Mansur Yavaş’ın 'ücretsiz müjdesi' fiyaskoyla sonuçlandı! Vatandaş isyan etti
CHP’li Mansur Yavaş’ın “ücretsiz aktarma müjdesi” fiyaskoyla sonuçlandı. 2022 yılında kendi kararıyla kaldırdığı uygulamayı yeni bir hizmet gibi duyuran Yavaş, 1 Temmuz’da başlattığı sistemle Ankaralıyı çileye sürükledi.
CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 2022'de kendi kararıyla kaldırdığı ücretsiz aktarma uygulamasını, 1 Temmuz 2025 itibariyle yeniden başlattığını açıklayarak "müjde" verdi. Ancak gerçekler, ilk günden itibaren uygulamanın bir hizmet değil, tam anlamıyla bir eziyet olduğunu ortaya koydu.
Vatandaşa tam bir algı operasyonuyla "yenilik" gibi sunulan sistem, geçmişte AK Parti döneminde başlatılan ve 82 ring hattında geçerli olan 75 dakikalık ücretsiz aktarma uygulamasının kısıtlı, sorunlu ve eksik bir kopyası olmaktan öteye geçemedi. Yavaş'ın "hizmet" diye tanıttığı sistem, sadece belirli ring hatlarıyla sınırlı. Başkentray, özel halk otobüsleri (ÖHO), ve birçok EGO hattı ise bu kapsama dahi alınmadı. Vatandaş, sabah işe gitmek için bindiği ilk araçta ücretsiz aktarım beklerken, cebinden para kesildiğini fark etti.
MÜJDE DEDİ, ESKİYİ BOZUP YENİ DİYE SUNDU!
Uygulamanın ilk sabahında Ankara genelinde adeta ulaşım krizi yaşandı. Aktarma ücreti kesilen vatandaşlar tepkilerini EGO'ya iletti. Ancak gelen yanıt daha da büyük bir hayal kırıklığı oldu:
''Sayın yolcumuz, Belirlenen UKOME Kararına göre ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ ve TCDD Üzerinde ücretsiz aktarma tarifesi mevcut değildir."
Toplu taşıma sisteminin bir bütün olduğunu görmezden gelen bu uygulama, binlerce yolcunun hem cebini hem zamanını yaktı. Sadece tek bir araçla ulaşılabilecek yerlere iki, hatta üç araçla ulaşmak zorunda kalan vatandaşlar isyan etti.
BAŞKENTRAY, ÖHO VE BİR ÇOK HAT DIŞARIDA: 24 MİLYON YOLCU GÖRMEZDEN GELİNDİ
Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'nun açıkladığı verilere göre, sadece 2024'te 24 milyon 432 bin 699 yolcu taşıyan Başkentray bu sistemin dışında bırakıldı. Aynı şekilde özel halk otobüsleri de kapsam dışı. Bu durum, sistemin sürdürülebilirliği konusunda soru işaretleri yaratırken, UKOME kararlarının keyfi şekilde uygulanması da eleştiri konusu oldu.
"HİZMET DEĞİL EZİYET!"
1 Temmuz'da başlayan sistemle birçok hatta direkt otobüs seferleri iptal edilerek ring sistemine geçildi. Bu değişiklik, vatandaşlara ücretsiz aktarmanın ötesinde zaman ve maliyet kaybı yaşattı. Ankaralılar artık tek vasıtayla gittikleri yerlere birden fazla aktarmayla ulaşmak zorunda. Üstelik bazı güzergâhlar sistemin tamamen dışında bırakıldı.
-
Mehmet deniz 1 ay önce Şikayet EtBeddua etmeyen ben,beddua etmeye başladım.Artık Ankara'da yaşamak zulüm.Bu metroya entegre ulaşımı saçmalık.Ankapark'ın çürütülmesi de içler acısı bir durum.Zamanında havalimanı metrosunun yapıllmaması da mevcut hükümetin ayıbı.Beğen
-
Serkan 1 ay önce Şikayet EtZengin semtlere metro yapmak yerine halk için yapsaydınız zengin semtlere metro yapıldı kimse binmeyince Metroya halkı metroya zorladılar olay bu a partisinde b partiside aynı şeyi yaptıBeğen Toplam 1 beğeni
-
Zeka Küpü 1 ay önce Şikayet EtMetro ya biniyorsun bir durakta inip sonra da 1 saat içinde ego otobüsüne biniyorsun. Tak aktarma ücreti kesiyor. Hani 2 nci biniş ücretsizdi. Neymiş efendim metronun ring aracı olması gerekiyormuş. Tam bir fiyasko.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Huri Beyazıt 1 ay önce Şikayet EtTamamen siyasetten uzak bir şekilde söylüyorum; Melih Gökçek'in başkanlık yaptığı zamanlardaki hizmetleri çok arıyorum.Beğen Toplam 6 beğeni
-
Turgut ışıkhan 1 ay önce Şikayet EtAnkara nın cadde ve sokakları langue lingue bir çukurdan kaç logar kapaklarına düş Gölbaşı velihimmetli mahallesine zaten çukurlardan gidemezsin.aylardır susuzluk isyanımız çabası.Beğen Toplam 2 beğeni