüntülerle ilgili "İncelemeler sonucunda, Cumhuriyet Halk Partisi’nin temiz, sosyal belediyecilik anlayışını zedeleyen herhangi bir olumsuzluğa en tavizsiz şekilde yaklaşılacağından kimsenin şüphesi olmasın" ifadesini kullandı.
Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sosyal medyaya yansıyan görüntülerle ilgili parti içinde 2 muhakkik görevlendirildiğini bildirdi.
Konunun tüm yönleriyle tetkik edilerek, en kısa zamanda kamuoyunun bilgilendirileceğini aktaran Özel, şunları kaydetti:
"İncelemeler sonucunda, Cumhuriyet Halk Partisi'nin temiz, sosyal belediyecilik anlayışını zedeleyen herhangi bir olumsuzluğa en tavizsiz şekilde yaklaşılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Tutumumuz nettir. Cumhuriyet Halk Partisi, suça bulaşan bakanlarını, ayakkabı kutularında milyonları istifleyen yakınlarını koruyanların siyasetini reddetmektedir. Somut delillere dayalı olarak, suça bulaştığı ispatlanan kim varsa partimizde barınması mümkün olmayacağı gibi en ağır şekilde cezalandırılmasının da takipçisi oluruz. Ancak hatırlatmak isterim ki Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu ve yol arkadaşlarımız hakkında tam 107 gündür 1 kuruş yolsuzluk bulunamamışken, hiçbir delil ortaya konulamamışken, yürüttüğümüz onur mücadelesinin Manavgat'taki bir görüntüyle lekelenmesine izin vermeyiz."
Özel, konunun tüm yönleriyle tetkik edileceğini, en kısa zamanda kamuoyunun bilgilendirileceğini vurgulayarak, "Talebimiz, İzmir'deki soruşturma da dahil olmak üzere tüm süreçlerde, adil ve tarafsız yargı mekanizmasının işletilmesidir. Adil ve şeffaf yargılama sonucunda, suçu ispatlananlar elbette cezasını çekmeli ancak hiçbir delil olmadan tutuklu bulunanlar da tahliye edilmelidir. Talebimiz, her yerde ve herkes için bağımsız ve tarafsız yargı sürecinin yürütülmesidir" değerlendirmesinde bulundu.
CHP'ye rüşvet operasyonu polis kamerasında! Rüşveti böyle aldı
Antalya'nın Manavgat ilçesinde belediyeye 'yolsuzluk' operasyonu
-
Fahri özcan 1 ay önce Şikayet EtÖbürlerine neden aynı şekilde araştırılsın demedin ekremin kuklası özel tabi kuklacının oynattığı kadar oynayabiliyorsun kukla özelBeğen Toplam 2 beğeni
-
A kuşağı 1 ay önce Şikayet EtÖzel i genel başkanlık koltuğuna oturtan İmamoğlu hariç....Beğen Toplam 5 beğeni
-
hasan 1 ay önce Şikayet Etcehape de kimse kalmazBeğen Toplam 4 beğeni
-
osman 1 ay önce Şikayet Etçöp chpBeğen Toplam 3 beğeni
-
vatandaş 1 ay önce Şikayet EtHayret özel bunun için neden milleti toplayıp engellemeye çalışmadı ? buna diyet borcu yok ta o yüzden mi?Beğen Toplam 6 beğeni