Demirtaş ve Yüksekdağ'ın tahliye talebine mahkemeden karar

Tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın tahliye talebi, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

Demirtaş ve Yüksekdağ'ın tahliye talebine mahkemeden karar
Demirtaş ve Yüksekdağ'ın tahliye talebine mahkemeden karar
GİRİŞ 18.07.2025 20:27 GÜNCELLEME 18.07.2025 21:24
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

DEM Parti'nin, eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ için yaptığı başvuru Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

Kararın gerekçesinde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kararının kesinleşmediği belirtildi.

AİHM 8 Temmuz'da üçüncü kez ihlal kararı vermişti.

 

Özgür Bayrak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Bayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Gurbetçi 11 dakika önce Şikayet Et
    Avrupa insan hakları mahkemesi önce kendini sorgulası.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Ne yani insan hakları mahkemesi çıkartın dese çıkacak mı bu hainler yaptıkları yanlarına mi kalacak asla olmaz o kadar şehidin kanı var bu kansizlarda hesabını kim vercek bu vebalin asla içerde gebermeliler bu hainler Devlete kafa tutmayı biliyorlardı zamanında
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    barış süreci, aposuz, Demirtaş, Figen gibi insanlar olmadan devam etmeli, bırakmayın
    Cevapla
  • Yozgatlı 2 saat önce Şikayet Et
    Bu kansızlar suç işlemiş. mahkeme kararını vermiş ve içeride cezalarını çekiyorlar. bunların ne özelliği var ki çıkarılsın. Asla verilen ceza dolana kadar çıkarılmamalı. aksi halde devlet taviz vermiş olur. halk olarak ta biz karşı çıkarız. herkes cezasını çekmeli.
    Cevapla
  • vatan evladı 2 saat önce Şikayet Et
    Sakın salarsanız hakkımı helal etmem Yasin börü neler çekti şehit oldu Allah bunların belasını verain
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü: Bölgenin tamamı için tehdit!
CHP'li Manavgat Belediyesinde kirli ağ deşifre oldu